به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تنوع انواع حلواها در دستور تهیه دسرهای ایرانی کم نیست، اما هیچ کدام از حلواها به اندازه حلوای ساده البته از نوع زعفرانی و حلوا سیاه طرفدار ندارند. طرز تهیه حلوا ساده زعفرانی و سیاه کاملا مشابه است و تغییرات بسیار جزئی در مواد اولیهای دارد که در آنها استفاده میشود. معمولا حلوا ساده را برای مراسم ختم، در روزهای ماه رمضان یا در حالت عادی به عنوان یک دسر که میتوان آن را با چای سرو کرد، تهیه میکنند. ناگفته نماند که طرز تهیه حلوا ساده بسیار آسان است و میتوان آن را با مواد بسیار ساده و در دسترسی نیز درست کرد. در این مطلب ، طرز تهیه حلوا ساده زعفرانی با آرد گندم و حلوا ساده بدون زعفران را بخوانید. نکات کلیدی برای تزیین و فوت و فنهای پخت این دسر راحت و خوشمزه را هم در ادامه به شما خواهیم گفت.
طرز تهیه حلوا ساده زعفرانی
مواد لازم
آرد گندم: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
آب: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
گلاب: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
پودر زعفران: ۱/۴ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱/۴ قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
در طرز تهیه حلوا ساده یا مجلسی قبل از هر چیز، باید آرد را ۲ بار الک کنید تا هم ناخالصی هایش گرفته شود و هم این که هنگام پخت حلوا، گلوله نشود. آرد الک شده را کنار بگذارید.
زعفران را دم کنید. برای این کار میتوانید روی زعفران یک قالب کوچک یخ بیندازید تا یخ ذوب شود و زعفران رنگ باز کند. در این صورت زعفران رنگ بیشتری میدهد. روش دوم این است که روی زعفران را کمی آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشید.
در یک ظرف دیگر، آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. سپس شکر را اضافه کنید. آب و شکر را هم بزنید تا دانههای شکر کاملا حل شوند.
گلاب، زعفرانی که از قبل دم کرده اید و پودر هل را به محلول آب و شکر یا شهد حلوا، اضافه کنید. مواد را به هم بزنید تا یکرنگ شوند. سپس شعله گاز را خاموش کنید.
یک تابه را روی حرارت قرار دهید. آرد را در آن بریزید و شروع به تفت دادن کنید. اگر میخواهید حلوا تیره یا به قول معروف سیاه شود، آرد را تا جایی تفت دهید که رنگش قهوهای شود. ولی مراقب باشید نسوزد.
اگر حلوای ساده زعفرانی میخواهید که رنگ زرد داشته باشد، آرد را تفت دهید، ولی در حدی که خامی آن گرفته شود.
سپس روغن را به تدریج به آرد بو داده اضافه کنید و به هم بزنید. کل آرد باید یکرنگ شود. حرارت را پایین بیاورید و شیره حلوا را به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید تا رقیق شود. حلوا را هم بزنید تا به غلظت مناسب برسد. حلوا باید در این مرحله، روغن بیندازد.
تزیین و شکل دادن حلوا ساده
شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مناسب سرو کنید. ظرف را تکان دهید تا وقتی هنوز داغ است، حلوا کاملا کف ظرف را بپوشاند. با پشت قاشق، اطراف و روی حلوا را صاف کنید و شکل دهید. روی حلوا را با پودر پسته، پودر نارگیل و خلال بادام میتوانید تزیین کنید.
میتوانید حلوا را در قالبهایی بریزید که در نهایت بعد از خارج کردن از قالب، فرم داشته باشند. در این حالت کف قالب را با کمی روغن یا کره چرب کنید و بعد قالب را در یخچال قرار دهید.
از قیف و ماسوله هم میتوانید استفاده کنید. حلوا را به محض آماده شدن، در قیف بریزید و فشار دهید تا حلواها شکل شکوفهای بگیرند. روی شکوفهها را با پودر نارگیل و پسته تزیین کنید.
طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران
طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران کاملا مشابه حلوای ساده است، با این تفاوت که زعفران در آن حذف میشود. برخی مواقع هم جای خودش را به پودر کاکائو میدهد. اگر از زعفران استفاده نکنید حتما طعم حلوا عطر و طعم قبلی را ندارد، ولی اگر کمی پودر کاکائو اضافه کنید، فقط رنگ حلوا تیرهتر میشود. حتی ممکن است طعم آن چندان قابل تشخیص نباشد. البته به میزان پودر کاکائو مورد استفاده در طرز تهیه حلوا ساده هم بستگی دارد.
فوت و فنهای طرز تهیه حلوا ساده
*حتما قبل از اضافه کردن زعفران به حلوا، آن را دم کنید. چون اگر زعفران را مستقیما در شهد حلوا بریزید، طعم و عطر خود را پس نمیدهد.
*موقعی که آرد را تفت میدهید، حتما حواستان به حرارت باشد. حرارت باید خیلی ملایم باشد، چون آرد بسیار زود میسوزد و در این صورت، زحماتتان به باد میرود. در طرز تهیه حلوا ساده خانگی هم از آرد سفید و هم از آرد گندم میتوانید استفاده کنید.
*معمولا در طرز تهیه حلوا ساده خانگی فقط از روغن مایع استفاده میشود. نکته کلیدی این است که اگر از مقدار روغن مایع، کم کنید و به جای آن از کره و روغن جامد هم استفاده کنید، هم بافت نرم تری میگیرد و هم طعم کره، آن را خوشمرهتر خواهد کرد.
*بهتر است روغنی را که به آرد اضافه میکنید، گرم کنید.
*در کنار هل و گلاب، میتوانید از پودر دارچین هم برای عطر بیشتر حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفرانی استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/