به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور در برنامه مثبت سلامت شبکه سلامت اظهار کرد: واکسنهای رازی و فخرا مربوط به انستیتو رازی و وزارت دفاع هستند که فاز یک را طی میکنند و امید میرود که تا پایان اردیبهشت دوستان دیگر هم مجوز بالینی را بگیرند لذا تا شهریور ۵ واکسن را خواهیم داشت که اینها میتوانند نیازها را برآورده کنند.
قانعی با اشاره به اینکه امیدواریم تا اسفند امسال چیزی به نام ویروس کرونا نداشته باشیم، ادامه داد: طبق آنچه که گفته شده است کادر درمان در اولویت واکسیناسیون قرار دارند و پس از آنها سالمندان و بیماران واکسینه میشوند.
او گفت: خوشبختانه یکی از واکسنهایی که جلوتر بود در حال طی کردن فاز دو و سه است، آنها خطری را به خودشان تحمیل کردهاند، به طوری که قبل از اینکه فاز ۳ تمام شود در حد چند میلیون دوز واکسن تولید و ذخیره میکنند تا به محض اینکه تاییدیه گرفت زودتر وارد فضای بازار شود.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه دنیا تعهد داده بود که واکسن را تامین میکند، اما کوتاهی کرد، بیان کرد: پیشبینی میشد که این کوتاهی صورت بگیرد و واکسن به اندازه نیاز نباشد لذا تولید واکسن به اندازه نیاز نیست و تولیدکنندگان واکسن مثلاً برای یک میلیارد جمعیت باید دو میلیارد دوز را تولید کنند.
او با اشاره به اینکه تولیدکنندگان واکسن باید برای مدت یک ساله واکسن را برای کشور خود ذخیره کنند، ادامه داد: با بحران مواد اولیه مواجه شدیم و مشخص شد که تولید دچار کمبود شده است، اما در معاونت علمی اطلاعیهای صادر شد تا شرکتهایی که آماده هستند مواد اولیه را تولید کنند و در این صورت در تولید انبوه به مشکل برنمیخوریم.
قانعی افزود: در مجموع ۱۱ پرونده به سازمان غذا و دارو رسیده که سه واکسن وارد فاز بالینی شده است و امید میرود که پنج مورد دیگر هم وارد فاز بالینی شوند.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: به دلیل تحریم عقب هستیم، در هر حال امیدواریم که بتوانیم تا پایان سال واکسیناسیون را داشته باشیم، خوشبختانه کشور ما از چند نوع واکسن برخوردار میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
یک نفر بیاید و این جمله را معنی کند.