در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ابتدا شیر رو توی قابلمه بزرگی می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. مواظب باشید سر نره. یه جوش که خورد، بسه. قابلمه رو از روی گاز بر می‌داریم و یه جا می‌ذاریم (!) مثلاً روی کابینت. صبر می‌کنیم تا از اون داغی بیفته. حرارتش باید ولرم باشه. نه گرمتر نه سردتر. وقتی به این مرحله رسید، به میزان هر لیتر شیری که داشتیم، یه قاشق ماست اضافه می‌کنیم. مثلاً اگر پنج لیتر شیر داشتیم، پنج قاشق ماست می‌ریزیم توی یه کاسه و مقداری از شیر ولرم رو روش می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم. سپس این‌ها رو به همه شیر‌ها اضافه می‌کنیم و حسابی مخلوط می‌کنیم.

بعد، در قابلمه رو می‌بندیم و روی قابلمه رو ملافه ضخیم یا پتوی نازک می‌اندازیم و حسابی قابلمه رو با این‌ها می‌پوشونیم. یکی دو ساعت صبر می‌کنیم. حالا دیگه ماست به اصطلاح «گرفته» است. ولی نباید بخوریمش. پتو و ملافه رو از روش بر می‌داریم و می‌ذاریمش توی یخچال. تا ۲۴ ساعت طرفش نمی‌ریم. بعد از این مدت، گوشه ماست رو با یک نعلبکی به اصطلاح می‌شکنیم. یعنی با یک نعلبکی گوشه‌ای از ماست رو برمی داریم و اون تیکه از ماست رو روی بقیه ماست‌ها می‌گذاریم. نعلبکی رو هم می‌ذاریم همون گوشه ماست بمونه. این کار باعث می‌شه که آب ماست توی اون قسمت از ظرف جمع بشه. باید به ماست سر بزنیم و آب ماست رو از ماست جدا کنیم. با این کار هم ماست سفت‌تر می‌شه، هم آب ماست به این دردی که می‌گم می‌خوره. تا اینجا ماست حاضره.


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از میرزا قاسمی به ۳ روش مختلف و کباب مرغ سوخاری تا یک دسر خوشمزه و خاص + تصاویر


آب ماست‌ها رو توی یه شیشه یا بطری می‌ریزیم. وقتی همه اش یه جا جمع شد، در بطری رو سفت می‌کنیم و می‌ذاریم یکی دو روز در دمای آشپزخونه بمونه. البته وقتی که داریم آب ماست رو توی بطری می‌ریزیم، قطعاً مقداری ماست هم واردش می‌شه. دوغ بعد از یکی دو روز آماده است.

نکته ۱: اون چند قاشق ماستی که به شیر اضافه می‌کنیم، مایه ماسته. هرچی اون مرغوبتر باشه، ماستی که درست می‌شه هم بهتره.

نکته ۲: وقتی که بعد از دو روز خواستید در بطری دوغ رو باز کنید، خیلی مواظب باشید. آخه خیلی گاز داره!

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
خسته نباشی ماست نامه بوداینجور که معلومه برای یه لیتر دوغ باید ده پانزده کیلو ماست درست کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۸ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
یکی
۲۱:۱۹ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
سلام. خیییییلی سختش کردی. همش یکی دو پیمانه شیر جوشده با دوتا قاشق ماست تازه ما بقی بطری هم آب جوشیده ولرم با یکم نمک و نعنا
زیر نور خورشید بمونه بهتره
Iran (Islamic Republic of)
لیا
۱۷:۲۵ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
البته اگه ماست واردش نشه درنهایت باید اب گازدار بخوریم نه دوغ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
شما طرز تهیه دوغ گفتین نه ماست
Iran (Islamic Republic of)
آبدوغ خیار
۰۶:۵۲ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
اگر اشتباه نکنم این جدیدترین متد روز دنیا در تهیه دوغ باشه.....!!!!؟؟؟؟