به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پلیس فتا تهران اعلام کرد: کلاهبرداران فضای مجازی، از شیوههای مختلفی برای کلاهبرداری استفاده میکنند. ایجاد روابط بظاهر صمیمی و ارسال پیامهای عاطفی برای قربانی از شیوههای رایج کلاهبرداری اینترنتی است.
Catfishing "کت فیشینگ" نوعی کلاهبرداری رایج اینترنتی است که در آن کاربر با ایجاد یک پروفایل جعلی، سعی در ایجاد روابط بظاهر صمیمی یا عاشقانه با کاربران دیگر کرده تا از آنان به مقاصد مالی یا اخلاقی سواستفاده کند.
البته این جرائم فقط در اینستاگرام اتفاق نمیافتد و کاربران غافل و ناآگاه در سایتهای دوستیابی و دیگر اپلیکیشنها نیز بهراحتی در دام کلاهبرداران قرار میگیرند.
هنگامی که جنایتکار قربانی را فریب میدهد، شروع به اعتمادسازی و استحکام روابط با قربانی کرده و در نهایت برای ملاقات حضوری به وی پیشنهاد ملاقات میدهد، ولی این فقط ابتدای راه است. در گام بعدی کلاهبردار پیشنهادی دوم و سوم و ... را میدهد که بدین ترتیب قربانی متوجه میشود که این فرد کلیه هزینههایی که برای یک سفر و انجام ملاقات داشته بر دوش وی هموار کرده است از تهیه بلیط، ویزا و رزو هتل و ...
هوشیاری قربانی در این مرحله نیز میتواند وی را از عواقب و خطرهای ناشی از ملاقات حضوری نجات دهد ولیکن متاسفانه عدم جرات نه گفتن و ادامه راه و یا حتی رو دربایستی و پایبندی به چند کلمه و جمله عاطفی موجب میشود که قربانی گامهای رو به جلو را بردارد و در مردابی که پیش رو دارد هر لحظه نسبت به لحظه قبل در آن غوطه ور شود.
واقعیت این جملات عاطفی متاسفانه به بازی گرفتن احساسات قربانی با هدف خالی کردن جیب وی بوده است. نکتهای که باید توجه کرد در قربانی شدن در این شیوه از کلاهبرداری نوع جنسیت موثر نیست و هر دو گروه اعم از زن و مرد ممکن است قربانی این شیوه از کلاهبرداری قرار بگیرند.
انتهای پیام/