پاره‌ای از ایراد‌های خودرویی بسیار ساده و روش برطرف کردن آن‌ها نیز آسان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارکرد سیستم کلاچ خودرو‌ها به سه دسته کلی اهرمی، روغنی و سیمی تقسیم بندی می‌شود. هر یک از این سیستم‌ها به اقتضای عملکرد نیازمند نگهداری و رسیدیگی هستند. در این میان هنوز هم بسیاری از خودرو‌های تولیدی بازار ایران ازجمله خودرو‌های پرتیراژ و رایجی، چون پراید هنوز از سیستم کلاچ سیمی استفاده می‌کنند که در زمره ساده ترین، ارزان‌ترین و البته آسیب پذیر‌ترین نوع سیستم‌های عملگر کلاچ است.

اصطکاک و خمیدگی بیش از حد دو فاکتور خرابی سیستم‌های سیمی کششی همچون سیستم کلاچ خودرو‌ها (و سیستم ترمز و کلاچ در دوچرخه‌ها و موتورسیکلت ها) است. از این رو باید همواره توجه داشت که سیم کلاچ در غلاف پلاستیکی خود خشک کار نکند و همچنین از محل اتصال به پدال کلاچ تا به اهرم صفحه کلاچ دچار تابش و خمیدگی بیش از حد نشده باشد. هر دو مورد ضمن خشک و دشوار کردن عمل کلاچ گیری، عمر مفید سیم کلاچ را تاحد بسیار زیادی کاهش می‌دهند.


بیشتر بخوانید:

با نحوه زیرشویی خودرو و اهمیت آن آشنا شوید


بازرسی چشمی

بررسی سلامت سیم کلاچ بسیار ساده است. این سیم‌ها بیشتر از محل اتصال به پدال و اهرم کلاچ و یا محل خمیدگی پاره و بیشترین محل اصطکاک می‌شوند. در نتیجه هرگونه سایش و پارگی چند عدد از رشته سیم‌های فولادی کلاچ نشانگر این است که این سیم به زودی پاره خواهد شد.

رسیدگی

به منظور داشتن کلاچ نرم و سهولت در تعویض دنده ممکن است لازم باشد هر چند ماه یک بار سیم کلاچ با چند قطره روغن موتور یا گریس آغشته شود تا در غلاف خود بدون اصطکاک جلو و عقب برود. توجه داشته باشید این کابل بیش از حد کشیده و صفت و همچنین نتابیده باشد.

 

آموزش نگهداری از سیم کلاچ و تعویض آن

جایگزینی

درصورت هر گونه آسیب دیدگی می‌توان سیم کلاچ را به سادگی تعویض کرد به شرطی که از نمونه فابریک برای جایگزینی بهره گرفت. بسیاری از سیم‌های کلاچ بصورت متفرقه در بازار موجود هستند که با داشتن قابلیت تنظیم طول، می‌توان از آن‌ها برای هر خودروی یا موتورسیکلتی استفاده کرد. تنها کافی است که طول آن را به درستی تنظیم کنید. فراموش نکنید که پیش از نصب سیم کلاچ در جای خود بهتر است کل سیم را درون غلاف به گریس آغشته کنید.

آموزش نگهداری از سیم کلاچ و تعویض آن

سیم کلاچ از سر و ته دو خار بسیار ساده دارد که بست سر و ته سیم کلاچ را نگه داشته و آن را به پدال و اهرم کلاچ متصل می‌کند. مکانیزم تنظیم نیز معمولا در نزدیکی اهرم کلاچ و بر پوسته گیربکس قرار گرفته و از طریق پیچاندن دو پیچ مختلف می‌توان میزان کشش سیم و ارتفاع مناسب پدال در لحظه کلاچ گیری را تنظیم کرد.

منبع: خودروکار

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.