به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فرزاد رحمانی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت:احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف برخی قارچهای موجود در طبیعت بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان میکند.
اوافزود:مراقب قارچهای سمی روییده در طبیعت باشید، با رسیدن روزهای بهاری و هوای خوب بهار طبیعت گردیها بیشتر میشود و یکی از خوراکیهایی که در دل طبیعت رشد میکند قارچ است، اما باید از مصرف قارچهای خودرو که در دل طبیعت ظاهر میشوند اجتناب کرد.
او با بیان اینکه همه قارچهای موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت:خوردن چند لقمه از قارچهای سمی میتواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچ های روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمیتوان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه میتواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
رحمانی علائم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد:گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانهها همراه میشود.
او با بیان اینکه این علائم چهار تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر میشودگفت:نشانههای دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که ممکن است روزها یا هفتهها بعد ظاهر شود.
او خاطر نشان کرد:پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمیبرد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قارچهای روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی اجتناب کرد.
انتهای پیام/