کارشناسان درباره استفاده از مواد شوینده شیمیایی، هنگام خانه تکانی هشدار می‌دهند و بر ضرورت استفاده از محصولات استاندارد تاکید دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، مسعود شریفیان رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف کنندگان هنگام خرید شوینده باید به برچسب روی آن که حاوی نحوه مصرف، شماره پروانه بهداشتی ساخت، علامت استاندارد و مشخصات سازنده است توجه کنند.

 او افزود: همچنین شوینده‌ها باید دارای در محافظ مخصوص کودکان باشند. وی اضافه کرد: مطالعه برچسب روی ظروف بسیار با اهمیت است؛ بنابراین قبل از استفاده از هر گونه موادی باید برچسب روی آن را به دقت مطالعه کرد چراکه این برچسب‌ها حاوی اطلاعات مفیدی در زمینه نکات ایمنی و بهداشتی و کمک‌های اولیه در هنگام تماس با این مواد هستند.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: هرگز نباید مواد سفید کننده و جرم گیر را با هم مخلوط کرد، زیرا بر اثر واکنش‌های مواد شیمیایی با هم و آزاد شدن ترکیباتی مانند کُلر، سمی شدن این مواد افزایش می‌یابد.

شریفیان افزود: همچنین از مخلوط کردن این مواد با آب داغ نیز باید خودداری کرد چراکه حرارت موجب افزایش واکنش‌های شیمیایی شده و در نتیجه میزان متصاعد شدن بخارات مواد شیمیایی بیشتر می‌شود.

او با بیان اینکه مواد را مطابق دستور مصرف درج شده بر روی برچسب رقیق کنید، گفت: باید تهویه مناسبی قبل از استفاده از مواد شوینده، ایجاد کرد یعنی قبل استفاده از این مواد برای نظافت مکان‌های سربسته و کوچک مانند دستشویی و توالت حتما باید پنجره‌ها را باز کرد و در صورت نبود پنجره، باید در آن‌ها را باز گذاشت و سیستم تهویه روشن کرد تا از تجمع بخار این مواد در محیط کاسته شود.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکید کرد: به هیچ عنوان نباید در این مکان‌ها توقف کنید، زیرا گاز‌های تولید شده در این محیط‌ها به طور کامل سمی است و استنشاق آن‌ها موجب مسمومیت فرد می‌شود.

شریفیان بیان کرد: در صورت پاشیده شدن این مواد بر روی چشم، حداقل به مدت ۱۵ دقیقه چشم خود را با آب فراوان شستشو داده، سپس به چشم پزشک مراجعه کنید، زیرا این مواد می‌توانند آسیب‌های جبران ناپذیری را به قرنیه وارد کند.

او ادامه داد: برای پیشگیری از تماس پوستی و پاشیدن قطرات این مواد به داخل چشم، استفاده از دستکش لاستیکی، کفش جلو بسته و عینک هنگام کار با مواد جرم گیر و سفید کننده الزامی است، در هنگام کار با شوینده‌ها نیز با توجه به خاصیت چربی زدایی آن‌ها استفاده از دستکش برای جلوگیری از خشکی پوست دست ضرورت دارد.

رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: ماسک‌های تنفسی یکبار مصرف هنگام کار با مواد شوینده از ریه محافظت نمی‌کنند و تاثیری در کاهش مواجهه تنفسی ندارند.

شریفیان توضیح داد: با توجه به اینکه قطر بخارات مواد شوینده بسیار کوچک‌تر از قُطر خلل و فرج ماسک‌های یکبار مصرف است به راحتی از آن‌ها عبور می‌کنند، و از ریه فرد محافظت نمی‌کنند، هرچند ممکن است در کاهش بوی ناشی از این مواد مؤثر باشند.

او افزود: نگهداری مواد شوینده در آشپزخانه و به ویژه طبقات پایینی کابینت‌ها، احتمال خطر مسمومیت کودکان با این مواد را افزایش می‌دهد بنابراین مواد شوینده باید در محل مناسبی دور از دسترس کودکان نظیر کُمد در بسته دارای قفل نگهداری شوند.

شریفیان گفت: در صورت بروز حادثه شیمیایی با مواد شوینده، فرد مسموم را از محل سربسته خارج و به هوای آزاد منتقل کنید. سپس با مرکز اورژانس (۱۱۵) یا مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم (۱۴۹۰) تماس برقرار کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

انتهای پیام/د.ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.