منوچهر رزمجو معاون امور سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص جزئیات طرح خانههای کار و فرهنگ روستایی بیان کرد: در قالب این طرح با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق کارآفرینی امید و چند دستگاه اجرایی دیگر که درگیر مباحث فرهنگی و اجتماعی هستند، برخی از کارهای فرهنگی که در روستاها نیاز است را تقریبا شروع کردیم.
او افزود: این طرح برای این بود که ضمن عرضه محصولات و خدمات فرهنگی در روستاها، سبب ترویج و آموزش مباحث اجتماعی مانند کارآفرینی شود؛ یعنی این خانهها تبدیل به تسهیل گرانی شوند که هم مباحث فرهنگی و تربیتی و هم افزایش اشتغال از جمله مباحث کارآفرینی را آموزش دهند.
این مقام مسئول ادامه داد: به همین دلیل با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق کارآفرینی امید، یک تفاهم نامه سهجانبه امضا کردیم.
او اظهار کرد: مطالعات اولیه این طرح، آغاز و روستاهای هدف آن نیز مشخص شده و قرار بر این است که در مرحله اول ۴۰ روستا به عنوان پایلوت این طرح مانند روستای ضامنجان در استان مرکزی انتخاب شوند.
رزمجو گفت: همچنین قرار شد که برای این طرح، بخش خصوصی ورود کند. یعنی، افرادی که توان راه اندازی این خانهها را دارند اقدام کنند و بخشهای دولتی مثل صندوق کارآفرینی امید و معاونت توسعه روستایی به عنوان تسهیل گر، حامی آنها باشند.
او ادامه داد: اکنون بخش خصوصی باید برای این کار تقاضا دهد تا مجوزهای آنها صادر شود. برای این دسته از افراد تسهیلات ارزان قیمتی نیز در نظر گرفته شده است. اگر این چهل خانه،کار را شروع کردند و آثار و نتایج خوبی داشت، این کار در تمام روستاهای کشور توسعه خواهد یافت.
معاون امور سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری تاکید کرد: اکنون در کشور حدود ۳۷ تا ۳۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد و حدود ۲۶ درصد یعنی بیش از ۲۱ میلیون نفر از جمعیت کشور را روستاییان تشکیل میدهند که این روستاها منشأ ارزش آفرینی و تولید هستند. به همین دلیل، باید نسبت به روستاها توجه ویژهای داشته باشیم که با شکلگیری این خانههای کار و فرهنگ روستایی، در مباحث فرهنگی و کارآفرینی آنها تسریع میشود.
بیشتر بخوانید
او افزود: ترویج فرهنگ کارآفرینی و اشتغال زایی یکی از مباحثی است که به شدت نیازمند آن به ویژه در سطح روستاها هستیم؛ البته روستاهای ما با توجه به قدمتی که دارند تا حدودی دارای این فرهنگ هستند اما لازم است که بیشتر و بهتر با فعالیتهای جدید در این حوزه آشنا شوند. مثلا ممکن است ایدههایی داشته باشند که این ایدهها باید تبدیل به طرح و برنامه شود و این نیازمند ترویج آموزشهای کارآفرینی است.
رزمجو در ادامه بیان کرد: در کنار این آموزشها، نیازمند ارتقای سطح فرهنگ روستاییان نیز هستیم، زیرا برای پایدار ماندن اشتغال، نیاز به بالا رفتن سطح فرهنگی و فکری جامعه داریم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تمام دولتها در عرصه زیرساختهای روستایی فعالیتهای بسیار خوب و ارزشمندی انجام دادند به طوری که حتی در برخی از شاخصها به صد یا بالای ۱۰۰ درصد رسیده ایم.
او ادامه داد: به طور مثال، اکنون تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور از نعمت برق برخوردار هستند اما چیزی که اکنون به آن نیاز است، مباحث نرمی از جمله مباحث اقتصادی و فرهنگی است. عقیده داریم که ایجاد این خانهها در توسعه این مباحث نرم موثر است و میتواند در کنار ارتقای سطح فرهنگی خانوادههای روستایی در توسعه مباحث کار و تلاش و اشتغالزایی نیز تاثیرگذار باشد.
این مقام مسئول همچنین در پایان خبر داد: در سالهای اخیر با توجه به عنایت ویژهای که مقام معظم رهبری به بحث توسعه روستایی داشتهاند، قرار بر این شد که یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بحث اشتغالزایی و کارآفرینی روستایی اختصاص داده شود که این اعتبارات، با توجه به اینکه قرار است با اعتبارات بانکها تلفیق شود، محاسبه شده که به حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان برسد و در اشتغال زایی روستاییان مورد استفاده قرار بگیرد. البته، از این میزان تا کنون، ۱۴ هزار میلیارد تومان کارسازی شده و برای اشتغالزایی روستایی مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام/