به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: با آغاز موج چهارم شیوع کرونا سرعت ابتلا در این استان در فروردین ماه نسبت به اسفند پارسال افزایش یافته است به طوری که از مرحله ابتلای خانوادگی فراتر رفته است و در برخی روستاها اهالی به صورت یک جا به این ویروس مبتلا میشوند.
او ادامه داد: براساس آمارهای موجود در هفته دوم فروردین، هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای جدید در استان بوشهر به ثبت رسیده این درحالی است که در همین بازه زمانی در اسفند سال گذشته تنها ۳۰۰ مبتلا به این ویروس در استان شناسایی شده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه آمارها نشان میدهد میزان ابتلا در استان بوشهر در فرودین نسبت به ماههای گذشته هفت برابر شدهاست، افزود: همچنین بعد از ۱۲۰ روز که میانگین بستریهای ناشی از کرونا در این استان ۵۰ نفر بود اکنون این آمار سه رقمی شده و به بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.
کشمیری با بیان اینکه بیشتر مبتلایان به کرونا از نوع ویروس جهش یافته است، بیان کرد: مردم هوشیار باشند که گونه جدید ویروس کرونا سرعت انتقال بالایی دارد و اگر در خانواده کسی دارای علامت شد باید سریع ایزوله شوند.
او تاکید کرد: ویروس جهش یافته انگلیسی نسبت به ویروس ووهان چین متفاوت است و چسبندگی بیشتری دارد و با توجه به شدت بیماری، سن مبتلایان به این ویروس کاهش یافته است به نحوی که امروز بیشترین گروه سنی درگیر رده سنی کودکان و نوجوانان هستند و این بیانگر تغییر رفتار ویروس است.
بیشتر بخوانید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: باتوجه به اینکه سرایت درگونه (سوش) جدید ۷۰ درصد نسبت به گونه قبلی بیشتر است به همین دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
کشمیری عنوان کرد: همهگیری و گردش ویروس جهش یافته انگلیسی مانند این است که با همه گیری جدیدی مواجه شدهایم با این تفاوت که نسبت به گذشته تجربه بیشتری به دست آورده و میدانیم که چگونه باید رفتار کنیم البته به شرطی که با برنامه ریزی مناسب و هوشیاری اجازه گسترش ویروس را ندهیم و بتوانیم زنجیره انتقال را در همان مراحل اولیه قطع کنیم.
او تاکید کرد: در هیچ جای کشور خطر انتقال ویروس صفر نیست و انتظار داریم مردم با حساسیت و دقت هرچه بیشتر دستورالعملهای بهداشتی از جمله پرهیز از مسافرتهای غیرضروری و حضور در تجمعها را مورد توجه قرار دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رفتار ویروس در استان بوشهر مشابه استان خوزستان با همان شیب و شدت است و انتظار داریم مردم با رعایت توصیههای بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی از انتشار هر چه بیشتر ویروس پیشگیری کنند. در صورتی که جلوی انتقال ویروس کرونا گرفته نشود شیوع آن از کنترل خارج میشود و به وضعیت حاد و بحرانی و افزایش فوتیها میرسیم.
کشمیری ادامه داد: در زمان حاضر ۵۰۰ تخت بستری در استان بوشهر برای بیماران مبتلا به کرونا پیش بینی شده و بیمارستان شهدای هستهای نیز آمادگی پذیرش بیماران را دارد.
او بیان کرد: طبق گزارش نرم افزار سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت شیوع ویروس کرونا در شهرستان بوشهر از وضعیت نارنجی به قرمز کرونایی تغییر رنگ داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: همچنین براساس این سامانه هم اکنون وضعیت شهرستانهای گناوه، دیلم و دشتستان استان بوشهر در شرایط نارنجی و دشتی، تنگستان، کنگان، دیر، جم و عسلویه زرد است.
کشمیری گفت: در زمان حاضر بعد از بوشهر با توجه به گردش ویروس انتظار میرود به زودی رنگ شهرستانهای دشتستان و دیلم نیز تغییر کند.
او افزود: با اعمال محدودیتهای کرونایی و رعایت اصول بهداشتی از دی پارسال به غیر از شهرستان تنگستان همه ۹شهرستان استان بوشهر در وضعیت آبی قرار گرفتند، اما با توجه به برخی عادی انگاریها و سهل انگاریها به تدریج رنگ کرونایی این شهرستانها به زرد و نارنجی تغییر کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: در این شرایط چیزی به نام سرما خوردگی وجود ندارد و هر گونه نشانههایی از جمله گلودرد، تب، بدن درد، ضعف، بی اشتهایی و حالت گوارشی میتواند از نشانههای ابتلا به ویروس باشد.
کشمیری گفت: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۲۴هزار و ۱۷۸ نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ک