شریفی گفت: برخی دانشگاه‌ها در ثبت پایان نامه، هنوز با ایران داک همکاری نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مظفر شریفی، مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اظهار کرد: برخی دانشگاه‌ها در ثبت پایان نامه هنوز با ایران داک همکاری نمی‌کنند. با توجه به قانون مبارزه با تخلف علمی همه دانشگاه‌ها باید پایان نامه‌های خود را در ایران داک ثبت کنند.

او ادامه داد: با توجه به آمار و وضعیت علمی کشور در زمینه تولید علم کیفی باید خیلی مراقب باشیم که آفت‌های حوزه علم کنترل شود؛ بنابراین کارگروه‌های اخلاق در وزارت علوم تشکیل می‌شود و قوانین لازم تدوین و ابلاغ شده است.

به گفته‌ این مقام مسئول، کارگروه‌های ما در دانشگاه باید ماهانه برگزار شود تا بحث پیشگیری انجام شود. در بحث ساماندهی نشریات علمی اقدامات خوبی انجام شد و نظام نشریات علمی متحول و به سمت الگوی‌های جهانی حرکت کرد.

مجوز علمی پژوهشی برای نشریات وجود ندارد

او تصریح کرد: دیگر مجوز علمی پژوهشی برای نشریات وجود ندارد و نشریات جدید باید رتبه کسب کنند تا ارتقا داشته باشند، همچنین رتبه‌های این نشریات باید کامل و دقیق مشخص شود. رتبه بندی نشریات در سال ۹۹ در حال انجام است و اگر نشریه‌ای اطلاعات خود را ارسال نکند، لغو مجوز خواهد شد.

شریفی ادامه داد: در دوره‌های پژوهشی آیین نامه پسا دکتری ابلاغ شده است. توجه به دوره‌های پسا دکتری از جذب دانشجو در دوره دکتری خیلی مهم است و به توسعه پژوهش در دانشگاه‌ها کمک می‌کند.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم بیان کرد: در دنیا برای پژوهش صندوق تشکیل می‌شود و در درون آن صندوق اعتبارات پژوهشی قرار می‌گیرد و ارگان‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند. سامانه علم سنجی نیز بعد از سه سال کار، امروز افتتاح می‌شود. با رونمایی از این سامانه دانشگاه‌ها دیگر نیازی به سامانه علم سنجی مختص خودشان نیستند.

او گفت: در حوزه تسهیلات تکمیلی خواسته ما این است که مدیریت آن در حوزه معاونت پژوهشی باشد و اگر این اتفاق نیفتد به تقاضا محوری در جذب دانشجوی دکتری توجه نخواهد شد.


بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.