به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ ساعاتی پیش با حضور در شبکه اجتماعی کلاب هاوس درباره فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات صحبت کرد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این مسئله که چرا پلتفرمهای داخلی مانند کلاب هاوس یا پیامرسانهای خارجی از نوع داخلی نداریم و یا ساخته نمیشود گفت: " فضای مجازی مبتنی بر خلاقیت است، اگر هر برنامه یا پلتفرمی در دنیا ساخته میشود را بگوییم بد است و خودمان باید نمونه داخلی آن را بسازیم خوب نیست. "
وی ادامه داد:" آیا هر چیزی که در فضای مجازی ساخته میشود و ما نیز به آن دسترسی داریم باید نمونه داخلی داشته باشد و به وزارت ارتباطات خرده بگیریم که چرا این برنامه ساخته نمیشود؟ چرا درباره چیزهای دیگری که نمونه خارجی آنها در کشور استفاده میشوند و میتوان نمونه داخلی آن را ساخت، چنین مسئلهای وجود ندارد؟
مثلا در بحث اقتصادی، لوازم خانگی، پوشاک و؛ که قابلیت ارز آوری هم دارند، این سوالات پیش نمیآید و فشار برای ساخت داخلی وجود ندارد. اینکه ما باید پیامرسانی داخلی داشته باشیم، با این موضوع که هر پلتفرمی در دنیا در بحث فضای مجازی ساخته میشود را ما نیز بومی سازی کنیم متفاوت است. "
بیشتر بخوانید
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره سهم وزارت ارتباطات درباره بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب حول موضوع ول بودن فضای مجازی که ایشان به آن اشاره کرده بودند، چقدر است، اینگونه پاسخ داد: " درباره این بحث، لازم است که بحث حکمرانی فضای مجازی که به سه بخش، حکمرانی بر فضای مجازی، حکمرانی در فضای مجازی و حکمرانی با فضای مجازی را تشریح کنیم، باید نگاه های موجود در کشور در باب مدیریت در فضای مجاری را بررسی کنیم باید مطالعات تطبیقی بقیه کشورها را آورده و مطالعه کنیم، بحث مدیریت فضای مجازی، بحث کم و کوچکی نیست که آن را به عملکرد یک شخص یا وزارتخانه تقلیل دهیم. " وی افزود:" ابتدا باید بحث حکمرانی ها، و مطالعات عنوان شوند و بعد نگاه و بیانات مقام معظم رهبری را بررسی کنیم. "
گفتنی است، وزیر ارتباطات در انتهای این جلسه درباره شبکه ملی اطلاعات هم گفت که برخی دوستان مدیریت فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات را به پروژه ای تقلیل می دهند که فکر می کنند کلیدی است که اگر بچرخانیم اتفاق مهمی می افتد. خیر، این فضای مجازی یک دیدگاه در توسعه و یک نگاه در نحوه حضور دارد.
آن دیدگاه می شود شبکه ملی اطلاعات، اکنون بحث این شبکه باید تبیین شود
که زیرساخت، رو ساخت، مدیریت و حاکمیت آن چیست؟
وی ادامه داد:" و بعد می توان درباره این نگاه و دیدگاه صحبت کرد و بررسی کرد که آیا نظرات در این باره تبیین شده یا خیر؟ باید دید نگاه انقلاب اسلامی به این مقوله چیست؟ آیا فرصت است یا تهدید؟ نقاط ضعف و قوت چه چیزهایی هستند ؟ استراتژی و راهبرد چیست؟ آیا این مسائل درباره شبکه ملی اطلاعات تبیین شده است؟ اگر تبیین شده، جدول تقسیم کار ملی دارد؟ و آیا چه اتفاقاتی افتاده یا قرار است بیوفتد؟"
انتهای پیام/