به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بابک نیکومرام، نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: آنچه در مورد آسیبهای ناشی از حوادث چهارشنبه سوری باید پذیرفت، این است که ممکن است برخی از این صدمات جبران ناپذیر باشند.
او با اشاره به هزینههای سربار حوادث چهارشنبه سوری که متوجه فرد آسیب دیده و نظام سلامت کشور میشود، افزود: گاهی برای درمان سوختگیها باید هزینههای زیادی متحمل شد و معلولیتهای دائم نیز داشته باشیم.
نیکومرام با بیان این مطلب که بیمارستانها و کادر درمان درگیر بیماران کرونایی هستند، گفت: تجمع به بهانه چهارشنبه سوری میتواند منجر به شیوع بیماری کرونا شود.
نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران ادامه داد: امسال برپایی مراسم چهارشنبه سوری با دو آسیب همراه است. نخست، انتقال ویروس از طریق تجمع است و دوم، سوختگیهای و صدمات ناشی از حوادث چهارشنبه سوری.
نیکومرام با اشاره به خستگی کادر درمان گفت: باید بدانیم که کادر درمان بیش از یک سال است که درگیر مبارزه با این بیماری بوده و خسته اند، بنابراین بهتر است بار مضاعف بر دوش آنها تحمیل نکنیم.
نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با اشاره به هزینههای سنگین سوختگی، افزود: بیماران دچار سوختگی شدید غالبا نیاز به اعمال جراحی متعدد و بستری طولانی مدت دارند و از طرفی تهیه پانسمانهای گران قیمت که شاید بیمهها هم نتوانند حمایت کنند، تنها یکی از هزینههای سوختگی است.
نیکومرام به موضوع تبلیغات پزشکی در حوزه زیبایی اشاره کرد و گفت: به طور کلی تبلیغات پزشکی در کشور یک بحث حاکمیتی است که تصمیم گیری در مورد آن فراتر از یک وزارتخانه و یا سازمان نظام پزشکی است.
او بر ضرورت استفاده از نظرات کارشناسی انجمن جراحان پلاستیک، زیبایی و همچنین سایر انجمنهایی که در حوزه زیبایی تجربههای آکادمیک و همینطور بینالمللی دارند، تاکید کرد و افزود: متاسفانه قوانین بازدارنده در برخورد با تخلفات در این حوزه، از قدرت کافی برخوردار نبوده و قوانین ما در این خصوص مطابق دنیای امروزی نیست.
اهرم بازدارنده در برخورد با مداخله گران غیر پزشک وجود ندارد
نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با بیان اینکه هیچگونه اهرم موثر بازدارنده در برخورد با مداخله گران غیر پزشک در این حوزه وجود ندارد، گفت: این افراد با عناوین مختلف و فریبنده و استفاده از عکسهای غیرواقعی آزادانه در فضای مجازی تبلیغ میکنند و به جذب بیماران در مراکزی که بعضا فاقد مجوز و استانداردهای لازم است، مبادرت میورزند.
او افزود: در صورتی با تخلفات در حوزه زیبایی میتوان برخورد کرد که شخص حقیقی شکایت کند؛ البته با توجه به آنکه در مراکز غیر مجاز و غیر استاندارد، پرونده و رد پایی از بیماران موجود نیست، گاهی شخص انجام دهنده منکر انجام این عمل میشود و اثبات انجام آن ممکن است سخت باشد.
نیکومرام تصریح کرد: گاهی محکومیت صادر شده در این خصوص نیز در صورت اثبات آن چندان بازدارنده نبوده و فرد مجدد در جای دیگر به همان کار خلاف مشغول شده است؛ بنابراین بهتر است که جویندگان این اعمال ابتدا تحقیقات خود را کامل کنند و حداقل با استفاده از ابزار جستجوی پزشک در سایت نظام پزشکی از پزشک بودن فرد و داشتن تحصیلات مرتبط با اعمال زیبایی اطلاع حاصل کنند تا دچار عوارض غیر قابل جبران نشوند.
انتهای پیام/