به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویستا سالودکوموا، امروزه مشکلات قلبی – عروقی در میان مردم به طور گسترده دیده میشود. سکته قلبی یکی از رایجترین بیماریهای مرتبط با قلب است. توجه ویژه به بایدها و نبایدهای غذایی پس از بهبودی از یک سکته قلبی اهمیت ویژهای دارد.
براساس اعلام مرکز قلب آمریکا پس از جان سالم به در بردن از یک سکته قلبی، ضروری است افراد سبک زندگی سالمی را برگزینند که شامل ترک استعمال دخانیات، انجام ورزشهای سبک و داشتن یک رژیم غذایی سالم میشود. به ویژه این افراد باید به شدت به توصیههای پزشکان توجه داشته باشند.
از مهمترین توصیههای غذایی که افراد باید پس از بهبودی از سکته قلبی در نظر داشته باشند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
حبوبات بهترین منبع پروتئین گیاهی به شمار میروند و به دلیل دارا بودن فیبر و مواد معدنی بالا بهترین گزینه برای تامین نیازهای بدن هستند. گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز سکته قلبی هستند و حبوبات بهترین گزینه برای جایگزین کردن آنها به شمار میروند.
افراد پس از سکته قلبی باید ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. متخصصان قلب تاکید دارند افراد باید چربیهای اشباع شده را از رژیم غذایی خود حذف کرده و چربیهای غیراشباع را جایگزین آنها کنند، زیرا این چربیها خطر سکته قلبی را در فرد افزایش میدهند. ماهیهای چرب مانند سالمون، ماهی تن و ساردین غنی از چربیهای غیراشباع مفید است و در عین حال نیاز بدن به اسید چرب امگا ۳ را تامین میکنند.
برخلاف تصور عمومی، لبنیات برای بیماران قلبی ممنوع نیست بلکه این افراد باید لبنیات را در حجم کم مصرف کنند. با این حال، نباید این افراد از لبنیات پرچرب استفاده کنند.
یکی از توصیههایی که به افراد پس از سکته قلبی میشود کاهش مصرف نمک طعام است. نمک به دلیل دارا بودن سدیم میتواند باعث افزایش فشار خون و در نتیجه تشدید خطر ابتلا به سکته قلبی شود. سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند افراد روزانه کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنند. با این حال، به طور متوسط مردم دو برابر این میزان نمک را در طول روز مصرف میکنند.
در مقابل، توصیه میشود افراد با ادویهها و چاشنیهایی مانند زردچوبه، زنجبیل، زعفران یا گیاهانی مانند ریحان، آویشن و پونه کوهی تازه علاوه بر دلپذیر کردن مواد غذایی، باعث تقویت سلامت قلب خود شوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/