محمد جعفری دبیر انجمن صنایع روغن کشی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات روغن و دانه روغنی در بازار اظهار کرد: بنابر آمار گمرک در ۱۱ ماهه سال گذشته، ۲ میلیون و ۵۰ هزار تن انواع دانه روغنی وارد کشور شد که نسبت به دوره مشابه سال ما قبل ۲ تا ۳ درصد کاهش داشته است. همچنین در این مدت یک میلیون و ۳۸ هزار تن روغن خام وارد کشور شده بود.
وی با اشاره به اینکه برنامه ای برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات روغن در دستور کار نیست، افزود: بنابر اعلام دولت تا پایان ۶ ماهه اول، دولت برنامه ای در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارد و همواره واردات دانه روغنی و روغن خام مطابق با امسال ادامه می یابد.
جعفری ادامه داد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تغییر قیمت ز ناحیه تغییر ارز وجود ندارد.
این مقاممسئول با اشاره به دلایل نابه سامانی بازار روغن در ماه های اخیر بیان کرد: طی ماه های دی و بهمن با زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تغییر آن به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان، مردم نگران افزایش قیمت شدند، از این رو میزان خرید به میزان چشمگیری افزایش یافت و به اصطلاح مقوله احتکار خانگی رخ داد.
به گفته وی، با وجود آنکه معیشت مردم براثر متغیرهای اقتصادی آسیب دیده، بنابراین مردم به این سمت حرکت کردند که بخشی از روغن مورد نیاز را زودتر خریداری کنند که ازدیاد تقاضا در کنتر مشکلات نظام توزیع، بازار را متشنج کرد چرا که اعداد و ارقام واردات کاهشی را نشان نمی دهد.
دبیر انجمن صنایع روغن کشی در پایان تصریح کرد: با توجه به صادرات فولاد و حلب، بخشی از التهابات بازار روغن به این بخش بر می گردد.
انتهای پیام/