به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صابر سهرابی با اشاره به برگزاری طرح ملی انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران ابراز کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهمنظور ساماندهی، تقویت و حمایت از فعالیتهای دینی در روستاها، با هماهنگی و جلب مشارکت دستگاههای فرهنگی و دینی طرح ملی«انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران» را اجرا میکند.
او هدف از اجرای این طرح را الگوسازی و جهتدهی به فعالیتهای قرآن و عترت در روستاها، توسعه و ترویج و جریانسازی فرهنگ قرآن و عترت در اقشار مختلف جامعه، تقویت هویت دینی و شبکهسازی فعالیتهای قرآن و عترت در مناطق روستایی کشور برشمرد.
سهرابی اظهار کرد: روستای قرآنی ایران بهصورت سالانه و طی مراسم رسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شده و نشان ویژه و لوح افتخاری دریافت میدارد؛ همچنین خیران قرآنی روستای منتخب تقدیر خواهند شد.
او یکی دیگر از دستاوردهای این طرح را حمایت ویژه از توسعه فعالیتهای قرآنی و حمایت مادی و معنوی از استعدادهای قرآنی روستای منتخب دانست.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس انتخاب روستای قرآنی کشور براساس شاخصههای عمومی شامل شهدا و ایثارگران روستا، علما و نخبگان فرهنگی و دینی، مساجد و حسینیه فعال، کتابخانه فعال و آثار علمی منتشر شده توسط اهالی روستا و شاخصههای تخصصی همچون آموزش و پژوهش، تبلیغ و ترویج خواهد بود.
سهرابی بیان داشت: در شاخص آموزشی و پژوهشی، برخورداری از مؤسسه و مرکز فرهنگی و قرآنی فعال، جلسه خانگی و هیئت قرآنی فعال، دوره و کارگاه آموزشی قرآن، قرآنآموز، حافظ و قاری قرآن، معلم و مربی قرآنی فعال، نشست و کرسی پژوهشی و آثار علمی و آموزشی قرآنی منتشر شده توسط اهالی روستا مورد نظر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: همچنین در شاخص تبلیغی و ترویجی، مواردی چون برگزاری محفل و کرسی تلاوت قرآن، محصول قرآنی تولید شده توسط اهالی روستا، برگزیده در مسابقات و جشنوارههای قرآنی، گروه فعال تواشیح، همخوانی و سرود، خادم، پیشکسوت و فعال قرآنی، رویداد قرآنی، موقوفه قرآنی، مسجد مجری طرح تلاوت نور، ضریب اثربخشی فعالیتهای قرآنی در روستاو برنامههای قرآنی روستا در سال ۱۴۰۰ بررسی میشود.
او همچنین اظهار کرد: شاخصهای کیفی نیز شامل ضریب اثربخشی مفاهیم و آموزههای قرآن در فضای عمومی روستا، برنامههای قرآنی روستا در سال ۱۴۰۰ و فضاسازی قرآنی روستا و استقرار المانهای محیطی مرتبط است. در تمامی این موارد امتیاز شاخصها به نسبت جمعیت روستا محاسبه خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه دهیاران برای ثبتنام در این طرح تا ۱۵ فروردینماه جاری میتوانند به سامانه https://ayat.farhang.gov.ir مراجعه کنند، گفت: بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، هیئتهای استانی حداکثر سه روستا را بهعنوان روستاهای منتخب استانی انتخاب و ضمن انتخاب یک روستا باعنوان روستای برتر، کاربرگ و مستندات آن را به دبیرخانه دائمی این رویداد ملی ارسال میکنند.
انتهای پیام/