افرادی که واکسینه شده‌اند، هرگز ناقل ویروس به دیگران نخواهند بود.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العربیه فارسی در حالی که تمام واکسن‌های کرونا به طرز شگفت‌انگیزی در جلوگیری از عوارض خطرناک و مرگ ناشی از آن اثربخش هستند، اما میزان موفقیت آن‌ها در جلوگیری از انتقال این همه‌گیری، تا حدودی مبهم است.

بر همین اساس مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده، پنجشنبه ۱ آوریل ۲۰۲۱، از تأیید اظهار نظر جنجالی «دکتر روشل بی والینسکی»، مدیر این مراکز، خودداری کرد. دکتر والیسنکی گفته بود افرادی که واکسینه شده‌اند، هرگز مبتلا نخواهند شد و یا ناقل ویروس به دیگران نخواهند بود.

این اظهار نظر، پرسش‌هایی را پیرامون اقدامات احتیاطی واکسینه‌شدگان، مانند ماسک زدن و نزدیک شدن به افراد واکسینه نشده، ایجاد کرد.

دراین راستا سخنگوی مراکز کنترل و پیش‌گیری بیماری‌ها در آمریکا با توضیح این که «ممکن است برخی از افراد واکسینه شده، مبتلا شوند»، افزود که شواهد در این مورد که آیا آن‌ها ممکن است ناقل ویروس به دیگران باشند، مشخص نیست.

این واکنش پس از آن بود که مراکز کنترل و پیش‌گیری بیماری‌ها در آمریکا، سیل انتقادات را از دانشمندان دریافت کرد که تأکید داشتند، تحقیقات کنونی ثابت نمی‌کند، افراد واکسینه شده، ناقل ویروس نیستند.

در همین زمینه «پل دوپرس»، مدیر مرکز پژوهش‌های واکسن در دانشگاه «پیتسبورگ»، گفت که این داده‌ها بیانگر «دشواری ابتلا به کرونا در واکسینه‌شدگان است، اما ابداً نباید تصور شود که آن‌ها هرگز مبتلا نخواهند شد.

بر اساس داده‌های این مرکز، یک دوز از واکسن مدرنا یا فایزر تا ۸۰ ٪ اثربخش بوده و ۲ دوز از این واکسن‌ها تا ۹۰ ٪ قدرت پیش‌گیری دارند. به رغم این که این درصد‌ها بیانگر کم احتمالی ناقل بودن واکسینه‌شدگان است، اما گفته‌های والینسکی بیانگر این است که واکسینه شدگان ابداً عامل انتقال ویروس نخواهند بود.

والینسکی گفت: «افراد واکسینه شده، ناقل ویروس نبوده و بیمار نمی‌شوند. این نتیجه، نه تنها در آزمایشات بالینی بلکه در داده‌های دنیای واقعی نیز وجود دارد.

از سوی دیگر «جان مور»، ویروس‌شناس کالج پزشکی «ویل کرنل»، وابسته به دانشگاه کرنل در نیویورک، توضیح داد که «اگر دکتر ولینسکی می‌گفت بیشتر افرادی که واکسینه شده‌اند، حامل ویروس نیستند، چنین جر و بحثی بوجود نمی‌آمد. آنچه ما می‌دانیم این است که واکسن‌ها کارآمدی بالایی علیه همه‌گیری دارند. البته مصونیت صد در صدی در کار نیست. این پیامی مهم درعرصه بهداشت عمومی است که باید اصلاح شود.»

دکتر «پیتر باخ»، مدیر مرکز سیاست‌ها و نتایج بهداشتی در مرکز سرطان نیویورک نیز گفته‌های مدیر مراکز کنترل بیماری را مشوقی برای شکاکانی خواند که معتقدند دولت، در کار تخریب چهره علم و از میان بردن تمامی دلایل در مورد نیاز مردم به ادامه استفاده از ماسک پس از واکسیناسیون است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.