فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اظهار کرد: بعد از تلاشهای بیست ساله مرمت بافت تاریخی، خانههای قدیمی و احیای گذرهای روستای قهی به سراغ احیای معماری سنتی در این روستای بینظیر رفتیم و موفق شدیم با کمک بخشداری اصفهان و دهیاری قهی نمای ظاهری ساختمانهای نوساز این روستا را با بودجه دولتی تغییر داده و مانند بافت تاریخی سایر ابنیه روستا کنیم. این اقدام در کل کشور بینظیر است و میتواند الگوی همه روستاهای تاریخی باشد.
او افزود: اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان خود عهدهدار همه فرآیندهای طراحی نمای بیرونی ساختمانها، تهیه و آمادهسازی مصالح ساختمانی و اجرای آن بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: روستای قهی به عنوان روستا هدف گردشگری تعریف شده و اقداماتی مانند تکمیل زیرساختهای گردشگری، افزایش خانههای بومگردی، تغییر کاربری برجهای کبوترخانه، احیای شترخانهها و احداث گذرهای گردشگری انجام شده است تا پس از پایان همهگیری کرونا و عادی شدن شرایط شاهد توسعه بالای گردشگری در این روستا باشیم.
اللهیاری گفت: منطقه شرق شهرستان اصفهان گذشته بسیار باشکوهی داشته و جزء محورهای تجاری در سدههای پنجم و ششم بوده است. روستای قهی واسطه عقد این محور تجاری و از مراکز اصلی تامین شتر برای کاروانهای تجاری بوده است. وجود خانههای اربابی متعدد و شترخانههای فراوان حکایت از رونق بالای اقتصادی این روستا در گذشته دارد.
انتهای پیام/ی