به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با بیان اینکه مهمترین رخداد مجلس در این هفته رفع ایرادهای شورای نگهبان از لایحه بودجه ۱۴۰۰ است، گفت: برای رسیدگی به این موضوع کمیسیون تلفیق امروز گزارش خود را آماده میکند تا پس از بارگذاری در سامانه نمایندگان، صحن علنی به نهایی کردن اصلاحات لایحه بودجه بپردازد.
وی ادامه داد: بر اساس آییننامه پارلمان گزارش کمیسیون به رای گذاشته خواهد شد در نتیجه این مرحله با سرعت بیشتری در میان نمایندگان طی میشود. امیدواریم اظهار نظر سریع شورای نگهبان بودجه ۱۴۰۰ را ابلاغ کنیم.
فرهنگی یادآور شد: از نظر حجم تعداد ایرادها زیاد هست، اما تفاوتی با سالهای پیش ندارد و در مواردی باید ارقام بودجه شفاف شود. برای نمونه بندی از تبصره ۲ نیاز به ویرایش دارد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه گفته شده علت برخی گرانیها مصوبات مجلس در بودجه بوده است، تأکید کرد: این موضوع واقعیت ندارد و پارلمان در مصوبات خود آثار ویرانگری نداشته است.
وی تصریح کرد: به علاوه بودجه مجلس یازدهم برای سال ۱۴۰۰ است و نباید اثر گرانی را در ۱۳۹۹ ببینیم. پیش از بررسی بودجه پیش بینی گرانی میشد و در جلساتی که حضور داشتهام نیز به مسئولان گفته شده اگر به فکر تولید محصولات پروتئینی و نهادهها نباشید، شاهد گرانیها خواهیم بود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بودجه سال آینده قطعا نباید تاثیری در بازار داشته باشد، اظهار کرد: در بحث گرانی اینترنت صراحتا در مصوبه مجلس آمده که در سال ۱۴۰۰ نباید اینترنت گران شود، بعضا مطلع هستیم که برخی از مجموعههای مرتبط با وزارت ارتباطات از همین الان این افزایش را انجام دادند که بگویند سال آینده تغییری نداده ایم و از همین امسال تغییر دادیم.
وی یادآوری کرد: وزارت جهاد کشاورزی هم خود را مسئول تنظیم بازار نمیداند و از سوی دیگر وزارتخانه صمت درباره مسائل تولید چنین میگوید.
فرهنگی تاکید کرد: در این باره نباید فرافکنی شود و مجلس بر اساس مستندات و مسائل کارشناسی نظر میدهد.
وی با اشاره به سفرهای رئیس مجلس به استانها و اظهارنظرهای دولت در این باره توضیح داد: این سفرها بیشتر با دعوت نمایندگان استانها و مسئولان استانی صورت میگیرد که سرکشیهایی معمولی است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: ریاست قوه قضاییه هم چنین سفرها و سرکشیهایی دارد که موجب میشود افکار اداره کنندگان قوا و واقعیتهای کشور به یکدیگر نزدیک شود. در دولتهای گذشته نیز چنین سفرهایی صورت میگرفت.
فرهنگی اظهار کرد: در سفرهای دیگر نیز نمایندگانی از استانها غیر از رئیس مجلس سفرها و نظارتهای میدانی داشتند که آثارش را در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گذاشت.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در تدبیری بودجه ۱۴۰۰ را دو سقفی و بر اساس واقعیات تنظیم کرد که پس از مهرماه سقف بعدی با توجه به حاصل شدن درآمد پیش بینی شده و بر اساس سیاست گذاری ها، مبنا قرار گیرد. با توجه به تحقق منابعی مانند فروش نفت، ابهامی نخواهیم داشت.
فرهنگی درباره حجم ایرادهای لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد: بودجه فرآیندی را از ارائه پیشنهاد نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی، بررسی کمیسیون تلفیق و ارائه گزارش به سهم و در نهایت مصوبات صحن علنی دارد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: برخی بندهای لایحه بودجه از کمیسیون تلفیق آمد و برخی نیز در صحن علنی اضافه شد، لذا امکان دارد برخی از مصوبات صحن علنی فرصت کمی برای بررسی داشته باشد که ایرادهایش در کمیسیون تلفیق به عنوان اصلاحیه رفع خواهد شد.
وی مصوبه مجلس درباره اپراتورها را مسئلهای کارشناسی دانست و تاکید کرد: اطلاعاتی داریم که بیان میکند منابع قابل توجهی در زمینه اپراتورها بلاتکلیف است و ارتباطی نیز به افزایش تعرفهها نداشت. در نتیجه مجلس بر اساس حقوق خود در سیاست گذاری و نظارت مصوباتی را درباره اپراتورها و اینترنت داشت.
فرهنگی در پاسخ به پرسش باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه با توجه به اختلاف نظر دولت و مجلس در عدد فروش بشکههای نفت، در نهایت ارزش ریالی آن در لایحه بودجه تفاوتی نکرده است، توضیح داد: اختلاف نظر درباره مصرف وجود داشت و تصمیم مجلس چنین بود که بودجه را سقفی کند.
وی ادامه داد: در نتیجه افزایش احتمالی منابع حاصل از فروش نفت در تبصره دیگری بود که منابع چگونه مصرف شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: ایجاد تغییرات از سوی مجلس در حدود سه و یک دهم درصد است و تغییرهایی در ارقام نداشتیم البته در کنار آن، سیاست گذاریهای خوبی در اشتغال و تامین مالی وضع کردیم تا مسیرهای ایجاد اشتغال دست و پاگیر نباشد. در نتیجه پیشبینیهای سنجیده انجام شد.
فرهنگی در پاسخ به پرسش دیگر به باشگاه خبرنگاران جوان درباره بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات تصریح کرد: این طرح در شورای نگهبان بررسی شد و هر لحظه در دستور قرار گیرد پس از بودجه میتواند با اولویت بررسی شود.
وی گفت: کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اصلاحات را نهایی کرده و منتظر تعیین تکلیف است تا در دستور قرار بگیرد. امیدواریم تا قبل از ثبت نامهای انتخابات ریاست جمهوری قانون این انتخابات اصلاح شود که شاهد ثبت نامهای نا به هنجار نباشیم.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به مصوبه دریافت مالیات از صاحبان صفحات مجازی معروف به دریافت مالیات از اینفلوئنسرها توضیح داد: این پیشنهاد یکی از نمایندگان در صحن بود که به تصویب رسید. اینکه بر هر فعالیت اقتصادی نظارتی از جنس مالیات وجود داشته باشد از وظایف ذاتی دولت است که راهکارهایش لزوماً قانونگذاری نیست. در نتیجه دستورالعملهای آن را دولت باید تهیه کند.
فرهنگی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی در اصناف دارای شناسنامه متمرکز نشود و آنها را تحت فشار قرار ندهد. پایههای مالیاتی از جمله فعالیتهای اقتصادی در حوزه دیجیتال هم میتواند جزء مصادیق دریافت مالیات باشد؛ البته در برخی از فعالیتهای مجازی و اقتصادی نظارت مالیاتی انجام میشود و بسیاری از آنها مالیات بر ارزش افزوده و مستقیم را بر اساس پرداخت هایشان به سازمان امور مالیاتی میدهند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس اظهار کرد: چیزی درباره اجرا نکردن بودجه از سوی دولت مطرح نشده است و راههای نظارتی از نهادهایی مانند دیوان محاسبات بر عمل به بودجه وجود دارد. اینکه نظرهای شورای نگهبان درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ واصل شده و مدارک آن را نیز در اختیار داریم.
وی ادامه داد: علت اینکه کمیسیون تلفیق امروز جلسهای برای بودجه گذاشته است، واصل شدن نظر شورای نگهبان به شمار میرود.
انتهای پیام/
یعنی خفن گران می شود