به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، باقلا از دانههایی است که بسیاری از خانوادهها در فصل بهار آن را مصرف میکنند، اما همین دانهها یکی از عوامل اصلی بروز علائم بیماری به نام "فاویسم" است که باعث مراجعه کودکان و بزرگسالان در ماههای فروردین و اردیبهشت به بیمارستان میشود.
عبدالوهاب رحمانیان رئیس بیمارستان استاد مطهری جهرم گفت: در ایام تعطیلات سال جدید ۷ خانم و ۸ آقا به دلیل مصرف باقلا دچار مسمویت شدید شدند که در بین مسموم شدگان کودک و نوجوان ۳ تا ۱۵ ساله نیز وجود داشت.
او با بیان اینکه خوردن باقالا در برخی افراد نوعی مسمویت ایجاد میکند که به آن فاویسم میگویند، گفت: فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیمهای گلبول قرمز ایجاد میشود.
رحمانیان ادامه داد: تب خفیف، بیحالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر از علائم این بیماری است.
به گفته او در مواردی این بیماری میتواند از بوییدن گل و گردههای باقالا نیز به وجود بیاید.
رحمانیان بیان کرد: در صورت عدم درمان به موقع و مناسب احتمال آسیب شدید کلیوی و ایجاد نارسایی کلیوی و کم خونی شدید و صدمات حاصله وجود دارد.
انتهای پیام/