به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علیزاده به خواص خوراکیهای موجود در سفره اشاره و بیان کرد: سیب نماد باروری و زایش است؛ این میوه سرشار از اسیدهای آلی، اسید مالیک و نمکهای پتاسیم و سدیم بوده و همچنین سرشار از ویتامینهای C, A, B و نیز حاوی تانن ها، سلولز، آهن، کلسیم و فسفر است.
بیشتر بخوانید
علیزاده با بیان این که سرکه از تخمیر انگور به دست میآید، گفت: سرکه خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و برای سرکه خواصی مانند جلوگیری کننده فشارخون و کاهنده کلسترول قائل هستند همچنین سرکه با افزایش جذب کلسیم به بهبود استخوان سازی در بدن کمک میکند و خاصیت ضد قارچی و میکروبی بر روی مسمومیتهای غذایی دارد.
او سمنو را نماد زایش و باروری گیاهان خواند و افزود: سمنو از جوانههای تازه رسیده گندم تهیه میشود و طعم شیرین این غذا و خاصیت سیرکنندگی از جمله ارزشهای غذایی آن است.
علیزاده درخصوص سیر بیان داشت: اگر چه سیری که بر هفت سین میگذارند نماد محرک شادی در زندگی به شمار میرود، اما ایرانیان قدیم به مناسبتهای مختلفی از جمله «سیر سور» این ماده غذایی مفید را به عنوان نعمتی سلامت بخش مورد توجه قرار میدادند و به گفته برخی از متخصصین اگر سیر به جای طبیعت در ازمایشگاه ساخته شده بود میتوانستیم از آن به عنوان اکسیر حیات یاد کنیم.
او با اشاره به این که سماق را به عنوان چاشنی زندگی بر سفره هفت سین قرار میدهند، گفت: اثرات آنتی اکسیدانی، ضد قند خون، ضد هایپراوریسمی و به خصوص ضدمیکروبی از جمله خواص سماق است و تحقیقات انجام شده بر اثرات ضدمیکروبی سماق نشان میدهد که عصاره میوه این گیاه بر روی هر دو نوع باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی موثر است.
علیزاده سنجد را نماد عشق و دلباختگی خواند و بیان کرد: سنجد از دیر باز به عنوان دارویی سنتی میشناسند و بر اساس مطالعاتی که بر ترکیبات مختلف سنجد انجام شده این میوه منبع قابل توجهی از ویتامین E و C و رنگدانه کاروتن است که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند.
او ادامه داد: ترکیبات فلاوونوئیدها و اسید چربهای موجود در سنجد مانند اسید لینولیک و اولئونیک و همچنین استرولها مانند سیتروسترول دارای خاصیت ضد التهابی بوده که به شل کردن عضلات کمک میکند بنابراین مصرف سنجد برای کسانی که مشکل عضلانی و مفصلی دارند میتواند موثر واقع شود همچنین میزان کلسیم در سنجد بسیار بالا است و از نرمی استخوان جلوگیری میکند.
انتهای پیام/ه