به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی چند روز گذشته مطالب مختلفی از سوی افراد و گروههای گوناگون پیرامون امضای سند جامع همکاری ایران و چین، در کشور مطرح شد و گروهی با سیاه نمایی این سند را مورد نقد قرار دادند.
برخی از مردم معتقدند که این سند جامع همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین نوعی سپردن خاک کشور به بیگانه است. از طرف دیگر عدهای معتقد هستند که امضای سند جامع همکاری میتواند یک فرصت مناسب باشد تا سرمایه گذاری خارجیها در کشور صورت گیرد.
بر اساس این گزارش، سند جامع همکاری یک نوع برنامه ریزی برای انواع همکاریهای مختلف میان ایران و چین است و در متن این سند بر ضرورت ایجاد مکانیزم و فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای توسعه همکاریها در یک چشم انداز ۲۵ ساله تاکید شده است.
بیشتر بخوانید:
در همین راستا مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تفاهم نامهای که میان دو کشور امضا شده تنها یک راهبرد و نقشه راه است.
او افزود: چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و ایران نیز جزو بزرگترین شرکای تجاری چین است پس با این وجود و با داشتن روابط عمیق دوستانه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک از سال ۱۹۷۱ دو کشور همواره برای آینده شراکت خود برنامه ریزی داشتهاند.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین بیان کرد: در زمینههایی همچون صنعت، معدن، تجارت، گردشگری، فرهنگ، ساخت انوع راه زمینی و دریایی، گسترش ارتباطات هوایی، علوم و فناوری و از همه مهمتر نفت و انرژی، کشورهای ایران و چین با یکدیگر ارتباط و شراکت دارند، اما آن طور که باید از ظرفیت دو کشور در این زمینهها استفاده نشده است که این سند جامع همکاری میتواند تاثیر به سزایی در تحقق این امر داشته باشد.
بر اساس این گزارش، در متن سند جامع همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین برنامههایی به چشم میخورد که عملیاتی شدن آنها میتواند در مدت زمان مشخصی دستاوردهای بزرگ برای هر دو طرف به خصوص کشورمان داشته باشد که از جمله آنها میتوان به ساخت شهرکهای صنعتی و گردشگری، مشارکت در توسعه بندر جاسک، ساخت پالایشگاه و صنایع پتروشیمی در سواحل مکران، همچنین سرمایه گذاری مشترک برای ساخت نیروگاه و توسعه خطوط و صادرات برق در منطقه استراتژیک ایران با کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه اشاره کرد.
یک موضوع مهم دیگری که با توسعه شراکت میان ایران و چین و برنامه ریزی در این مورد میتواند برای ایران تاثیر گذار باشد، شناخته شدن در بین کشورها توسعه یافته و عضویت رسمی در سازمان تجارت جهانی است. در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان عضو این سازمان هستند، اما ایران جزو کشورهایی است که در مرحله بررسی نظامنامه و رژیم تجاری قرار دارد.
نکته دیگری که این روزها مورد انتقاد برخی از گروهها قرار گرفته، سرمایه گذاری چینیها در بازار بورس کشورمان است که در همین راستا فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در فرض اول در مقابل فروش نفت، به واسطه رفع موانع حاصل از تحریمها و برقراری مجدد مراودات بین المللی، با ورود ارز حاصل از صادرات نفت و با سرمایه گذاریهایی که چین در اینجا انجام میدهد، قادر خواهیم بود تا به بالاترین سطح در میزان تولید و صادرات در حوزههای نفتی برسیم. این امر موجب ورود منابع ارزی و در نتیجه کاهش قیمت ارز میشود.
او افزود: با این فرض تصور میشود که بخش عمدهای از شرکتهای صادرات محور یا شرکتهایی که براساس ارزش جایگزینی و یا ارزش روز داراییهایشان در بازار سرمایه حضور دارند، تحت تاثیر قرار گیرند و نرخ ارز روند کاهشی پیدا کند. اما طبق فرضی دیگر، این سرمایه گذاریها میتواند آنچنان گسترده باشد که در نظام تولید و نیاز ما به قطعات یدکی، ماشین آلات و تجهیزاتی که در امر تولید مصرف میشوند، نسبت به گذشته تحول ایجاد کند. این امر باعث بهبود وضعیت عملکرد سود و زیان کل شرکتها و صنایعی خواهد شد که تا پیش از این به واسطه تحریمها امکان بازسازی یا بهسازی خطوط تولید خود را نداشتند.
آقا بزرگی ادامه داد: تفسیر بنده در حوزه بازار سرمایه این است که امضای سند جامع همکاری ایران و چین به علت اینکه در یک سطح بسیار متعالی و بعد از چهار سال پیگیری محقق شده است، به نظر میرسد که منافع استراتژیک چین از احساس نیاز ما نسبت به دغدغههای تحریم و امثال آن جدا است. یعنی به نظر میرسد که قطع شدن ارتباط ما با دنیا با امضای این قرارداد حل و فصل نمیشود. به این دلیل که به طور همزمان چین با عربستان، امارات، بحرین و چهار کشور دیگر در منطقه در حال رایزنی است؛ بنابراین اگر این سند و ارتباط، یک سویه بود میتوان گفت که به اهداف ضد تحریمی خودمان نزدیک شدهایم. اما آنچه را که میتوان متصور بود این است که ورود چین و امضای این سند به منزله کمرنگتر شدن فضای تحریمی و قطع ارتباط در سطح بین المللی ما در حوزه اقتصاد نیست.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: تغییر زیرساختها بسیار هزینه بر خواهد بود و مستلزم یک هزینه اضافه بر سازمان است. این صرف هزینه در مقابل عوایدی که دارد نکته بسیار مهمی است که باید بررسی شود. اما زیرساختهای لازم به قدرت چانه زنی ما در پای میز مصاحبه و امضای این سند بستگی دارد. انرژی که در این مرحله به کار برده شده میتواند اعمال حاکمیت و اعمال نفوذی بکند تا طرفین را ملزم کند که این قید و بندها را در راستای منافع ملی خود داشته باشند.
او ادامه داد: بهترین حالت این است که هر دو طرف به مساوی بهرهمند شوند، اما فکر میکنم که به دلیل تداوم فشارهای حداکثری ما در سه چهار سال گذشته در حال حاضر به نقطهای رسیدهایم که بیش از یک گزینه در اختیار نداریم؛ بنابراین اگر قدرت چانه زنی لازم برقرار بود، خیلی بهتر میتوانستیم انتظار داشته باشیم که کل منافع ما در حوزه صنعتی، زیرساختی و سایر مسائل تامین شود. اما به نظر میرسد که اکنون در این زمینه نقاط ضعفی وجود دارد.
با تمام این تفاسیر شاید این حجم از انتقاداتی که به چشم انداز همکاری میان ایران و چین وارد شده، به دلیل نداشتن اطلاعات کافی مردم از وضعیت فعلی تجارت در جهان باشد که دولت باید در این خصوص به جای نشنیده گرفتن این انتقادها، فرهنگ سازیهای لازم را در دستور کار قرار دهد تا علاوه بر کسب دستاوردهای لازم در تجارت، از رضایت منتقدان نیز برخوردار باشد.
امضای سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و همچنین تفاهم نامهای که چند ماه گذشته با هدف تجارت آزاد ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا اجرا شد، میتواند چشم امیدها را به تجارت خارجی کشور باز کند و بسیاری از اهدف و راهبردهای کشور را به بهترین نحو ممکن به مقصد برساند البته نباید همانند گذشته ظرفیت بخشهای مختلف کشور به خصوص بخش خصوصی را نادیده گرفت.
انتهای پیام/
بهتر نیست پاشیم مشغول کار و تولید بشیم ؟؟ با چشمان باز
و کشورمون و تمام ثروتهای ملی مون رو به نفع خودمون دست بگیریم و جلو ببریم ؟؟ با چشمان باز
تلاش کنیم زندگیمون رو در تعامل سازنده با هم بسازیم ؟؟ با چشمان باز
*به امید دنیایی سراسر صلح و آرامش *
با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ، با چشمان باز ..........
با چراغ های روشن.. به سمت تولیدات ایرانی ، در جاده رشد و تعالی هر چه بیشتر " ایران و ایرانی "
انشا الله
حضرت امام فرمودند: بالاتر از ذخایر تحت الارضی، ذخایر فوق الارضی ما هستند. این جوانها ذخایر باارزش ما هستند.
چون با نگاه کردن به همین کامنت ها می شه فهمید که مردم خودشون استعداد کافی دارند و نیاز به سیاه نمایی ندارند.
واقعا باید این مردم مجری بی بی سی و غیره می شدند این همه استعداد داره حیف می شه.
بهتره سند رو منتشر کنن
شما می تونید محتوای این سند رو از طریق لینک زیر مطالعه کنید
https://www.yjc.ir/fa/news/7708714
یکیشون میگفت پنج هزارتا نظامی برای حراست از جا هایی که خودشون تو قرار داد ذکر کردن مثل پالایشگاه و غیره میخان بیارن حق حقوقشون هم پای ایرانه
و برای تامین امنیت آنها نیروهای نظامی میآورد
یعنی کاپیتولاسیون به شکل جدید!!!
در کل وقتی نیروهای شما کاری را انجام میده حتی خیانت به ارگانیکه در زمان قبل انقلاب آنجا مشغول کار بوده اسمش جهاده، ولی الان اگر کسی در سازمان همین رفتارو با سازمان بکند اسمش خیانت و باید اعدام بشه !!!
چی هستین شما ؟!
ننگ از این بالاتر
سر کارمون گذاشته بودن به نظر من چین هم دنبال منافع خودش است دلش به حال ما نمیسوزد
کاش جزییات بیشتری در این خبر منتشر می کردید
با چراغ های روشن.. به سمت تولیدات ایرانی ، در جاده رشد و تعالی هر چه بیشتر " ایران و ایرانی "
انشا الله
ممنون
اگه خوبه شفاف سازی کنید باید اعتماد مردم جلب بشه جوری با ملت برخورد میشه که انگار همه صد پشت غریبه هستن
صید ترال چینی ها رو فراموش کردید که چه بلایی سر صیادان بردند؟؟؟
اولا اصلا نمیشه آینده رو پیش بینی کرد اونم اوفق ۲۵ سال آینده
رو چه حسابی آینده چین دشمن ما نمیشه؟؟
قشنگ معلوم که ایران رو تنگنا تحریم ها گیر آوردم و خوب چه شکاری راحت تر از شکار یک گربه زخمی
فراموش نکنید مردم به فردی که از طرف معتمدین نظام تائید صلاحیت شد رای دادند وگرنه کی او و رئیس جمهور های قبلی را میشناخت؟
امریکا .صهیونیست ها و اروپا و
کانالهای مدیریت شده با پولهای عربستان مخالف این قرارداد هستند
پس نتیجه میگیریم که این
قرارداد بنفع مان هست و بس
چین یاور دوران تحریم بوده و تنها کشوری که در دوران تحریم هم از ما نفت خرید.
ببینید قرارداد بسته و ایران دیگه نیازی به آمریکا جونتون نداره آمریکا بهتره بره یه فکری به بدهی بالای خودش به بانک جهانی کنه که تا ده سال دیگه معلوم نیست مردم درش کودتا کنن یا نه
منتظر اتحادهای دیگر ایران بزرگ با کشورهای متمدن های دنیا باشید
ایران در حال بازسازی امپراطوری است که متجاوزین با خنجر زدن به اهان ایران از ایران جدا کردند
امپراطوری انسانیت
این چه دلیل و استدلالیه برای خودتون میارید ....
شاید الکی گفتن برا ایران بده.
منفی بدید چرا که دو حالت داره یا کلا نمی خواید بفهمید یا به نفعتون نیست بفهمید و خط می گیرید
حتی با کشور هند
جنس در مقابل جنس
دیگه دلاری در کار نیست که بخواهد تحریم شود
معاملات نفتی با دلار را کیسنجر به عربستان تحمیل کرد و
عربستان هم قبول کرد که معاملات نفتی فقط با دلار باشد
از ان زمان خیانت شروع شد
متن سند منتشر نمیشه؟
چقدر باعث پیشرفت میشه
یک توریست یعنی ایجاد یک کار
کار برای تحصیکرده و بیسواد ایحاد میشه
فکرش را کنید یک درصد از یک میلیارد و نیم جمعیت چین ایران بیایند .چی میشه
150 میلیون توریست در سال
قبول ندارید، ۱۵ میلیون رو ضربدر ۱۰۰ کنید!
بلومبرگ: اتحاد ایران و چین چالشی برای کاخسفید است
اگر در هر قراردادی برد - برد باشد .مسیله ای نیست
کلا چین در افریقا هم سرمایه گذاری کردند
ابر قدرت شدند و تمام کشورها سعی در خدشه کردن این قدرت دارند
امریکای شمالی و اروپا همشون علیه چین شده اند
و بخاطر حقوق بشر و ازادی دورعین برای مسلمانها ی چین
ولی مسلمانهای فلیسطین .یمن .سومالی .عراق .افعانستان .سوریه ووو حقوق بشر و ازادی وجود ندارد و خم به ابرو نمیاورند
خودشون ۱.۵ میلیارد آدم دارند .
برای ما کار ایجاد کنند ؟چقدر ساده هستی
مطمئن باشید درش کوچکترین باختی وجود داشته باشه خود من اولین نفر اعتراض خواهم کرد بذارید یکی دو تا چشمه ازش ببینیم بد بود خوب ادامه نمی دیم اصلش هم بر مبنای اعتماده بر خلاف برجام که با جاسوس بازی آمریکاییا تیم ناپخته و غرب زده اصلاح طلب رو به بازی گرفتن تازه الانم حسن روحانی و تیمش نمی ذارن از برجام بیایم بیرون
من به شما قول می دم به عنوان کسی که می دونم پشت این قرارداد نفرات مستقیم رهبری بودند و چند ساله داره روش کار میشه از سمت ایران که بسیار بسیار خبرهای خوبی در راهه
مگر اینکه با پرداخت غرامت فوق سنگین
اونم صنایع تولیدی ، نه مونتاژ .
جاویدان چین و روسیه
عذاب و اتش بر غرب و غرب پرستان تاابد
معامله جنس بده جنس بگیر هست
جای نفت نیازهای مردم ایران را وارد میکنیم و زندگی مردم ایران بهترمیشه.
بعصی مواقع مرزها برای امینت کشورت مجبوری از مرزهای کشورهای همسایه حمایت و پشتیبانی کنی
که ادم خورها که فقط قصد شون ایران زمین بود و بس
وارد نشوند و تجاور جنسی و فروش دخترها بعنوان برده و سر بریدن ها و صدها جنایت دیگر نشویم
با این هزینه کم سوریه و یمن و عراق و لبنان و یمن رو متحد و با کمکی که می کنیم کسی جرات دست درازی به خاک ایران رو نخواهد داشت ،
اگر مطلع نیستید لطفا تغییرات نقشه ایران و تجاوز های انجام شده رو تنها طی 2 قرن گذشته بررسی کنید
چرا راه دور بریم صدام رو انگلیس تجهیز و انداخت به جون ایران 8 سال جنگیدیم حتی خرمشهر رو هم گرفت از ایران اما سریع پسش گرفتیم اونم با دست خالی الان که تا پای داعش هم رفتیم دور تا دورمون هم پر شد از گروهک های تروریستی و پایگاه نظامی آمریکا و کل کشورهای همسایمون هدفمند نا امن شدند تا ایران رو مثل هلو تو دستشون بگیرن
این کشورهایی که می گی جزو حوزه تمدنی (امپراطوری) ایران بزرگ بودند و از ایران جدا شدند هممون از یک نسل هستیم و دی ان ای اریایی داریم...
به امید روزهای خوب.
معامله جنس بده جنس بگیر هسته
پولی در کار نیسته
عالیه
غرب در تلاشه که در مورد ابن پیمان سیاه نمایی کنه
معامله جنس بده جنس بگیر هسته
مثل روسیه
حتی ترکیه
بهترین اجناس در آمریکا و انگلیس چینی خوب هستند