حسن شیری مدیر پایگاه ملی تپه حسنلوی نقده در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، از تائید و ابلاغیه عرصه و حرایم تپه حسنلو توسط وزیر به استاندار آذربایجان غربی خبر داد و افزود: اقدامات لازم برای تعیین حریم این تپه تاریخی از سال ۹۷ با انجام گمانهزنی های متعدد و سپس مطالعه آن به سرپرستی یکی از پژوهشگران میراث فرهنگی کشور آغاز شده بود که باصرف یک میایارد و پانصد میلیون ريال بعد از ۳ سال، تایید و جهت اجرایی شدن به دستگاههای اجرایی استان ابلاغ شد.
او ادامه داد: محوطه تاریخی حسنلو از مهمترین محوطههای تاریخی و باستانی کشور بوده که تعیین عرصه و حرایم این محوطه از مهمترین اولویتهای حفاظت، ساماندهی و مقدمات ثبت جهانی شدن این مجموعه است.
مدیر پایگاه ملی حسنلو نقده اظهار کرد: با تعیین حریم این اثر ملی زمینه برای ثبت تپه تاریخی حسنلو در فهرست جهانی فراهم شد.
علی صدرایی سرپرست هیئت تعیین حریم و عرصه تپه حسنلو و عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اظهار کرد: متاسفانه از سال ۱۳۴۵ یعنی از تاریخ ثبت این اثرملی تا سال ۱۳۹۷ برای آن تعیین حریم و عرصه نشده بود، ولی از سال ۹۷ این اقدام مهم آغاز شد.
او اضافه کرد: برای تعیین حریم درجه یک تپه تاریخی حسنلو با تلاش ۳۰ نفر از متخصصان میراث فرهنگی، باستانشناسی و نقشه برداری به تعداد ۶۹ گمانه با حداکثر عمق ۳ متریدر چهار گوشه این اثر تاریخی ایجاد شد.
مجموعه تاریخی تپه حسنلوی نقده بزرگترین شهر عصر آهن در خاورمیانه است که قدیمیترین لایه آن در حدود ۸۰۰۰ سال قدمت داشته و از نظر معماری دارای جایگاه ویژهای است.
کشف جام زرین حسنلو در سال ۱۳۳۷ یکی از مهمترین اکتشافات علمی و از نادرترین آثار تاریخی، دینی و هنری دنیای باستان است که باعث شهرت جهانی این محوطه شده است.
منطقه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد که در سال ۱۳۴۵ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده است و در حال حاضر، جهت انجام فعالیتهای علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده و یکی از آثار مهم گردشگری استان آذربایجان غربی به شمار میرود و تا پیش از شیوع بیماری کرونا همه روزه شاهد بازدید گردشگران داخلی و خارجی از این مجموعه ارزشمند بودیم.
انتهای پیام/گ