به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی همهپرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸٫۲ واجدین شرکت در همهپرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.
حضرت امام خمینی (ره) رهبر فقید انقلاب اسلامی پس از ورود به کشور در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ شرط پیروزی مطلق و نهایی انقلاب اسلامی را کوتاه شدن دست مزدوران و تهماندههای وفادار به رژیم پهلوی از ساختار اداری و نظامی کشور اعلام کردند. ایشان در پیامی شش بندی از آحاد مردم خواستند «به افرادی که با ماسک انقلابی از رژیم منقرض پشتیبانی میکنند و نهضت را بد نام میکنند، مهلت فعالیت ندهند و ابتکار عمل را در دست داشته باشند».
مرکز اسناد انقلاب اسلامی می نویسد که برگههای رای انتخابات روز دوازدهم فروردین، دوقسمتی بود و شامل نیمه «آری» -به رنگ سبز- و نیمه «نه» -به رنگ قرمز- و روی آن چنین درج شده بود:
«بسمه تعالی
دولت موقّت انقلاب اسلامی
وزارت کشور
تعرفهٔ انتخابات رفراندم
تغییر رژیم سابق به جمهوری اسلامی
که قانون اساسی آن از تصویب ملت خواهد گذشت.»
رایدهندگان، میبایست بخش مورد نظر خود را از برگه جدا می کردند و در صندوق رای می انداختند.
۱۲ فروردین یکی از روزهای تاریخی و مهم ایران اسلامی است، در این روز با رای اکثریت قاطع مردم، نظام سیاسی کشور پس از ۲۵۰۰ سال از نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی و حکومت مردمی تغییر یافت. در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت.
در ۱۲ فروردین مردم ایران با رای ۹۸/۲ درصدی خود ساختار سیاسی، اجتماعی ایران را تغییر دادند و جمهوری اسلامی مستقر شد. به همین سبب این روز مبارک از آن پس روز «جمهوری اسلامی» نام گرفت. پس از آنکه قرنها تئوری جدایی دین از سیاست و نظامهای حکومتی لائیک بر دنیا سیطره داشت و قوانین شرعی و الهی امری خصوصی در زندگی مردم تعبیر میشد، در ۱۲ فرودین سال ۵۸ نظامی متولد شد که این نظریهها را در قرن بیستم باطل کرد و حکومت اسلامی را براساس موازین وآموزههای دینی به منصه ظهور و عمل رساند.
در ۱۲ فروردین مردم ایران نشان دادند جمهوری اسلامی شکل نوینی از نظامهای حکومتی است که تلاش میکند با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش اسلام الگوی زندگی جدیدی درعرصه اجتماعی و سیاسی بشر امروزی ارائه دهد تا بر اساس آن نیازهای مادی و معنوی انسان توئمان فراهم شود.
از نظام جمهوری به «حکومت مردم بر مردم» تعبیر میشود و «جمهوریت» در نظام حکومتی نشان دهنده نقش مردم در تشکیل و استمرار آن است به طوری که مردم با حضور در صحنههای مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خویش خواستههای خود را از حکومت مطالبه میکنند. معنی لغوی «جمهوریت» یعنی حکومت برخواسته از مردم و یا همان دمکراسی گرچه مورد اتفاق اغلب تحلیلگران، سیاستمداران و حاکمان سیاسی است، اما نظامهای حکومتی در معنی اصطلاحی این واژه دچار اختلاف نظرهستند و از آن برداشتهای متفاوتی دارند.
در زمان تعیین نظام سیاسی کشور پس از سرنگونی نظام طاغوت شاهنشاهی «جمهوری دموکراتیک»، «جمهوری»، «حکومت اسلامی» و ... از جمله نظامهای بود که مطرح شد، ولی امام راحل از همان ابتدا تاکید فراوانی بر استقرار نظام حکومتی جمهوری اسلامی داشتند، به طوری که بر جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر تاکید کردند. این تاکید نیز بر اساس خواست مردم در دوران مبارزات ضد ستم شاهی بود که در شعار آنها موج میزد و مردم در همه تظاهراتها یکپارچه استقلال آزادی و جمهوری اسلامی را فریاد میکشیدند.
بر این اساس اصل جمهوریت و اسلامیت اصل جدا ناپذیر در نظام حکومتی ایران است که برای تثبیت، استمرار و تداوم آن شهیدان زیادی تقدیم شده است.
«آزادی» از دیگر شعارها و خواستههای ملت ایران در ایام انقلاب بود که با استقرار جمهوری اسلامی شکل عملی به خود گرفت و قشرهای مختلف با حضور در تمام صحنهها آزادانه به خواستههای خود جامه عمل پوشانده و در تعیین سرنوشت خود مشارکت میکنند. گرچه لغت آزادی نیز همانند دیگر واژهها، امروزه مظلوم واقع شده و در نظام سلطه مصادره میشود و با نام آزادی حقوق خیلیها تضییع میگردد، ولی این واژه در اسلام معنای متعالی دارد. بر این اساس مردم طبق قانون برای تعالی و کمال خود از حق انتخاب و آزادی بیان برخوردار است وکسی نمیتواند این حق را از مردم سلب کند. در این مکتب سلب آزادی و حق انتخاب از خود نیز نوعی ظلم به خویش است.
«استقلال» بعد دیگری از نظام جمهوری اسلامی ایران است که با استقرار آن ملت ایران از وابستگی به شرق و غرب رهایی یافت و در عرصه بین الملل با حفظ اصول به دفاع از حقوق خویش پرداخت. استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و سرنگونی نظام سلطنتی پهلوی علاوه بر اینکه تحولات داخلی به دنبال داشت، تغییراتی در نظام بین الملل، به ویژه در خاورمیانه ایجاد کرد تغییراتی که با اهداف استعمارگران همسو و سازگار نبود و دشمنی آنان را علیه ملت ایران برانگیخت.
از این رو حفظ استقلال هزینههایی در برداشته و دشمنان این مرز و بوم با طراحی توطئههای مختلف از جمله جنگ تحمیلی، ترور شخیصتهای سیاسی، تحریم قتصادی و... و درنهایت ایجاد موانع و دشمنی در دست یابی به فناوری صلح آمیزهستهای سعی در خدشه دار کردن استقلال ملت هوشیار ایران عزیز دارد.
ملت ایران «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» با تجدید پیمان با آرمانهای امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب اسلامی و شهیدان خود بار دیگر بر حفظ این آرزشها پای میفشارد و روز «جمهوری اسلامی» را به عنوان یکی از ماندنیترین روزهای تاریخی این سرزمین گرامی میدارد؛ جمهوری اسلامی همان درختی که خون هزاران شهید برای قد کشیدن آن ریخته شده است.
انتهای پیام/
ماکه اون زمان به دنیا نیومده بودیم اما عاشقانه دوستت داریم و پای همه سختی ها و حتی اشتباهات ایستاده ایم و باهمه وجود تلاش میکنیم تا بی نقص ترین باشی.
پاینده باشی و موفق
زمان آن رسیده که رفراندوم مجدد برگزار شود.
به نظر مردم احترام بگذارید.
اینو هم در نظر بگیرید تو جامعه جهانی هیچ کشوری برای نوع حکومت و حتی قانون اساسیش رفراندوم و نظر خواهی نمیزاره
بعدشم شما چه نظام جایگزینی داری که می خوای بیاری برای رفراندوم؟! منافقین؟ غربگرایان؟ وطن فرشان؟ پادشاهی؟ استعماری؟ آخه عقلم چیز خوبیه گاهی استفاده کنید پشیمون نمیشید
هیچ جا
فقط جمهوری اسلامی همه پرسی کرده برای نظام و قانون اساسی
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
رفراندوم یکبار برگزار شد و سلام
بقیه کشور ها یک رفراندوم هم ندارند
هیچ حکومتی نمیتونه مثل حکومت ایشان باشد.فقط باید انتظار آقا جانمان را داشته باشیم
نه بنده اش
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
چه جمله جالبی
حکومت مردم بر مردم وقتی درست و اساسیه که همین مردم فرد اصلح رو انتخاب کنن کوخ نشین رو ترجیح بدن به کاخ نشین یکی رو بیارن که ظرفیت صندلی حکومتی رو داشته باشه و دست و پاشو گم نکنه
خود نماینده هارو کسای دیگه اتخاب میکنن که مخالف رفراندومن، خود این اصل رو همونایی نوشتن که مخالف رفراندوم، چی میگی؟
شما تو انتخابات درست انتخاب کن.