فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت:هنر-صنعت فرش دستباف، عامل بسیار تاثیر گذاری در حوزه اقتصاد کشور است که میتواند سبب رشد اقتصادی کشور شود یعنی میتواند نقش موثری در توسعه اقتصاد غیر نفتی داشته و به نوعی جایگزین صادرات نفت باشد.
رافع ادامه داد: به دلیل این اهمیت بسیار ویژه فرش دستباف، برای توسعه تجارت آن فعالیتهای مختلفی انجام دادیم که یکی از این فعالیتها، کمک به خرید اقساطی فرش دستباف توسط خانوادههای ایرانی و ترویج فرهنگ استفاده از این فرش در داخل کشور است.
او تصریح کرد: متاسفانه فروش فرش دستباف در داخل کشور با مشکل مواجه شده به گونهای که طی چند سال اخیر، خانوادههای ایرانی به دلیل اینکه این نوع از فرش قیمت بالایی دارد برخلاف تمایل به خرید، نمیتوانستند آن را خریداری کنند.
رئیس مرکز ملی فرش تاکید کرد: هدف از پرداخت وام برای خرید فرش دستباف این است که به مردم ایران بگوییم، فرش دستباف میتواند برای شما به منزله یک کالای ارزشی مثل زمین، منزل یا خودرو باشد و ارزش افزوده بالاتری دارد. یعنی با خرید هر فرش دستباف از یک خانواده ایرانی به طور مستقیم و چندین خانواده دیگر به طور غیرمستقیم حمایت و دهها شغل جدید ایجاد میشود، چون یک زنجیره بسیار بزرگ است.
بیشتر بخوانید
او افزود: به همین منظور تفاهم نامه ای امضا کردیم تا بتوانیم از مراکز رشد، شرکتهای خصوصی و شتاب دهندههای خود در این زمینه حمایت کنیم. این حمایت در جهت زنجیره ارزش فرش است که شروع آن با خرید فرش انجام میشود.
این مقام مسئول اظهار کرد: علت اینکه یک شرکت خصوصی را انتخاب کردیم این بود که مبتنی بر فناوری و اطلاعات فعالیت میکند و میتوانیم به این شکل، فرش دستباف را به صورت فروشگاههای موجود در بستر آنلاین علاوه بر بستر حضوری به فروش برسانیم. به نخوی که در هر روستا یک فروشگاه داشته باشیم.
او ادامه داد: تامین مالی این طرح بر اساس طرح تامین مالی تار و پود در صندوق کارآفرینی امید انجام و با شعار «هر خانواده با خرید یک قالی یاری میدهد ما را به کارآفرینی از برای یک میلیون نفر ایرانی»، اجرا می شود.
رافع گفت: آغاز به کار فروش فرش دستباف به این شیوه، از ابتدای سال ۱۴۰۰ خواهد بود که البته بسترهای آن از همین اکنون مهیا شده است.
او ضمن ابراز امیدواری از تاثیرگذاری این طرح در آشتی مردم با خرید فرش دستباف و حمایت از جوانان فعال در این عرصه، بیان کرد: بر اساس این تفاهمنامه، قرار بر این شد که هر دو طرف آن، خیلی به جزئیات کار طرف مقابل دخالت نداشته باشند؛ بنابراین در میزان اعتبار کلی این طرح نمیتوانیم دخالتی داشته باشیم، اما به صورت کلی قرار بر این است که صندوق کارآفرینی امید، حداکثر میزان تسهیلاتی که برای هر فرد در نظر میگیرد معادل ۵۰ میلیون تومان با نرخ ۴ درصد باشد.
انتهای پیام/
حداقل ، از دست این تولیدات " مضر " برای سلامتی انسانها راحت میشیم
خدا قوت