فراخوان واردات واکسن کرونا و محقق نشدن وعده‌های وزارت بهداشت حواشی بسیاری از جمله پولی شدن واکسیناسیون را به دنبال داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خبر آزاد شدن واردات واکسن به استناد نامه مدیرکل اداره سازمان غذا و دارو در فضای مجازی منتشر شد ، نامه ای واکنش‌های بسیاری به دنبال داشت.

بر اساس این نامه که روی سربرگ سازمان غذا و دارو (یکی از زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت که مسئولیت آزمایش و تایید واکسن در کشورمان را عهده دار است و متولی واکسیناسیون کووید ۱۹ هم هست) منتشر شده، شرکت‌های وارد کننده دارو و فرآورده‌های بیولوژیک برای تامین واکسن کووید ۱۹ فراخوان شده اند؛ آن هم به قید فوریت!

به دنبال این نامه خیلی ها در فضای مجازی نوشتند که بالاخره وزارت بهداشت به ناتوانی خود در واردات واکسن اعتراف کرد و یکی از دلایل اصلی آن ناتوانی وزارت بهداشت در واکسینه کردن کادر درمان تا پایان سال است وعده ای که پیشتر داده شده بود اما محقق نشد.

البته این اولین باری نیست که فراخوان واردات واکسن کرونا داده می شود و این سومین باری است که فراخوان واردات واکسن کرونا صادر می شود البته در دو فراخوان قبلی شرکت های واردکننده بخش خصوصی موفق به واردات وخریداری واکسن نشدند زیرا بسیاری از تولیدکنندگان در دنیا واکسن را به دولت ها می فروشند.

همچنین برخی ها نوشتند وزارت بهداشت حالا که پی به ناتوانی خود برده است به دنبال حل مشکل تامین واکسن کرونا دست به دامن بخش خصوصی شده است، از طرفی با پولی شدن واکسیناسیون می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.

نامه آزاد شدن وادرات واکسن کرونا

علت کندی واکسیناسیون کرونا در ایران چیست؟

تاکنون ۴۱۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی، ۲۵۰ هزار واکسن سینوفارم چین و ۵۰۰ هزار دوز واکسن کوواکسین شرکت بهارات هندوستان و ۱۰۰ هزار واکسن کوبایی وارد کشور شده است و در کل حدود یک میلیون و ۲۶۰ هزار واکسن داریم.

پیش از اینها مسئولان وزارت بهداشت وعده واکسیناسیون یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر از گروه های پرخطر در فاز نخست را تا پایان سال ٩٩ وعده داده بودند اما با واکسن های وارد شده این وعده ها محقق نشد و نقشه وزارت بهداشتی ها برای واکسیناسیون کرونا در فاز نخست در ایران نقش بر آب شد و بسیاری بر همین اساس از کندی واکسیناسیون و ناتوانی برای واردات سخن گفتند.

موضوعی که واکنش کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو را به دنبال داشت و او با اشاره به علل کندی واکسیناسیون کرونا در ایران گفت: عواملی همچون کندی تولید، کمبود جهانی برخی مواد اولیه و جانبی نظیر رزین، ژل و مدیا، موجب عرضه محدود واکسن حتی نسبت به برنامه‌های وعده داده شده تولیدکنندگان شده و عملا به تاخیر و خلف وعده در تحویل واکسن منجر شده است.

وی افزود: این معضل، معضل جهانی است که به همراه برخی مانور‌ها و رفتار‌های سیاسی، تجاری، وضعیت را به گونه‌ای رقم زده که واکسیناسیون کرونا در اغلب کشور‌ها آنگونه که پیش بینی شده است، پیش نمی‌رود؛ چنانکه ۷۵ درصد واکسن عرضه شده فعلی تنها در ۱۰ کشور ثروتمند دنیا، مورد استفاده واقع شده و کماکان ده‌ها کشور حتی یک دوز واکسن دریافت نکرده اند و ده‌ها کشور نیز همچون کشور ما، واکسیناسیون محدود و با سرعتی کمتر از پیش بینی‌های قبلی داشته اند.

 واکسیناسیون کرونا

آخرین خبرها از واردات محموله کواکس  و اسپوتنیک وی به ایران

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای خرید بیش از ۴۲ میلیون دز واکسن، از ماه‌ها قبل، اقدام کرده بود و خرید بیش از ۲۱ میلیون دز واکسن از مسیر خرید مستقیم و سبد کوواکس، پیش از این قطعی شده که از این میان تا پایان سال ۹۹، تحویل دو میلیون و ۸۰۰ هزار دز از سوی تامین کنندگان مختلف، وعده داده شد، ولی عملا این مهم محقق نشده است.

جهانپور ادامه داد: مشکلات فنی و کندی تولید و تقاضای بالای واکسن اسپوتنیک وی موجب شد که از حداقل یک میلیون دز وعده داده شده تا پایان سال ۹۹، تحویل حدود ۴۲۰ هزار دز عملیاتی شود، ۳۷۵ هزار دز از ۵۰۰ هزار دز واکسن کوواکسین هند که تا پایان اسفند ماه باید تحویل داده می‌شد به همراه سایر ثبت سفارش‌های دیگر کشور‌ها و حتی محموله‌های واکسن‌های تحت لیسانس تولیدی در هند، با ممانعت دادستانی هند مواجه شده است.

وی افزود: محموله اول شامل یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن آسترزنکا از مسیر کوواکس نیز با تاخیر در تولید و عرضه مواجه شده و عملا با تاخیر و در بازه زمانی طولانی‌تری به دست ما خواهد رسید لذا برنامه ریزی واکسیناسیون حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مشمول فاز یک تا پایان سال شمسی گذشته که با لحاظ بسیاری از محدودیت‌ها پیش بینی شده بود، عملا محقق نشد.

 واکسن کرونا

چرا آغاز تولید مشترک واکسن اسپوتنیک تا پایان سال ۹۹ محقق نشد؟

پیش تر سخنگوی سازمان غذا و دارو از کلید خوردن تولید واکسن اسپوتنیک وی تا پایان سال ۹۹ به باشگاه خبرنگاران جوان خبر داده بود، موضوعی که محقق نشد  و سخنگوی سازمان غذا و دارو کمبود مواد اولیه در جهان را از علل آن می داند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با توجه به عرضه ناکافی رزین و ژل، تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی در ایران و سایر مراکز خارج از فدراسیون روسیه نیز با تاخیر روبرو خواهد بود و آنچه که امروز بیش از پیش، درستی و اهمیت خود را نشان داده است، تمرکز وزارت بهداشت بر توان داخلی و احیا و ارتقای زیرساخت‌های واکسن سازی داخلی بوده و هست، از ابتدا برای تولید واکسن در پلت فورم‌های مختلف در داخل کشور برنامه ریزی و پیگیری شد و برغم برخی اظهار نظر‌ها و مخالفت ها، برای تامین بیش از دو سوم نیاز واکسیناسیون همگانی در داخل کشور برنامه ریزی شد چنانکه سوالات و ایرادات برخی به این موضوع، امروز و با شرایط فعلی عرضه و تقاضای واکسن کرونا، دیگر دشوار نیست و همانگونه که تخمین زده می‌شد، عمده واکسیناسیون همگانی علیه کووید ۱۹ در ایران با تکیه بر تولید ملی رقم خواهد خورد.

جهانپور امیدواری کرد: با تلاش‌های سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در روسیه، هند، چین و... تحویل واکسن‌های دارای مجوز مصرف و خریداری شده در هفته‌ها و ماه‌های آتی تسریع یابد و با صدور مجوز تولید واکسن‌های تولید داخل در موسسه پاستور ایران، گروه دارویی برکت و سپس سازمان پژوهش و نوآوری‌های دفاعی و موسسه رازی و... واکسیناسیون از اواخر بهار و طی تابستان و پاییز به صورت تصاعدی و انبوه، مطابق برنامه قبلی محقق شود چنانکه دستیابی به یک و نیم برابر واکسن مورد نیاز کشور در سال جاری از این مسیر، دست نیافتنی نخواهد بود.

واکسن اسپوتنیک وی

واکسیناسیون کرونا در ایران پولی می شود؟

خیلی‌ها هم با اینکه واردات واکسن از بخش خصوصی مشکل فروش در بازار سیاه یا پولی شدن را به دنبال دارد اما گمانه زنی ها برای پولی شدن واکسیناسیون کرونا در کشور سخن گفتند از طرفی برخی کاربران فضای مجازی با یادآوری رانت برخی مسئولان در تزریق زودتر واکسن آنفلوآنزا خطر بهم خوردن اولویت ها و واکسینه شدن بسیاری خارج از اولویت را با واردات واکسن به دست بخش خصوصی محتمل دانستند و از طرفی برخی خطر احتکار واکسن و فروش آن به قیمت‌های نجومی را آفت واردات واکسن به دست بخش خصوصی عنوان کردند.

سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: در ابتدا سیاست وزارت بهداشت این بود که واکسن توسط هیئت امنای ارزی وارد شود، اما با توجه به اینکه این مجموعه دولتی است؛ طبق نظر سازمان غذا و دارو و صلاحدید وزیر محترم بهداشت، فراخوانی برای واردات فوریتی واکسن توسط شرکت‌هایی که توانایی این کار را دارند، اعلام شد.

او افزود: هدف از صدور این بخشنامه بهره‌گیری از توان تمامی شرکت‌های خصوصی واجد شرایط به منظور تسریع و افزایش حجم واردات واکسن و به دنبال آن واکسیناسیون گسترده‌تر مردم است، بر این اساس شرکت‌های متقاضی می‌توانند واکسن کرونا را از منابعی که مورد تایید سازمان غذا و داروست به صورت فوریتی وارد کنند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه سیاست وزارت بهداشت واکسیناسیون رایگان مردم علیه کرونا است، گفت: تمام واکسن‌های وارداتی توسط وزارت بهداشت خریداری و به صورت رایگان به مردم تزریق خواهد شد.

واکسیناسیون کرونا در ایران

واردات واکسن برای تامین نیاز گروه های پرخطر تا سه ماه آینده

او با اشاره به اینکه برنامه اصلی وزارت بهداشت برای تامین واکسن کرونا، تولید داخل است، گفت: واردات واکسن تنها برای تامین نیاز کشور طی دوسه ماه آینده و برای گروه‌های اولویت‌دار است و با تولید انبوه واکسن‌های داخلی، اصلی‌ترین منبع تامین، واکسن‌های بومی خواهند بود.

محمدی با تاکید بر اینکه ایران از ۱۰ سال گذشته دارای مجوز تائید واکسن از سازمان جهانی بهداشت است، بیان کرد: تنها واکسن‌هایی مجوز واردات را اخذ خواهند کرد که توانسته باشند تائیدیه سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت را به عنوان سازمان نظارت قوی کسب کرده باشند.

با همه اینها به نظر می رسد که ممکن است وعده واکسیناسیون تمام جمعیت ایران تا پایان آذر ماه امسال هم محقق نشود مگر اینکه مانند همیشه تولیدکنندگان ایرانی پای کار بیایند و بیش از پیش واکسن تولید کنند، افزون بر اینها انتقادات وارده به وزارت بهداشت به این دلیل است که برای پیش خرید مستقیم واکسن نسبت به سایر کشورها مانند ترکیه خوب عمل نکرده است البته وزارت بهداشتی ها  هم مشارکت نکردن مردم ایران در کارآزمایی های بالینی را علت اصلی این موضوع عنوان کردند.

از طرفی هر واکسیناسیون بخشی از کادر درمان، بخشی از سالمندان و گروه هایی از پاکبانان موجب انتقادات به وزارت بهداشت برای مدیریت نادرست در واکسیناسیون شده است و بسیاری معتقد هستند که نباید قبل از واکسیناسیون کادر درمان، واکسیناسیون سایر گروه ها صورت می گرفت و امید است که شرکت های خصوصی واردکننده، وزارت بهداشت و تولیدکنندگان داخلی بیش از پیش بتوانند در تامین واکسن کرونا موفق باشند و قبل از انکه گرفتار موج چهارم کرونا شویم همه کادر درمان و بسیاری از افراد در گروه های پرخطر واکسینه شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
تمام دنیا مجانی.ان نمک نشناسها دارن تبلیغ واکسن پولی میکنن.آخه چرا باید مسخره ترین باشیم توجهان؟؟//
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
اینا نمی تونن ی مرغ و روغن مدیریت کنن انتظار دارین واکسن کرونا مدیریت کنن؟؟کلا اینطوریه.تا وقتی هیچ کس جای خودش نباشه اوضاع اینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
بهتره که کرونا یگیریم تا پول واکسن بدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
خدا خیرتون ندهد ان شا الله.ببینین اینو هم پولی میکنین دوساله که منتظر واکسنیم هی میگین هی میگین آخرش پولی میشه وجدانن این تیترو بردارین .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
خداوکیلی همین حالا من کرنا دارم وبه زور دارم نفس میکشم ولی اگه قرارباشه بابت واکسن پول بریزم به جیب ای دولت بازمیام روهمین تخت بستری میشم ولی پول واکسن نمیزم حلق این نامردها.اینا حتی‌ هزینه دوادرمان هم از خودمون میگیرن اخه مگه ای مریضی تقصیرماست که باید هزینش روبدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
گل گفتی.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۰:۱۸ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
اگه قراره وارد بشه و پولی بشه دولت کاره ای نیست، شرکت های خصوصی وارد میکنن.
Germany
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
.الا برکت الله .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
از دولت تدبیر و امید عاجزانه خواهانیم دیگر واکسن را سیاسی نکند بخاطر منافعتان مردم را در فشار گذاشته اید روزی مرغ گوشت تخم مرغ روغن بنزین......حالا واکسن میخواهید مردم را در تنگنا قرار دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
دوست عزیز خیلی مغرضانه حرف میزنی اولا برو تحقیق کن کی واردات واکسن وخرید واکسن خارجی را ممنوع کرده بعدش بیا چرت وپرت بنویس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
ناشناس ۱۲:۵۷خودت از همه مغرض تری.با این دروغ گوییت...کسی نگفت واکسن خارجی ممنوع...!!!!!!

هرچی میکشیم از دست شما جماعت تحریف کننده حقیقته...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
پاسخ به 13:43اتفاقا ملت ازشماها تفکرات شماها درعذابند نه تعقل نه منطق فقط بدبختی ملت معیشت بدملت سحنرانی وشعارشماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
این مورد را کم داشتیم که محقق شد. حالا برو در ناصرخسرو دنبال اسپوتنیک وی بگرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
با سلام . در کشور ایران کسی که بیمار می شود اول به مطب مراجعه می کند و بعد اگر نیاز باشد به ازمایشگاه .داروخانه . کلینک و در اخر اگر نیاز به بستری باشد به بیمارستان می رود . این پروسه در ایران بنام کادر درمان شناخته می شود . و کسانی که در این پروسه فعالیت می کنند اعضای کادر درمان هستند . قرار بود در اولویت اول کادر درمان واکسناسیون شود . اما در عمل از دید وزارت بهداشت کادر درمان کسانی هستند که در بیمارستان کار می کنند . الان وزارت بهداشت شروع به اولویت دوم شامل سالمندان . و افراد پرخط نموده است . این تفاوت دیگاه ما بیم مردم و مدیران وزارت بهداشت در خصوص کادر درمان در اینده مشکلات خود را به همراه خواهد داشت . ودارد . والان کم کم مردم و خود پرسنل . ازمایشگاهها و دارو خانه ها و حتی کلینک ها و... می بیننند از دید وزارت بهداشت حز کادر درمان نیستند . علاقه ای به ریایت پروتکل از خود نشان نمی دهند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
واقعا چرا برای مردم که خود سرمایه جامعه هستند ارزشی قائل نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
واقعا پولی شدن واکسن چه مفهومی دارد جز اینکه این معنا را القا میکند که سلامتی هم متعلق به پولدارها ست .... چگونه است که در کشورهای اروپایی و پیشرفته جهان تقریبا نیمی از افراد بدون تبعیض واکسن زده شده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
برای اینکه حاکمان خوب بهشون خدمت میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
کدوم وعده شون محقق شده که این دومیش باشه،اگه خرج خرید واکسن و غیره کنن ازکجا بیارن خرج سوریه و عراق و لبنان کنن
Poland
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
کار از این دولت و وزارت بهداشت گذشته!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
مگه توی ایران چیزرایگان هم پیدامیشه!؟نفس کشیدنم مالیات برارزش افزوده داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
کشوری با این همه ثروت داریم اونوقت فکر کن رای واکسن پول بدیم و آقا زاده ها راحت برن این طرف اونطرف با پول ملت،سعی کنید حتما واکسن رو پولی کنید اصلا خودتون رو تحت فشار نذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
هر دم از این باغ ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
همش دروغ همش وعده و وعید همش... آخر آدم به شما بگه
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۰:۱۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
سلام ،

واکسیناسیون مثل آموزش و پروش یک وظیفه عمومی دولت است و در حد توان رایگان باقی می ماند و در زمان قطع واسطه های ناصر خسرو و امثال آن واردات ایمن هم در اختیار کامل وزارت بهداشت قرار می گیرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
اگر واکسیناسیون پولی شود و مردم متوسط وضعیت قادر به پرداخت وجه آن نباشند هزینه سنگینی به دلیل شیوع کرونا بر دولت وارد خواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
.وزارت بهداشت دکانی باز کرده و طرح هایی داره اجرا می کنه که به نوعی خود کارکنان در راس هرم خصوصی سازی آن هستند از تضعیف خانه های بهداشت و عدم توزیع اقلام اولیه دارویی در روستا ها گرفته تا واگذاری کارت تندرستی پیشه وران به پیشخوان دولت . اجرای برنامه ی ممیزی که نه تنها گرهی از مشکلات مردم تو شرایط بد اقتصادی باز نکرد بلکه هزاران مشکل دیگه را ایجاد کرده و به نوعی دست کردن تو جیب ملت .چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعا نیاز است باشگاه خبرنگاران در این خصوص ورود کنه و گزارشی تهیه کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
قابل پیش بینی بود بالاخره اینجا ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
سالی که نکوست از بهارش پیداست.بازهم وعده های پوچ و تو خالی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
از دولت امید جز ناامیدی چیزی در نمی آید.
آخرین اخبار