به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ساسان اکبری پور ، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: پرندگان مهاجر زمستان گذرانی مطلوبی را در استان داشتند و سیربازگشت آنان به سمت زیستگاههای اصلی شان ادامه دارد.
او افزود: پارسال میزان شکار و کشتار پرندگان در استان گیلان نسبت به سال ۹۸ کمتر بود و مردم نیز در روزهای سخت و سرد زمستان دوشادوش محیط بانان در تیمار پرندگان مهاجر همکاری داشتند که این موضوع قابل تقدیر است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: همچنین شاهد مرگ میر غیر عادی در جمعیت پرندگان مهاجر نبودیم و سرشماری انجام شده از سوی کارشناسان این اداره کل نشان از افزایش تعداد گونه و جمعیت پرندگان مهاجر در تالابهای گیلان داشته است به طوری که حضور چشمگیر فلامینگو، پلیکان، نواع قو و مرغابی سانان را شاهد بودیم.
اکبری پور افزود: با آغاز فصل پائیز و شروع کوچ مرغان مهاجر، گیلانیان در آسمان این خطه شکوه پرواز بیش از ۲۰۰ هزار پرنده مهاجر را به تماشا مینشینند.
او گفت: مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به تالابهای گیلان از اواخر شهریورماه آغاز میشود و این پرندگان تا نیمه یا اواخر فروردین ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالابهای استان میمانند و از منابع غذایی آن تغذیه میکنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه شرایط مساعد آب و هوایی، فراوانی مواد غذایی مورد نیاز و امنیت از دلایل فرود هزاران پرنده مهاجر شامل انواع مرغابی سانان، قو، غاز، پرستوهای دریایی و چنگرها و سایر پرندگان از ۸۱ گونه مختلف به تالابها و آبگیرهای گیلان است، افزود: پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در سطح حدود ۳۰ هزار هکتار از تالاب بین المللی انزلی، امیر کلایه لاهیجان، استیل آستارا، پارک ملی بوجاق کیاشهر و دیگر آبگیرهای گیلان زمستان گذرانی میکنند.
اکبری پور تصریح کرد: تالابهای امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی به ویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم پذیرای بیشترین میزان مهاجرت پرندگان است.
انتهای پیام/م.ع