زرندی درباره مجموعه اقدامات انجام گرفته در سال گذشته در حوزه تولید توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت در پاسخ به اینکه چه اقداماتی در سال قبل در راستای تولید انجام شد، بیان کرد: سال گذشته، سال جهش تولید بود و اتفاقات خوبی شکل گرفت. همچنین نقاط ضعف و قوتی نیز وجود داشت. سال قبل، جهت گیری‌هایی صورت دادیم که بتوانیم در کوتاه مدت به نتایج مطلوبی برسیم و در برخی از حوزه‌ها نیز به نتایج خوبی رسیده ایم.

او ادامه داد: شاخص اصلی برای سنجش اینکه تولید در چه جایگاهی قرار داشته است، شاخص رشد است که بانک مرکزی یا مرکز آمار آن را منتشر می‌کنند. شاخص‌هایی که برای ۹ ماهه ابتدای سال منتشر شد، نشان دهنده این بود که شاخص حوزه صنعت نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک ۷.۸ درصد مثبت بوده است. در صورتی که این شاخص در سال‌های ۹۷ و ۹۸ به منفی ۶ درصد نیز رسیده است.

مهم‌ترین اقدامات در راستای حمایت از تولید

زرندی با اشاره به چهار اقدام مهم صورت گرفته در سال ۹۹ در راستای تولید، بیان کرد: اول اینکه جهت گیری‌ها را بر استفاده از ظرفیت‌های خالی حوزه صنعت متمرکز کردیم. در این راستا بسیاری از واحد‌های تعطیل و طرح‌های نیمه تمام را در اولویت قرار دادیم تا در صورت سرمایه گذاری، ابتدا به احیای این طرح‌ها توجه شود. اقدام دوم در مدیریت بازار واردات کالا‌ها بود. به این صورت که کالا‌های نهایی تا جایی که مقدور است و به بازار مصرف لطمه‌ای وارد نکند، جلوی واردات آن گرفته شد؛ بنابراین بازار در اختیار محصول ایرانی قرار گرفت.

او ادامه داد: اقدام سوم، موضوع ساخت داخل بود. از سال ۹۸ برنامه‌ای را با عنوان نهضت ساخت داخل در وزارتخانه آغاز کردیم. به این صورت که سعی کنیم وابستگی ارزی خود را در کشور کاهش دهیم. اقدام چهارم، اینکه از آبان ماه ادبیات ما بر تامین ارز واحد‌های صنعتی تغییر کرد و توانستیم اعتماد بیشتری را در مجموعه حاکمیتی فراهم کنیم.

او ادامه داد: این چهار موضوع باعث شد که در چهار ماه آخر سال شاهد رشد خوبی باشیم. در وزارتخانه در هر ماه، ۴۲ محصول را به طور دائمی بررسی می‌کنیم. در یازده ماهه سال ۹۹ تولید حدود ۲۷ محصول از ۴۲ محصول نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

او افزود: در حال حاضر محصولاتی هستند که به کشور وارد می‌شوند، اما تولید کننده‌هایی هستند که می‌توانند این کالا‌ها را در داخل تولید کنند. در این راستا سامانه "توان ایران" را آماده کردیم. در سال گذشته حدود ۲.۵ میلیارد دلار را توانستیم به قرارداد برسانیم که می‌تواند به کاهش ارز بری منجر شود. در حوزه واردات کالا‌های مصرفی به شدت کاهش داشتیم و متاثر از این بود که خود تولیدکننده‌های داخلی توانستند تولید آن را در داخل کشور انجام دهند.

زرندی در پاسخ به اینکه برنامه‌های وزارتخانه برای سال ۱۴۰۰ در جهت تامین مالی و اعطای تسهیلات به تولیدکننده‌ها در راستای شعار سال چیست، بیان کرد: از سال ۹۹ تغییراتی را آغاز کردیم و آن هم تامین مالی از طریق بازار سرمایه بود و از بنگاه‌های بزرگ دعوت کردیم تا از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کنند. از طریق فروش سهام خود در بورس و انتشار اوراق. در سال ۹۹ برای واحد‌های صنعتی نسبت به سال ۹۸ توانستیم سه برابر سال ۹۸ انتشار اوراق داشته باشیم.

او ادامه داد: در بهمن و اسفند ماه سال ۹۹ کاری ابتکاری را توانستیم انجام دهیم. از چند شرکت بزرگ دعوت کردیم که منابع مالی خود را در بانک قرار دهند و با کمک بانک‌ها به بنگاه‌های کوچک وام دهیم. در اسفند ماه توانستیم ۱۲ هزار میلیارد تومان با کمک بنگاه‌های بزرگ برای بنگاه‌های کوچک وام دادیم.

زرندی در پاسخ به اینکه چه برنامه‌هایی برای آسان شدن برخی اقدامات از جمله هزینه‌های اخذ مجوزها، استعلام ها، قوانین دست و پا گیر و به طور کلی بروکراسی‌های اداری مشکلی است که از سوی تولیدکننده‌ها اعلام می‌شود، در نظر گرفته اید: یک نظرسنجی از ۱۰۰۰ تولیدکننده انجام شده است که ۹۵۶ نفر پاسخ دادند و در سه حوزه سوالاتی پرسیده شده است. اینکه در حوزه اقتصاد کلان، دستگاه‌های همکار تولید و حوزه وزارت صمت چه اولویت‌هایی دارید.

او ادامه داد: مواردی که عنوان شده بود از این قرار است که زیرساخت شهرک‌های صنعتی و صدور مجوز‌ها نیاز به اصلاح دارد. او در راستای صدور مجوزها، در سال قبل در داخل وزارت صنایع تا جایی که امکان داشت فرآیند را کوتاه کردیم. به جز سه مورد فولاد، پتروشیمی و خودرو به علت اینکه نیازمند مواد اولیه هستند.

او افزود: به عنوان راهکاری در این خصوص می‌توان بیان داشت که یک متولی اصلی برای این فرآیند انتخاب شود. همچنین، هر دستگاهی نیاز‌های خود را مشخص کند و ما نظارت خود را به ابتدای کار انتقال دهیم. متاسفانه در تولید ایران ۱۸ دستگاه دخیل هستند که از این تعداد، ۱۱ دستگاه به طور مستقیم برای همه واحد‌ها حضور دارند و دخیل هستند. امسال یکی از برنامه‌های جدی ما کوتاه سازی این ساختار است که با کمک همه دستگاه‌ها صورت می‌گیرد.

راه اندازی سامانه‌های تجارت برای جلوگیری از قاچاق

زرندی در پاسخ به اینکه برای قاچاق و خصوصا قاچاقی که از مبادی رسمی صورت می‌گیرد، چه اقداماتی انجام شده است، بیان کرد: افزایش قیمت ارز ورود بسیاری از کالا‌ها را غیر اقتصادی کرد. اقدامی که ما انجام دادیم و به سامانه ستاد مبازره با قاچاق کالا کمکی کرد، سامانه‌هایی بود که در حوزه تجارت راه اندازی کردیم و به صورت یکپارچه در اختیارشان قرار گرفت.

او در پایان با اشاره به مهم‌ترین نقد از عملکرد خود در حوزه تولید در سال گذشته، عنوان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت یک وزارت بسیار بزرگی شده است و تلاطم های بسیار جدی در سال قبل برای آن اتفاق افتاد. درگیری‌های حوزه بازار و تحریم‌ها باعث شد که با حاشیه‌هایی همراه شود و نشد که بتوانیم در بسیاری از موضوعات تمرکز داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت صمت ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
انحصارش دست چندنفربود؟؟
آخرین اخبار