افخم زروانی، رئیس ﺻﻨﺪﻭﻕﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﯽ، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: صنعت نفت یک صنعت مهم در پیشرفت اقتصادی کشور است و به دلیل منابع و دانشی که در رابطه با این صنعت در کشور وجود دارد، به عنوان یک بخش پیشتاز در توسعه اقتصادی شناخته میشود که برای آن زحمت زیادی کشیده شده است.
او گفت: در ابتدای شکل گیری صنعت نفت در کشور، عمدتا انگلیسیها در این صنعت بودند، اما در یک بازه زمانی تصمیم بر این شد که این صنعت ملی شود و این مسئله نقش بسیار مهمی در سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور داشت.
زروانی ادامه داد: بازنشستگان نخبه و مهندسان نفت در این زمینه نقش بسیار موثری داشتند، زیرا به این باور رسیدند که میتوانند این صنعت را اداره کنند و جای دارد که از آنها قدردانی شود.
او در ادامه، درباره سرمایه گذاریهای ﺻﻨﺪﻭﻕﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﯽ، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در این صنعت توضیح داد: صندوق بازنشستگی صنعت نفت، یک سری سرمایه گذاریهایی را انجام میدهد که مالکیتی است؛ یعنی، متعلق به صندوق است و صندوق در شرکتهایی که در این زمینه کار میکنند، سهام دارد.
این مقام مسئول افزود:شرکتهایی هم وجود دارد که پیمانکاری هستند و جزو شرکتهای مطرح و به نام در توسعه میادین شناخته میشوند. در این زمینه شرکت مهندسی ساختمان صنعت نفت به نام اویک را داریم که پروژههای زیادی را مانند بسیاری از NGLها اجرا کرده است. این شرکت نقش مهمی در توسعه پارس جنوبی دارد، زیرا فازهای مختلف آن مانند ۹، ۱۰، ۱۷، ۱۸، ۲۰ و ۲۱ را اجرا کرده است.
او ادامه داد: همچنین شرکت تاسیسات دریایی که در زمینه احداث خط لوله و سکوها در پارس جنوبی و در میادین فلات قاره کرده و تخصص دریایی دارد نیز یکی دیگر از این شرکت هاست. شرکت سروک آذر را نیز داریم که اخیراً تشکیل شده و یکی از سختترین میادین مشترک ایران که جزو داراییهای شرکت نفت میشود را به صورت بیع متقابل توسعه داده است.
بیشتر بخوانید
زروانی گفت: شرکت سروک آذر، گیری در توسعه میدان آذر داشته که یک میدان مشترک با کشور عراق و میدان بسیار سختی است. افراد متخصص میدانند که کار کردن در میادینی که از نظر طبیعی، ساختار زمین شناسی، وجود مین و … پیچیده باشد، بسیار سخت است، اما خوشبختانه این میدان در اسفند ماه به نتیجه و تولید رسید.
او همچنین گفت: ما سرمایه گذاریهای دیگری را هم داریم که اینها نیز جزو سرمایههای صندوق است. پروژه که اخیراً به نتیجه رسید، پتروپالایش کنگان بود که از فاز ۱۲ پارس جنوبی، اتان را استحصال میکند که ۱۰۰ درصد سهام این پروژه، متعلق به صندوق است و درآمد آن متعلق به بازنشستگان صنعت نفت میشود که این پروژه نیز اسفندماه توسط رئیس جمهور افتتاح رسید.
رئیس ﺻﻨﺪﻭﻕﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﮕﯽ، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، ضمن اشاره به اینکه از سال ۹۵ این مسئولیت را پذیرفته بیان کرد: از دی ماه سال ۹۵ تا پایان سال ۹۹ یعنی چهار سال به طور مستمر و بدون حتی یک روز تاخیر، مستمریهای بازنشستگان را به موقع پرداخت کردیم یعنی دقیقا همان تاریخی که هر ماه پرداخت میشده است.
او در بخش دیگر سخنان خود، ضمن اشاره به این که این صندوق، هزینههای مربوط به کمک معیشتی، علی الحسابهای مربوط به حسابهای حقوقی که مانند یک وام است و انواع وامها را نیز پرداخت کرده، گفت: برای سال آینده نیز منتظر هستیم تا ببینیم که تصمیمات کشوری در مورد افزایش حقوق بازنشستگان به چه صورت است و ما نیز بتوانیم در صندوق تصمیم بگیریم. وامهای قرض الحسنه را با بهره بسیار کم را هم تاکنون پرداخت کردیم که این روند در سال آینده نیز حتما استمرار خواهد داشت.
انتهای پیام/