به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،اگر تا امروز برای خریدن شیرینی میکادو دست به دامان شیرینی فروشیها میشدید، احتمالا خبر نداشتید که طرز تهیه شیرینی میکادو چقدر آسان است. این خوشمزه قدیمی که همه با آن خاطره داریم، جزو جدایی ناپذیر مهمانیهای عید نوروز بوده و هست. آن هم دقیقا به دلایل قانع کنندهای مثل دستور پخت راحت، ماندگاری بالا و در کنار آن، طعم ملایم و دوست داشتنی و بدون نیاز به فر. در ادامه قصد داریم طرز تهیه شیرینی میکادو یا میشکا را بدون نیاز به فر و با راحتترین شیوه ممکن به شما یاد بدهیم. فوت و فنهایی را هم که با انجام آنها خیالتان از بابت طعم و شکل درست و بازاری آن راحت میشود، خواهیم گفتیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
در طرز تهیه شیرینی میکادو که در برخی شهرها به آن «میشکا» هم گفته میشود، اصلا نیازی به فر هم نیست. علاوه بر این، با مواد در دسترس و ارزانی هم درست میشود. از طرف دیگر، احتمال خراب شدن و از فرم خارج شدن این شیرینی نوستالژیک هم خیلی کم است.
مواد لازم
آرد (سفید یا نانوایی): ۱ و ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
آرد نخودچی: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن مایع: ۳/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
پودر قند: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
کره: یک بسته ۱۰۰ گرمی
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چای خوری
نان میکادو: ۵ یا ۶ ورق
شکلات تختهای (با طعم دلخواه): ۵۰ گرم
پودر پسته و نارگیل (برای تزیین): به میزان دلخواه
گلاب (در صوت دلخواه) ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی میکادو، یک تابه با اندازه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. همزمان که تابه در حال گرم شدن است، آرد سفید را از الک ریز عبور دهید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. اگر بابت داشتن ناخالصی زیاد مطمئن هستید، آن را قبل از حرارت دادن، دو بار تفت دهید و بعد در تابه بریزید.
حدود ۷ دقیقه (بسته به حرارت و ضخامت کف تابه) آرد را تفت دهید. لازم نیست رنگ آرد تغییر کند. همین که طعم خامی آن گرفته شود، کافی است.
آرد نخودچی را مثل آرد سفید الک کنید و بعد از حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه به آرد سفیدی که در تابه در حال تفت خوردن است، اضافه کنید. دوباره ۱۰ دقیقه دیگر مخلوط دو آرد را تفت دهید.
در این مرحله نوبت اضافه کردن پودر کاکائو است. پودر کاکائو را هم به همراه پودر هل و پودر دارچین، از الک ریز بگذرانید و آرد اضافه کنید. مواد خشک را حدود ۱ دقیقه با هم تفت بدهید تا یکدست و با هم مخلوط شوند.
کره را روی آردها بیندازید تا با حرارت آرد شروع به ذوب شدن کند. روغن مایع را اضافه کنید. مواد را با هم به خوبی مخلوط کنید. حرارت را قطع کنید. سپس پودر قند را به مواد بیفزایید. مایهای که به دست میآید، باید غلظت مناسبی داشته باشد. یعنی نه خیلی سفت و نه خیلی روان باشد. اگر غلظت آن به اندازه حلوا باشد خوب است.
اجازه دهید مایه شیرینی شما کمی از دما بیفتد البته نه به قدری که سرد شود. حواستان باشد که اگر مایه شیرینی میکادو سرد شود، چسبندگی خودش را از دست خواهد داد. یکی از ورقههای نان میکادو را داخل یک سینی صاف قرار دهید. مایه را روی نان بریزید.
با یک کاردک یا پالت شروع به صاف کردن سطح آن کنید. یک لایه را که صاف کردید، یک نان دیگر را روی آن قرار دهید و کمی فشار دهید تا به هم بچسبند. دوباره شروع به اضافه کردن یک لایه دیگر از مواد کنید و روی آن را نان بگذارید. این کار را تا جایی ادامه دهید که موادتان تمام شود. تعداد لایهها کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد. آخرین لایه باید نان باشد.
یک سینی دیگر را روی آن بگذارید و روی آن را یک جسم سنگین مثل یک کاسه آب بگذارید تا کمی به نانها فشار وارد شود و نان و مواد بین آنها، به هم بچسبند. سینی را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. البته میتوانید آن را در دمای محیط هم قرار دهید.
شکلات تختهای با طعم دلخواه (تلخ یا شیرین) را در یک ظرف به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم و روی بخار آب) ذوب کنید. شیرینی میکادو را از یخچال بیرون بیاورید و شکلات ذوب شده را روی نان بریزید. روی شکلات را پودر پسته با پودر نارگیل بپاشید و دوباره به یخچال منتقل کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا شکلات خودش را بگیرد. اگر میکادو رو ساده میپسندید این مرحله رو حذف کنید و شکلات آب کرده روی آن نریزید.
با یک چاقوی تیز، اطراف نان میکادو را برش دهید تا لبههای آن صاف شود. سپس در اندازه دلخواه خود، شروع به برشهای لوزی، مربعی یا مستطیلی کنید. فراموش نکنید که بعد از هر برش، تیغه چاقو را با دستمال تمیز کنید تا به برشهای بعدی آسیب نرسد. شیرینی میکادو را در ظرف مناسب سرو کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی میکادو بدون فر
*برای درست کردن لایه بین نان میکادو، میتوانید به جز پودر کاکائو از طعمهای مختلف دیگر هم استفاده کنید. مثلا اضافه کردن ۲ یا ۳ قاشق زعفران دم کرده غلیظ به شما شیرینی میکادو زعفرانی خواهد داد.
*در صورت استفاده از ۱ قاشق چای خوری وانیل به جای کاکائو، میتوانید شیرینی میکادو وانیلی نیز داشته باشید. همچنین در صورت تمایل، مخلوط (مایه بین نان میکادو) را به چند قسمت تقسیم کرده و هر کدام را با یک ماده مخلوط کنید. هر لایه را با یک طعم بپوشانید تا در نهایت چند طعم متفاوت داشته باشید.
*اگر در طرز تهیه شیرینی میکادو، به اندازه یک قاشق غذاخوری، به مایه داخل شیرینی، گلاب اضافه کنید، در نهایت طعم و عطر فوق العادهای پیدا خواهد کرد.
*اگر آرد نخودچی در دسترس ندارید، از همان آرد بو داده، در طرز تهیه شیرینی میکادو استفاده کنید.
*می توانید کمی شکلات سفید یا کاکائویی (ذوب شده) را در قیف ریخته و روی لایه رویی شیرینی میکادو بریزید و به سلیقه خودتان طرح و شکل دهید.
*نان میکادو تازه که بوی ماندگی ندهد را از مغازههای فروش لوازم قنادی تهیه کنید.
*طرز تهیه ویفر میکادو با حلوا به جای مایه میانی هم مرسوم است. حلوا را با طعم دلخواه خودتان درست کنید و به همین ترتیب به عنوان مایه میانی میکادو استفاده کنید.
*برای این که خیالتان راحت بشود که نان میکادو به مواد کاملا بچسبد و باز نشود، روغن مایع و کره را به اندازه دقیق استفاده کنید. چون استفاده از میزان بیشتر روغن، باعث از بین رفتن انسجام بین لایهها خواهد شد.
*مواد بین لایههای شیرینی میکادو را به صورت یکدست روی نانها پخش و صاف کنید. همچنین لایه بین نانها را خیلی ضخیم و پرملات نریزید تا هنگام برش، ورقهها از هم باز نشوند.
*به این نکته توجه کنید که یک طرف نان میکادو، شکل مربعی و طرف دیگر آن شکل لوزی دارد. اگر لایه زیرین را مربعی قرار دادید، لایه رویی را لوزی بگذارید تا داخل هم فرو بروند و استحکام لایهها بیشتر شود.
*شیرینی میکادو ماندگاری بالایی دارد و به عنوان یک شیرینی مناسب برای ایام عید نوروز، حسابی پرطرفدار و به صرفه است. در صورتی که بخواهید آن را برای مدت بیشتری نگهداری کنید، حتما شیرینیها را در ظرف در بسته قرار دهید.
*برای اینکه شیرینیهای چیده شده روی هم، به یکدیگر نچسبند، بینشان را یک لایه کاغذ روغنی یا یک برگه کاغذ سفید و تمیز قرار دهید. کشیدن سلفون روی شیرینیها نیز تا حد زیادی رطوبت موجود در آنها را نگه میدارد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/