به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، زنان بارداری که قهوه مینوشند، در آینده بچههایی با وزن و اندازه بدن کوچکتری نسبت به کسانی که از مصرف چنین نوشیدنیهایی کاملاً خودداری میکنند، به دنیا میآورند. این نتیجهای است که دانشمندان از انستیتوی ملی بهداشت کودکان و رشد انسانی یونیس کندی شرفر به آن رسیده اند.
همانطور که دکتر علوم پزشکی و یکی از نویسندگان این مطالعه، کاترین ال. گرانتز توضیح داده است، دادههای آنها نشان داد؛ در حالی که منتظر کودک هستید، ارزش آن را دارد که نوشیدنیهای کافئین دار را محدود یا حذف کنید.
به این ترتیب، دانشمندان دادههای بیش از دو هزار زن را که در هفتههای هشتم تا سیزدهم بارداری بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها سالم بودند و سیگار نمیکشیدند و از ۱۰ تا ۱۳ هفته نمونههای خون اهدا کردند که از نظر محتوای کافئین و پاراگزانتین، یک ترکیب تولید شده در هنگام تجزیه، مورد بررسی قرار گرفت.
این تحقیق نشان داد نوزادان زنانی که روزانه حدود ۵۰ میلی گرم کافئین مصرف میکنند (معادل نصف فنجان قهوه)، ۶۶ گرم سبکتر از کسانی که به هیچ وجه از این ماده محرک استفاده نمیکنند.
بنابراین، به گفته دانشمندان، کافئین باعث تنگی عروق خونی در جنین میشود که میتواند خون رسانی به جنین را کاهش داده و رشد آن را آهسته کند. علاوه بر این، محققان بر این باورند که این ماده میتواند به طور بالقوه کار هورمونهای استرس را در کودک مختل کند و او را در معرض خطر افزایش وزن سریع و چاقی پس از تولد قرار دهد همچنین احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت در آینده را افزایش میدهد.
تحقیقات قبلی نشان داده است که حتی مصرف متوسط کافئین در دو فنجان نوشیدنی میتواند منجر به کاهش رشد داخل رحمی شودهمچنین احتمال کم وزنی هنگام تولد را افزایش دهد.
انتهای پیام/