به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۱۳۹۹ با تمام فراز و نشیبهایش به پایان رسید و وارد سال جدید شدیم. کشورمان در این سال با چالشهای مختلفی مثل سرنوشت برجام، انتخابات ۱۴۰۰، وضعیت روابط ایران و آمریکا و بسیاری مسئله دیگر روبروست.
هر یک از جریانات سیاسی کشورمان با در نظر گرفتن خط مشی و سیاست خود به این مسائل نگاه می کنند. در این بسته خبری به بررسی نظرات نمایندگان احزاب کشور ( اصولگرا؛ اصلاح طلب و مستقل) نسبت به یک موضوع خاص می پردازیم؛ نظراتی که در مواقعی بسیار نزدیک و در مواردی هم همدیگر را نقض میکنند.
در ادامه پاسخ هر یک از کارشناسان را به تفکیک میخوانید.
باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما آیا سیاست جو بایدن با ترامپ برای کشور ما متفاوت است؟
محمد عطریانفر معاونت سیاسی اسبق وزارت کشور و فعال سیاسی اصلاح طلب: بله قطعا متفاوت هستند؛ زیرا دموکراتها و جمهوری خواهان در سیاستهای برون مرزی با هم تفاوت دارند و مشخصا شخص ترامپ هم یک فرد نامتعادل بود و رفتار سیاسی و به خصوص سیاست خارجی او به نوعی بود که حتی انسانهای فکور و سیاستمداران شاخص و ممتاز خود جمهوری خواهان هم با او توافق نداشتند و به همین نسبت دموکراتها با او فاصله بسیاری داشتهاند. علاوه بر این از نظر فردی هم متفاوت هستند، زیرا بایدن یک فرد آرام است و ترامپ درست در نقطه مقابل او قرار دارد. علاوه بر این پیش بینی من این است که احتمالا خواهیم توانست در این فرصت پیش رو دغدغههایمان با آمریکا را حل کنیم.
حسن بیادی دبیرکل جبهه آبادگران ایران اسلامی و فعال سیاسی اصولگرا: با توجه به سیاست خارجی و ثابت سیاست گردانان استکبار در آمریکا فقط روش برخورد این دو نفر شاید با هم فرقی داشته باشد، اما با در نظر گرفتن این تجربه بستگی به نوع تصمیمات و سیاستهای هوشمندانه مسئولین ذیربط در کشور دارد که این تصمیمات چنانچه بصورت جزیرهای گرفته شود متاسفانه تبدیل به وادادگی در گرفتن نتیجه این موضوعات شده و اختلاف جدی در بین تصمیم سازان بوجود میآید، ولی چنانچه این تصمیمات با در نظر گرفتن رهنمودهای مقام معظم رهبری بصورت یکپارچه صورت بگیرد حتما در گرفتن نتیجه توفیقات زیادی را با همدلی یگدیگر به دست خواهیم آورد و در احرای توافقات برجام با وحدت و هماهنگی به نفع مردم و منافع ملی نتیجه را رقم خواهیم زد.
حسین مرعشی عضو شورای مرکزی حزب کارگزارن سازندگی و فعال سیاسی اصلاحطلب: بایدن یک سیاستمدار برجسته و متفاوت از ترامپی است که یک پوپولیست برجسته بود و حتما می تواند فرایند دیپلماسی را فعال کند و ایران هم اگر با ابزار دیپلماسی جلو برود می تواند از شرایط خوبی که بایدن برای دیپلماسی فراهم خواهد کرد استفاده کند و اگر ما نتوانیم در عرصه دیپلماسی فعال باشیم بایدن قادر است اجماع جهانی بر صد ما ایجاد کند و زحمات بسیاری بر روی دست ما خواهد گذاشت.
مهدی چمران نایب رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و فعال سیاسی اصولگرا:معتدم که این دو با هم فرقی ندارند و تنها فرقشان صرفا در روش گفتار و نحوه پیاده سازی همان برنامههایی است که در اتاق فکر امریکا و رژیم صهیونیستی برایشان طراحی شده است و باید اجرا کنند، اما روش اجرای بایدن و ترامپ تفاوت دارد. ترامپ با بی ادبی و قلدر بازی و بایدن مانند اوباما با یک دستکش مخملی جلو میآاید و حتی ممکن در جاهایی اقداماتی هم انجام دهند که نیتشان از روی فریبکاری است.
مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری و فعال سیاسی اصواگرا: بایدن هیچ فرقی با ترامپ نداشته و چه بسا در بسیاری از موارد عملکرد اینها بسیار تندتر است و عملکردشان که با هم پیمانان خود بر ضد کشور ما داشته اند شدیدتر بوده است. من تعجبم این است که چرا برخیها چشم خود را بر واقعیت بسته اند؟ چرا تبلیغ میکنند که دموکراتها عاقل ترند؛ خیر اینها از یک اتاق فکر فرمان میگیرند.
انتهای پیام/
با این همه لطمه ای که بصورت نرم و مزورانه و فرب کارانه از دموکراتها خورده اند هنوز سنگ آنها را به سینه میزنند !!!
آخه چند بار باید پاتون توی چاله بیفته تا بفهمبد اینجا چاله هست ؟؟؟!!!!
در واقع کل جهان در دست سرمایدارنی است که اونا مشخص کننده همه چیزن،که تو ایران بهشون میگن دلال و..
دموکرات و جمهوری خواه دو روی یک سکه است
هزار بار!!!
مشکل آمریکا با جهان این است که از منابع دیگر کشورها استفاده می کند و
چون منابع آنها را می خواهد و فرهنگ آنها را نمی خواهد می شود استعمار ،
می شود چوب دو سر در بدن کشورهای مستعمره .