مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سه نوع کانون گرد و غبار در داخل استان اصفهان ، استان‌های همجوار و کشورهای همسایه این خطه را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در داخل استان اصفهان ۱۶ کانون گرد و غبار در وسعت یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار وجود دارد و علاوه بر آن خشکی بستر زاینده رود و عدم کشت در اراضی اطراف این رودخانه و همچنین خشک بودن تالاب بین المللی گاوخونی منجر به فعال شدن کانون‌های گرد و غبار محلی در هنگام وزش باد می‌شود.

او با بیان اینکه استان اصفهان در معرض فعال شدن کانون‌های گرد و غبار در استان‌های سمنان، یزد، خراسان جنوبی و قم نیز قرار دارد، اظهار کرد: خرداد ماه سال گذشته پدیده گرد و غبار در ۲ روز که آلودگی شدید بهمراه داشت متاثر از فعال شدن این کانون‌ها از سمت سمنان به انارک بود.

شیشه فروش با اشاره به اینکه اصفهان هر چند سال یک بار نیز تحت تاثیر فعال شدن کانون‌های گرد و غبار برون مرزی و کشور‌های همسایه قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: آلودگی هوای اصفهان در ۲ روز گذشته بدلیل فعال شدن کانون‌های گرد و غبار در کشور‌های عربستان و عراق و رسیدن آن به جنوب و سپس مرکز کشورمان ایجاد شد.

او اضافه کرد: روز چهارشنبه بیست و هفتم اسفند جاری نیز هوای کلانشهر اصفهان به وضعیت ناسالم برای عموم رسید، اما به تدریج با وزش باد و بارش‌های پراکنده از غلظت ذرات گرد و غبار کاسته شد.

شیشه فروش با بیان اینکه در این روز‌ها پس از چند سال شاهد پدیده گرد و غبار ناشی از کشور‌های دیگر بودیم، اظهار کرد: کانون‌های گرد و غبار در این کشور‌ها بدلیل کم بارشی اینگونه فعال شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: فصل بهار سال آینده نیز با توجه به پیش بینی‌های هواشناسی مبنی بر استقرار توده‌های جوی فاقد رطوبت و همراه با وزش باد مستعد وقوع گرد و غبار است.

او با تاکید بر اینکه لازم است سازمان حفاظت محیط زیست و جنگل ها، مراتع و آبخیزداری برای کنترل کانون‌های گرد و غبار اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند، تصریح کرد: اصفهان در سال آینده نیازمند ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های بیابان زدایی، نهالکاری و مالچ پاشی است.

شیشه فروش با اشاره به اجرای نهالکاری و مالچ پاشی در حدود ۳۱۰ هزار هکتار از اراضی استان برای بیابان زدایی و مقابله با پدیده گرد و غبار در ۲ سال گذشته، تاکید کرد: احیای زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی نیز برای از بین بردن کانون‌های محلی گرد و غبار ضروری است.

تجزیه و تحلیل اطلاعات یک دوره ۱۰ ساله نشان می‌دهد که کلانشهر اصفهان بطور میانگین هر ۹ روز یک پدیده گرد و غبار داشته است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
اب زاینده رود را به استانهای دیگه ندین و برای صنایع حدر ندین مشکلات حل میشه