به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین آزمایشات از اتصال مغز انسان به رایانهای بی سیم در افراد فلج با موفقیت به انجام رسید. طبق گزارشات منتشر شده، شرکت کنندگان در این آزمایش که فلج بودند، توانستند با استفاده از این سیستم همان سرعت تایپ و دقت کلیک را که در استفاده با سیستمهای سیم دار انجام میدادند، بدست بیاورند. طبق گزارش مجله IEEE Transactions on Biomedical Engineering، این سیستم با فناوری BrainGate کار میکند که شامل یک فرستنده کوچک است که به قشر حرکتی مغز فرد متصل میشود.
بیشتر بخوانید
جان سیمرال، استادیار مهندسی در دانشگاه براون، گفت: "ما نشان دادهایم که این سیستم بی سیم از لحاظ عملکردی با سیستمهای سیمی که در سطح عالی هستند، برابری میکنند. سیگنال هاکاملاً دقیق ضبط و با کیفیت منتقل میشوند، به این معنی که ما میتوانیم از همان الگوریتمهای رمزگشایی استفاده کنیم که در سیستمهای سیمی استفاده میکردیم. تنها تفاوت در این است که مردم دیگر نیازی به اتصال فیزیکی به تجهیزات ما ندارند، که این امر باعث ایجاد امکانات جدید در شرایط استفاده از سیستم میشود. "
این آخرین پیشرفت در زمینه رشد سریع فناوریهای رابط عصبی است که باعث جلب نظر افرادی مانند ایلان ماسک و فیسبوک شده است. ماسک اخیراً فاش کرده استارتاپ Neuralink وی قبلاً تراشه بی سیم را روی مغز میمون آزمایش کرده که به او امکان انجام بازیهای ویدئویی را میدهد.
اشخاصی که در این آزمایش شرکت کردند ۳۵ و ۶۳ ساله بودند که از ناحیه نخاع دچار عارضه فلجی شده بودند. آنها قادر بودند ۲۴ ساعت به طور مداوم از سیستم بی سیم در خانه و نه در آزمایشگاه استفاده کنند. سهولت نسبی استفاده از این سیستم به این معنی است که پرستارانی که از افراد معلول نگهداری میکنند میتوانند از این سیستم ارتباط بی سیم استفاده کنند، این سیستم در شرایط همه گیری بسیار مناسب است.
لی هوخبرگ، استاد مهندسی در دانشگاه براون و رهبر آزمایش بالینی BrainGate، میگوید: "با استفاده از این سیستم، ما میتوانیم فعالیت مغز را در خانه برای مدت طولانی به گونهای بررسی کنیم که قبلاً تقریباً غیرممکن بود. این فناوری به ما کمک میکند تا الگوریتمها را طوری رمزگشایی کنیم که حرکات افراد فلج را بدون مانع و به درستی انجام دهد. "
انتهای پیام/