به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این که ۴۰ درصد افراد با نمونه مثبت کرونا در قم و در هفته اخیر، سابقه شرکت در مراسم عزا یا عروسی را داشته اند گفت: باید گفت در ایام شلوغ پایان سال، با چالشهایی در کشور و سطح استان رو به رو هستیم که میتواند در صورت عدم توجه، شیوع موج جدید کرونا را به دنبال داشته باشد.
محبی افزود: تردد بیشتر مردم در مجتمعهای خرید و پاساژها و عدم توجه برخی از اعضای هیئت مدیره این مجتمعها و یا اتحادیههای صنفی در کنار حضور بیشتر مردم در اماکن متبرکه در روزهای پایانی سال میتواند چالش برانگیز باشد.
رئیس مرکز بهداشت قم در ادامه از خادمان زحمتکش اماکن متبرکه استان خواست تا به صورت جدی زائران و به ویژه اتباع خارجی را به رعایت حداکثری شیوه نامههای بهداشتی توصیه کنند.
محبی در ادامه به حضور بیشتر مردم در تالارها برای مراسم جشن، عروسی و مانند آن توجه داد و گفت: یکی دیگر از چالش ها، فعالیت خانه بازیها و شهربازیهای مسقّف است، در حالی که در شرایط ورود ویروس جهش یافته و خطر آن برای کودکان، این مکانها باید تعطیل باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین به وجود ۲۵۰ مسافرپذیر غیرمجاز در قم اشاره و یادآورشد: تردیدی نیست که در این ایام، اماکن اقامتی، مسافرخانه ها، پایانههای مسافربری، ایستگاه قطار شهر و همچنین مسافران ورودی باید تحت نظارت ویژه باشند.
او اضافه کرد: آرامستانها و روزبازارها هم باید تحت نظارت شدیدتر قرار گیرند، البته روزبازارها با تذکرهای قبلی توانسته اند حدود ۵۰ درصد انتظارات را در رعایت شیوه نامههای بهداشتی برآورده کنند.
رئیس مرکز بهداشت قم با انتقاد از تشکیل برخی تورهای مسافرتی در درون استان، به چالش تشکیل صف در برخی فروشگاهها اشاره کرد و گفت: متأسفانه هنوز هم شاهد برگزاری برخی کلاسهای حضوری در استان هستیم.
محبی ادامه داد: قم در شرایط آبی کرونایی است و میتوان همایشها و جشنوارههایی با حداکثر حضور ۴۰ نفر و البته با رعایت دیگر شیوه نامههای برگزار کرد، اما شاهد هستیم که برخی همایشها و جشنوارهها به صورت محدود برگزار نمیشوند که جای پرسش و تعجب دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین به کاهش استفاده از ماسک در ادارات و سازمانها توجه داد و گفت: کارمندان باید در خط مقدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی باشند، اما آمار نشان میدهد استفاده ۹۰ درصدی آنان از ماسک در دی ماه سال جاری، اکنون به حدود ۷۵ درصد کاهش داشته است.
محبی در ادامه خواستار بررسی ممنوعیت ورود مسافر به قم در ایام نوروز شد و درباره آخرین ارزیابی از رعایت شیوه نامههای بهداشتی در مشاغل و اصناف گفت: جایگاههای سوخت در هفته اخیر با رشد رعایت شیوه نامههای بهداشتی مواجه بوده اند که باید از مسؤولان آن تقدیر کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم یادآور شد: ادارات، اصناف، مراکز شماره گذاری خودرو، جایگاههای سی ان جی، آرامستان بهشت معصومه (س)، پایانههای مسافربری درون و برون شهری، آموزشگاههای هنری، مساجد، اماکن متبرکه، هتلها و مسافرخانه ها، مجتمعهای خرید و پاساژها، نانوایی ها، کافی نت ها، قنادی و سوهانی ها، گیم نت ها، فروشگاههای زنجیره ای، داروخانه ها، مطب ها، بیمارستانها و بانکها از مواردی هستند که متأسفانه رعایت شیوه نامههای بهداشتی در آنها در حد قابل قبول نیست.
محبی با اشاره به پلمب اخیر یک داروخانه در قم گفت: پیش از این تلاش داشتیم تا برای داروخانهها به تذکر بسنده کنیم و به پلمب نرسیم، اما در این هفته مجبور شدیم که یک داروخانه را به دلیل عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی پلمپ کنیم.
او درباره سامانه ۱۹۰ و شکایات مردمی از برخی مطبها و ساختمان پزشکان نیز بیان کرد: تا زمانی که دستگاههای اصلی نظارتی مانند تعزیرات و نظام پزشکی رأسا به این شکایات ورود نکنند و اقدام لازم را انجام ندهند، نمیتوان به نتیجه مطلوب دست یافت.
رئیس مرکز بهداشت استان قم همچنین درباره آخرین آمار استفاده از ماسک در بین مردم استان یادآور شد: بررسیها نشان میدهد حداکثر ۶۶ درصد مردم در اماکن عمومی و وسائل نقلیه عمومی ماسک میزنند که این امر به معنای ماسک نزدن حداقل ۳۴ درصد از مردم استان است.
انتهای پیام/ح