به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، زین العابدین قراچورلو عضو شورای اسلامی شهر مقدس قم در نشست امروز شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه گزارشهای حسابرسی بودجهای با غفلت از برخی نکات مدیریتی و همچنین توجه به اسناد بالادستی همراه است گفت: به طور مثال گزارش حسابرسی بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری قم نشان از کسری حدود ۴۰۰ میلیارد تومانی و ایجاد بدهی دارد، اما این گزارش درباره این که کدام هزینه کرد سبب این بدهی شده، ساکت است.
قراچورلو افزود: بدیهی است شفافیت نسبت به این بدهیها سبب خواهد شد تا بودجههای بعدی به صورت واقعیتر دیده شود.
عضو شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: بحث دیگر درباره این گونه گزارشها مربوط به حسابداری تعهدی و یا حسابداری نقدی است، به بیان دیگر در نهادهایی مانند شهرداری که به صورت درآمدی و هزینهای اداره میشوند باید شفافیت حداکثری در درآمدها و همچنین هزینه کرد بر اساس همان درآمدها رعایت شده باشد تا بودجه با اشکالات کمتری رو به رو شود، ضمن آن که متأسفانه در این گزارشها به قوانین و برنامههای بالاستی بودجهای کمتر توجه میشود، به بیان دیگر این گزارشها از تطابق این بودجه با برنامههایی مانند برنامه پنج ساله و برنامه ۲۰ ساله شهرداری و سنجش میزان انحراف احتمالی غفلت میکنند.
قراچورلو با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی کشور، ضرورت هزینه کرد بهتر را در همه زمینهها یادآور میشود خاطرنشان کرد: متأسفانه یکی از مواردی که در بودجههای سالانه شهرداریها از آن غفلت میشود، ایجاد درآمدهای جدید در بودجه است.
او اضافه کرد: سرفصلهای درآمدی شهرداریها به صورت سنتی بر اساس منابعی از پیش تعریف شده باقی مانده است که این مسئله قطعا با وضعیت امروز اقتصادی کشور همخوانی ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر بیان کرد: بنابراین لازم است تا کمیتههای ارتقای منابع در شهرداریها علاوه بر پیگیری تقویت منابع درآمدی سنتی، به فکر تعریف منابع جدید هم باشند.
قراچورلو همچنین گفت: گزارش حسابرسی از بودجه شهرداریها نباید صرفا به چگونگی عمل انجام شده اکتفا کنند، بلکه این گزارشها باید عملا زمینه را برای نوع رفتار در آینده نیز مهیا کنند تا دست اندرکاران بتوانند بر اساس آن، نوع برنامه ریزی و مدیریت بودجه را به روز رسانی کنند و به تمهیدات حداکثری به پیش بروند.
انتهای پیام/ح