یک کارشناس دامپزشکی قم از افزایش تعداد کانون‌های تب برفکی در دام‌های استان در دو هفته اخیر خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سید محمد بارانی،رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری ‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان قم با اشاره به افزایش تعداد کانون‌های تب برفکی در دام‌های قم در دو هفته اخیر به دامداران هشدار داد توصیه‌های پیشگیرانه دامپزشکی را در این خصوص جدی بگیرند.

او  به دامداران توصیه کرد: به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری نسبت به رعایت دقیق ضوابط بهداشتی -قرنطینه ای، کنترل ورود و خروج دام‌ها و همچنین واکسیناسیون سریع جمعیت دامی خود اقدام کنند.

این کارشناس دامپزشکی قم اظهار کرد: جمع آوری کود و ضدعفونی جایگاه دام، جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و تجهیزات متفرقه، پرهیز از نقل و انتقال غیر مجاز دام و ضرورت دفن بهداشتی دام‌های تلف شده از راهکار‌هایی است که می‌تواند به جلوگیری از بروز و شیوع بیماری کمک کند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان قم تاکید کرد: دامدارانی که قصد کوچ ییلاقی دارند نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود دو هفته پیش از آغاز کوچ اقدام کنند.

او گفت:در حال حاضر واکسن تب برفکی به میزان مناسب در سطح استان وجود دارد و دامداران می‌توانند با مراجعه به مرکز مایه کوبی منطقه خود در خصوص مایه کوبی دام‌های خود اقدام نمایند.

بارانی از دامداران خواست هرگونه تلفات و موارد ابتلای بیماری را به شماره ۳۶۱۲۳۴۵۹ یا سامانه ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.

تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود.

این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاول‌هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.

این بیماری بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند؛ این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.