به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: قارچها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه آنها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناکند. خوردن چند لقمه از این قارچها میتواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
محمدرضا کریمی افزود: حتی افراد متخصص هم بدن نظر آزمایشگاه نمیتوانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است. تنها آزمایشگاههای ویژه میتوانند خوراکی بودن قارچها را تایید کنند. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.
او با اشاره به اینکه علایم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق است که گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با آن همراه میشود ادامه داد:این علایم اغلب ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشود.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت:علایم دیررس شامل علایم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی ممکن است طی روزها یا هفتهها بعد ظاهر شوند.
کریمی با بیان اینکه اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم بایستی در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریعتر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کردتوصیه کرد:
نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت.
گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچهای سمی باقی مانده خارج شوند و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازبابیان اینکه با مراجعه بیمار به بیمارستان، فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده کنترل میشود، گفت: ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچهای باقی مانده به فرد مسموم مواد مسهل با یا بدون موادی که تهوع ایجاد میکنند، بدهند.
او ادامه داد: ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریعتر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آنها به بدن، کمک کنند.
کریمی گفت: همچنین در طول بستری بودن در بیمارستان، بیمار به دلیل عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت میشود.
او اظهار داشت: باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچهای روییده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد. باید تنها از قارچهای خوراکی پرورش یافته در کارخانههای معتبر استفاده کرد.
پختن، آب پز کردن یا کباب کردن قارچهای وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچهای وحشی پرهیز از مصرف این قارچها است.
سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
قارچهای پرورش یافته در کارخانه را تنها تا دو روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.
به دلیل وجود حشرات و باکتریهای بیماری زا، قارچها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت و سپس استفاده کرد.
انتهای پیام/