چربی احشایی که به آن چربی شکم نیز گفته می‌شود، در اطراف اندام‌های داخلی پیچیده شده و خطر عوارض مزمن را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، چربی احشایی یا همان چربی شکم در نزدیکی اندام‌های داخلی مهم مانند کبد، لوزالمعده و روده قرار دارد. تجمع آن می‌تواند پیش درآمد بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ باشد. خوشبختانه شما می‌توانید با پیروی از یک سبک زندگی سالم، چربی‌های شکم را کاهش دهید.

مطالعه‌ای به دنبال تعیین تأثیر شیوه و سبک زندگی بر چربی احشایی بوده است. این مطالعه ۹۷ فرد چاق و دارای اضافه وزن با وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین را شامل شد که در یک برنامه تغییر سبک زندگی به مدت هشت ماه شرکت کردند.

در این تحقیق تست‌های تن سنجی (عضله، استخوان و بدن)، تناسب اندام و تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه اصلی این بود که خوردن روزانه میوه، قدرت گرفتن پا‌ها و کسب انعطاف پذیری، از عواملی هستند که می‌توانند باعث کاهش شاخص چربی احشایی شوند.

محققان همچنین دریافتند که در سن بالای ۴۵ سال، خوردن هفتگی حبوبات، گوشت ها، چربی‌ها و گوشت‌های فرآوری شده باعث افزایش شاخص چربی احشایی می‌شود. در این تحقیق همچنین نشان داده شده است که ورزش‌های هوازی یکی از موثرترین محرک‌ها برای کاهش چربی احشایی هستند.

اصلاحاتی در سبک زندگی برای کاهش جربی شکم

نمونه‌هایی از فعالیت‌های هوازی عبارتند از:

راه رفتن سریع، ایروبیک در آب، دوچرخه سواری، تور پیاده روی و اسنوبورد

شما باید حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط ​ مانند پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری با سرعت معمولی داشته باشید. ورزش کردن همچنین می‌تواند از بازگشت چربی شکم جلوگیری کند.

در مطالعه‌ای که در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام انجام شد، زنانی که رژیم غذایی خاص داشتند، با یا بدون تمرین هوازی یا قدرتی نیز توانستند از حجم چربی احشایی خود کم کنند.

یک سال بعد، کسانی که به برنامه ورزشی خود یعنی ۴۰ دقیقه دوبار در هفته پایبند بودند، به از دست دادن چربی احشایی ادامه داند، اما کسانی که ورزش نکردند یا برنامه خود را ترک کردند، با افزایش ۳۳ درصدی چربی احشایی روبه رو شدند.

علاوه بر ورزش منظم، باید از یک رژیم غذایی سالم و متعادل نیز پیروی کنید. پروتئین می‌تواند یک روش مفید برای کاهش وزن باشد، زیرا بیشتر از کربوهیدرات و چربی ها، احساس سیری ایجاد می‌کنند.

سایر نکات مهم تغذیه‌ای عبارتند از:

 مقداری از لبنیات کم چربی یا نوشیدنی‌های سویا غنی شده با کلسیم بخورید.

لوبیا، حبوبات ماهی و تخم مرغ بیشتر بخورید.

مقدار کمی روغن اشباع نشده بخورید.

هر روز شش تا هشت لیوان آب بنوشید.

از افزودن نمک یا شکر به وعده‌های غذایی خودداری کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار