به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، آبان ماه امسال بود که فاز اول انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی آغاز شد و رئیس جمهور آن را نقطه امید برای حرکتی عظیم عنوان کرد و کشاورزان و صنعتگران را ذینفعان این موضوع خواند.
بر اساس برآوردها استفاده از این راهکار یعنی آب خلیج فارس برای مصارف شرب و صنعتی در کشورهای همسایه ایران چندین دهه است که انجام می پذیرد.
پس از خشکسالی های پی در پی که در ایران رخ داد و مشکلات مصرف شرب و حتی نگرانی از بیکاری دیگر نگران کننده شد مسئولان به فکر استفاده از آب خلیج فارس افتادند .
مقدمات این طرح از سال ۹۲ کلید خورد. بر اساس گفتهها اجرای این طرح اشتغالزایی و بهرهمندی از ظرفیتهای بومی را به همراه خواهد داشت و از طرفی منبعی پایدار برای استانهای کم آب به حساب میآید که زمینهساز رونق سرمایهگذاری در استانها میشود.
طرح انتقال آب خلیج فارس یکی از مهمترین طرح هایی است که در دوران تحریم با تلاش متخصصان داخلی به اجرا درآمد. این طرح در فاز نهایی بیش از ۸۰۰ کیلومتر مسیر است که در فاز نخست آن به طول ۳۰۵ کیلومتر افتتاح شده و این تا مس سرچشمه ( کرمان) و از آنجا به یزد و چادرملو امتداد می یابد.
فاز دوم طرح انتقال آب به معدن مس سرچشمه ( کرمان) است و سپس فاز سوم آن به معدن چادر ملو ( یزد) میرسد. در اجرای این طرح بیش از یک هزار نیروی متخصص ایرانی دخیل بودند.
چارچوب این طرح بر اساس نظارت های محیط زیستی صورت می گیرد و آب از دریا برداشت و در چندکیلومتری آن پساب به داخل دریا بازگردانده می شود.
عملیات انتقال آب از دریای عمان به زاهدان و زابل نیز با دستور ویدیوکنفرانسی رییس جمهور آغاز شد.این طرح 820کیلومتر طول دارد و در چهار مرحله اجرا خواهد شد.
معاون امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان هزینه اجرای این طرح را ۳۹ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ به اتمام خواهد رسید.
معاون امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان همچنین اضافه کرد: با کامل شدن این طرح روزانه 800هزار مترمکعب آب نمک زدایی شده از دریا به شهرستانهای مذکور منتقل میشود.
بهره برداری از «اَبر پروژه» انتقال آب خلیج فارس به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان از توابع استان یزد نیز با حضور رییس جمهور از طریق ویدیو کنفرانس آغاز شد.
طول این پروژه تا یزد ۸۲۵ کیلومتر است که قطعه اول آن ۳۰۵ کیلومتر تا « گل گهر» سیرجان در استان کرمان قبلا افتتاح شد.
همچنین قطعه دوم به طول ۱۵۰ کیلومتر از گل گهر تا مس سرچشمه کرمان و قطعه سوم هم از مس سرچشمه تا اردکان بهطول ۳۷۰ کیلومتر است که امروز مورد بهره برداری قرار گرفت.
عملیات اجرایی قطعه دوم خط اول انتقال آب خلیج فارس به صنایع سرچشمه و قطعه سوم خط اول انتقال آب از خلیج فارس به اردکان (چادرملو) همچنین عملیات اجرایی خط ۲ انتقال آب از خلیج فارس به استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی هم با دستور رییس جمهور در ارتباط تصویری ۲۴ اسفند آغاز شد.
همچنین شروع عملیات اجرایی خط ۳ انتقال آب از خلیج فارس به استان اصفهان کلید خورد.
به گفته وزیر صنعت با افتتاح کامل خط نخست و اجرای خطوط ۲ و ۳ و ۴، حیات و امید به توسعه پایدار را در فلات مرکزی و شرق کشور رقم خواهد زد و اجرای این طرح از منویات رهبر معظم انقلاب و تاکید ریاست جمهوری بوده است.
در خط سوم انتقال با حجم سرمایه گذاری ۳۵ هزار میلیارد تومان، آب از خلیج فارس به استانهای یزد و اصفهان با ۹۱۰ کیلومتر خط منتقل خواهد شد به طوریکه ظرفیت خط انتقال آب در این خط، ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و اشتغالزایی طرح در دوران ساخت آن به ۱۴ هزار نفر میرسد و مدت زمان اجرای آن ۶۰ ماه برآورد شده است.
ملانوری استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آغاز طرح انتقال آب از خلیج فارس به خراسان جنوبی گفت: مدت زمان اجرای این طرح ۵ سال تعیین شده است.
او افزود: این طرح در چهارمین سال باید در خراسان جنوبی مورد بهره برداری قرار گیرد.
ملانوری عنوان کرد: برای اجرای این پروژه ۴۷ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که انتقال آب به استانهای کرمان، یزد و خراسان جنوبی و خراسان رضوی انجام میشود.
انتقال آب خلیج فارس مزیت هایی دارد که اشتغال پایدار و رونق طرح های صنعتی و دامپروری از جمله این مزیت ها به شما می رود . شاید برای اجرای این طرح هزینه و زمان زیادی صرف شده باشد اما آبادانی و رونق و اشتغال پایدار از جمله اتفاق های خوبی است که می تواند استان های کرمان، خراسان جنوبی، یزد و خراسان رضوی را در رده استان هایی که به نوعی از رکود درمی آیند.
در مرحله نخست طرح انتقال آب خلیج فارس ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار مترمکعب در روز، شیرین سازی و تصفیه آب مصارف صنعتی و معدنی خارج از شبکههای سراسری آبرسانی انجام می شود و میزان سرمایه گذاری این طرح در این مرحله ۲۱ هزار میلیارد ریال بود.
انتهای پیام/ب
خسته باشید.
متاسفم برا این نگاه تبعیضی که هدفشون فقط رونق مرکز کشوره
شور فلات مرکزی در فصل بارش است که توان افزایش رطوبت را در فصل مورد نظر باعث و در موقع فعالیت جبهه باران زا بر میزان و مدت بارش اثر مثبت در فلات مرکزی ایجاد می کند در ضمن با کوچ پرندگان به این دریاچه ها در فصل سرد سال اکوسیستم منطقه را احیا می شود
خط لوله ی آب خلیج فارس که از منطقه ی کویری مانند شهرستان انار از توابع استان کرمان عبور کرده که با این وجود می توان از این آب دریاچه ی مصنوعی یا استخر پرورش ماهی در این شهرستان درست کرد که باعث ایجاد اشتغالزایی و تفریحی می شود
به مردم بدبخت که آب نمیرسه
یه زمانی به مردم بدبخت منطقه ما (که معترض به احداث کارخانه تصفیه فاضلاب در محل ما کرمان بودند)
قول دادند که آب تصفیه شده به شما برای کشاورزی تعلق میگیرد
اما حالابا احداث غیر کارشناسانه کارخانه فولاد در محل ما تمام آب به کارخانه فولاد تعلق گرفت
وقتی با رایزنی به رده های بالا شکایت برده شد گفتند:
هیچ کار نمیشود کرد چون کارخانه فولاد مال کله گنده ها
و رده بالایی هاست