خشیار دادمنش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره روند سهم های صنعت فلزات در بازار سرمایه طی سال گذشته، اظهار کرد: در بازار صنایع فلزات اساسی به چهار گروه اصلی یعنی فولاد، سرب و روی، مس و آلومینیوم تقسیم میشوند. این صنایع بعد از نفت و گاز و پتروشیمی جزء مهمترین صنعت صادراتی کشور به حساب میآیند.
او بیان کرد: محصولات این گروه به طور کلی شمشهای فلزی هستند که بسته به نیاز هر صنعت به اشکال مختلف تبدیل میشوند. از مهمترین اهداف توسعهای در این صنایع افق ۱۴۰۴ برای کسب تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور است. باید در نظر داشت صنعت فوق ارتباط مستقیمی با صنایع استخراج کانههای فلزی دارد همچنین باید گفت اکتشاف، بهره برداری از معادن، زیر ساخت انرژی و زیر ساخت حمل و نقل (ریلی و جاده ای) از جمله مهمترین اقدامات جهت گسترش تولیدات صنایع فلزات اساسی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص صنعت فلزات اساسی از سال ۹۸ رشد خود را از محدود ۱۳۰ هزار واحد شروع نمود در ابتدای سال ۹۹ به عدد ۳۱۷ هزار واحد رسید. در مرداد به سقف ۱.۳ میلیون واحد رسید با افت آن اسفند ماه شاخص در حدود ۹۰۰ هزار واحد است همچنین باید گقت قیمت شرکتها نیز همانند شاخص کل در ابتدای سال صعود قابل توجهی داشتند؛ که بعد از اصلاح بازار به طور متوسط شاهد اُفت ۴۰ درصدی در ارزش سهام این شرکتها بودیم.
دادمنش گفت: طی سال ۹۹ در شرکتهای گروه فلزات اساسی شاهد افزایش تولید بودیم به طوری که تولیدات فولاد خام ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل ۱۴ درصد افزایش داشت. شرکت ملی مس ایران نیز نسبت به سال قبل افزایش تولیدات خود را بالا برد، همین افزایش ها میزان تولیدات را در کنار افزایش نرخهای جهانی سبب شد تا صنعت مذکور مبالغ خوبی را نسبت به سال قبل ثبت کند.
او بیان کرد: مهمترین اتفاق بین المللی بازگشایی صنایع مختلف و رشد قیمتهای جهانی بود که اثر مثبتی بر روی نرخ فروش فلزات اساسی داشت. در سطح ملی نیز میتوان به تعیین نرخ ۸۰ درصد قیمتهای جهانی برای نرخ پایه محصولات در بورس کالا اشاره کرد که این امر موجب کاهش مبلغ فروش شرکتهای عرضه کننده شد همچنین برای شفافیت بیشتر این صنایع، شرکتها ملزم شدند که محصولات خود را در بورس کالا پذیرش کنند و چرخه محصولات فولادی از سنگ آهن تا محصولات نورد کاران در بورس کالا انجام بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در سال آینده قیمت های جهانی همانند سال قبل رشد ها چشمگیری نخواهندداشت ولی احتمال کاهش قیمت نیز نمی رود تقویت تقاضا در پروژه های زیر بنایی و صنعت خودرو ، رشد جمعیت و گسترش زیر ساخت ها، واکسیناسیون تمام کشور ها نشان از چشم انداز مثبت این گروه دارد .در بازار داخل نیز قیمت دلار تاثیر بسزای در رشد و سود آوری شرکت ها خواهد داشت.
دادمنش در پایان گفت: صنعت فلزات اساسی جزء گروه های شفاف از نظر دسترسی اطلاعات بوده و با توجه به آینده روشن این صنایع هم از نظر بین المللی هم از نظر داخلی، برای سرمایه گذاری مطلوب ارزیابی می شوند. ولی ناگفته نماند که افق سرمایه گذاری در این صنایع همواره بلند مدت بوده و نباید انتظار سود های کلان در کوتاه مدت را داشت.
انتهای پیام/