سال هاست که قیمت مسکن گرفتار حباب و دلال بازی هاست و این بین آمارهای متناقض درباره معاملات مسکن هم آن را به هم می ریزد.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  همزمان با شروع سال جدید بسیاری از متقاضیان مسکن چشم انتظار قیمت مسکن هستند تا ببینند آینده بازار مسکن به چه سمت و سویی می رود.

اما باز این بار بانک مرکزی با جدیدترین آماری مسکنی که ارائه کرده نگرانی برای متقاضیان این بازار ایجاد کرده است.

به طوری که بانک مرکزی اعلام کرده در اسفند سال گذشته ۵ هزار و ۲۷۳ فقره معامله مسکن به ثبت رسید که نسبت به ماه قبل از آن (بهمن ۹۹) که ۳ هزار و ۹۱۷ معامله مسکن انجام شده بود، رشد ۳۴.۶ درصدی داشته است.

این در حالی است که در مقایسه میان اسفند سال گذشته با ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۸)، تعداد معاملات مسکن ۱۰ هزار و ۲۱۴ فقره بود، کاهش ۴۸.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در اسفند سال گذشته ۳۰ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود که نسبت به ماه قبل از آن (بهمن ۹۹) که این شاخص متری ۲۸ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۱۰۰ تومان بود، افزایش ۶.۶ درصدی و نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن (اسفند ۹۸) که متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۱۵ میلیون و ۶۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود، افزایش ۹۳.۷ درصدی داشته است.

گران‌ترین منطقه تهران در اسفند ۹۹، منطقه ۱ با متوسط متری ۶۸ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شده است. پس از آن، منطقه ۳ با متوسط متری ۶۲ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۳۰۰ تومان و منطقه ۲ با متوسط متری ۴۸ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۶۰۰ تومان قرار دارد.

ارزان‌ترین مناطق تهران طبق ۱۲ ماه سال گذشته، منطقه ۱۸ با متوسط متری ۱۲ میلیون و ۱۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان بود، پس از آن، منطقه ۱۷ با متوسط متری ۱۵ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۷۰۰ تومان و سپس منطقه ۱۵ با متوسط متری ۱۵ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد.

در اسفند سال گذشته ۸ منطقه ۱۰، ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ با کمتر از متوسط متری ۲۰ میلیون تومان به عنوان ارزان‌ترین مناطق پایتخت در معاملات مسکن قرار داشته‌اند.

همچنین ۷ منطقه ۷، ۸، ۹، ۱۱، ۱۳، ۱۴ و ۲۱ در فاصله قیمتی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و ۳ منطقه ۴، ۵ و ۲۲ در بازه قیمتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان در هر مترمربع و ۴ منطقه ۱، ۲، ۳ و ۶ در بالاتر از هر متر ۴۰ میلیون تومان قرار داشته‌اند.

گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن اسفند سال گذشته درباره تحولات اجاره‌بهای مسکن حاکی از رشد ۳۱.۴ درصدی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و ۳۵.۲ درصدی در کل مناطق شهری است.

عملکرد معاملات مسکن در سال ۹۹

بر اساس اعلام بانک مرکزی، در سال ۹۹ مجموعاً ۸۳ هزار و ۳۳ فقره معامله مسکن انجام شده است درحالی‌که در سال ۹۸، ۸۳ هزار و ۵۷۳ فقره معامله مسکن به ثبت رسید که تعداد معاملات در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، کاهش ۰.۳ درصدی داشته است.

همچنین تعداد معاملات مسکن در سال ۹۷ به تعداد ۱۲۶ هزار و ۷۹۵ فقره رسیده بود که مقایسه بازار مسکن ۹۹ نسبت به ۹۷ از کاهش ۳۴.۱ درصدی تعداد معاملات حکایت دارد.

متوسط قیمت مسکن در سال ۹۹ معادل ۲۳ میلیون و ۸۶۵ هزار و ۹۰۰ تومان برآورد شد، درحالی‌که در سال قبل آن (سال ۹۸) متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۱۳ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که مقایسه این دو سال، رشد ۶۱ درصدی قیمت مسکن را نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، در سال ۹۷ متوسط قیمت هر مترمربع ۸ میلیون و ۲۱۹ هزار و ۷۰۰ تومان بود که مقایسه این شاخص با متوسط قیمت مسکن در سال ۹۹ نشان‌دهنده افزایش ۸۰.۳ درصدی قیمت مسکن در سال گذشته نسبت به دو سال قبل از آن است.

آمار معاملات مسکن منتشر شده توسط بانک مرکزی غلط است!

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برخلاف این آمار معتقد است که بازار مسکن از اسفند ماه سال گذشته با کاهش چشم گیر قیمت روبرو بوده و این کاهش قیمت همچنان ادامه خواهد داشت.

او با بیان اینکه داده‌ها و آمارهای بانک مرکزی در رابطه با قیمت مسکن کاملا غلط و اشتباه است، گفت: آمارهایی که این دو بخش در رابطه با قیمت و نرخ‌های مسکن منتشر می‌کنند با نرخ‌های کف بازار متفاوت است و همین آمار غلط، بازار را آشفته می‌کند.

او ادامه داد: آمارها و تحلیل‌های من از کف بازار حاکی از آن است که نرخ و قیمت مسکن به ثبات رسیده و در آینده هم بازار به سمت ثبات و تثبیت قیمتی می‌رود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: برخی از رسانه‌های خارجی و همچنین تعدادی از سوداگران تلاش می‌کنند که بازار را نا به سامان جلوه دهند اما من همین جا اعلام می‌کنم که بازار آرام شده و تا چند ماه آینده هم همین آرامش و ثبات قیمتی ادامه خواهد داشت.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه داده‌های مرکز آمار و بانک مرکزی درباره بازار مسکن اشتباه است و منتج به ارائه اطلاعات اشتباه می‌شود، اظهار کرد: وزیر راه و شهرسازی از کاهش ۲۵ درصدی قیمت مسکن طبق آمار و داده‌های کف بازار خبر داده است اما شاهد آن هستیم که برخی آمارها خبر از  رشد قیمت می دهند‌.

مسکن اواخر سال ۹۹ ارزان شد

او با بیان اینکه واقعیت این است که سال گذشته بازار مسکن به طور متوسط با کاهش قیمت ۱۲ درصدی و در نهایت ۱۵ درصدی مواجه شد، در حالی که عده‌ای این کاهش قیمت را قبول نداشتند و همواره آن را انکار می‌کردند، افزود: چه کسانی کاهش قیمت مسکن را نمی‌پذیرفتند؟ کسانی که ذی‌نفع هستند و از کاهش قیمت‌ها ضرر می‌کنند.

اسلامی وزیر راه وشهرسازی هم با رییس اتحادیه مشاوران املاک هم عقیده بود و اعلام کرد که من آمار بانک مرکزی را قبول ندارم و طبق آماری که از کد رهگیری استعلام کرده ایم بازار مسکن به ثبات رسیده است.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه ملاک ما برای بررسی وضعیت بازار مسکن آمار واقعی است که از کد رهگیری اخذ می شود، گفت: ما در سال گذشته هم اولین آمار قیمتی مسکن در کشور منتشر کرده ایم و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته این آمار به صورت فصلی منتشر می شود.

او بیان کرد: ما آمار بانک مرکزی و افزایش ۶ درصدی را قبول نداریم چراکه این آمار مربوط به تنها چند منطقه و نقطه است و ارائه این آمار در بازار التهاب ایجاد می کند.

اواخر سال گذشته دعوای بین وزارت راه وشهرسازی و بانک مرکزی درباره این آمارها رخ داده و وزارت راه وشهرسازی به بانک مرکزی اعلام کرد که این آمارهای که منتشر می شود تنها مربوط به شهر تهران و چند نقطه کلان کشور است و نمی تواند مبنای قیمت در بازار مسکن محسوب شود و انتشار این امارها که همواره با رشد مواجه است خود زمینه ساز التهاب بازار مسکن می شود.

در همین رابطه در بهمن ماه سال گذشته برای اولین بار امار مسکن کشور منتشر شد که خود نشان دهنده کاهش قیمت ها بود اما بعد از انتشار آن آمار دیگری منتشر نشد که به گفته وزیر راه وشهرسازی مقرر شده این آمار هر فصل منتشر خواهد شد.

حال در همین خصوص بانک مرکزی هم اعلام کرد که ما طبق اساسنامه آمار را منتشر می کنیم و دخل و تصرفی در داده ها نداریم.

گزارش از محبوبه کباری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
بهترین راه کنترل و ثبات بازار مسکن مالیات سالانه بر املاک دوم به بعد و مالیات بر عایدی سرمایه بر سود معاملات مکرر ملک دوم به بعد می باشد و سپس مالیات بر خانه های خالی می باشد
United States of America
Hamid
۰۳:۳۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
بخاطر مالیات کوتاه مدت میاد پایین ولی بخاطر عدم تمایل به ساخت و ساز کاهش عرضه در بازار بعد از یکسال دوباره جهش قیمت خواهیم داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
شما قضاوت کنید برای ساختن یه پراید بیشتر باید مصاح و نبروی کار خرج کرد یا یک آپارتمان.پراید ۱۱۰میلیون آپارتمان!?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
قیمت مسکن تابع مصالح ساختمانی وهزینه های سرسام آور شهرداری و نظام مهندسی و بیمه و نیروی کار هست .وقتی فقط هزینه پروانه یک آپارتمان ۴ طبقه بالای یک میلیارد میشود انتظار دارید مسکن ارزان شود یا بتن آماده از هر تن ۴۰۰۰۰ تومان به ۲۸۰۰۰۰ هزارتومان و میلگرد از ۱۸۰۰ تومان به ۱۳۵۰۰ تومان و بلوک ۱۰۰۰ تومانی به ۵۰۰۰ تومان دست مزد سفت کاری خالی برای هزار متر کار از ۳۵میلیون به ۳۵۰ میلیون رسیده فکر رمیکنید قیمت ساختمان به خاطر آلودگی هوا گران میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تمام مسئولین که معصوم هستند دلال ها که آخرت وجدان و بانک که اسلامی و بنگاه ملکی که زاهد نتیجه می گیریم در دست ترامپ است
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۱۷:۴۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تا میتوانید روی مالیات بر خانه های خالی گزارش مردمی پخش کنید تا محتکران از ترس مالیات دادن خانه ها را در بازار اجاره عرضه کنند.
بخدا خانه خالی زیاد است.اما اجاره نمی دهند.اطراف ما چند خانه خالی است آنوقت برای اجاره یک خانه باید چند بنگاه املاک را بگردیم تا یک خانه خالی پیدا کنیم.
باید صدا و سیما چند گزارش درباره خانه های خالی در خبرهای سراسری و 20/30 پخش کند هر دو هفته هم یک مصاحبه از امور مالیاتی پخش کنید.خیلی تاثیر گذاره.چون عرضه آپارتمان های خالی زیاد میشود.
درباره رشد حبابی خانه و احتمال ریزش بیشتر دلار و تاثیر آن بر پایین آمدن قیمت خانه هم گزارش پخش کنید تا فشار فروش و عرضه بیشتر شود تا جو افزایش قیمت در بازار از بین برود.
در دنیا جلوی خانه های خالی را گرفته اند.جلوی خرید و فروش چند باره یک زمین یا خانه را در یک یا دوسال را ممنوع کرده اند.اینطوری جلوی رشد قیمت مسکن و دلالی را میگیرند.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
شهیاد
۱۵:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دست دلال دزد وغارتگر و سوداگر نمک به حرام هست . البته به همت و یاری مسئولین بیکفایت وعدم مدیریت اینا خون مردم راتوشیشه کردند و دوست دارند با راحت طلبی زندگی کنند وپول دربیارند ولی فعلا مصرف کننده واقعی دربازار نیست مگر اینکه با این قیمتها مغز خر خورده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
قیمت مسکن در دست هر که هست خودش حتما چندین دستگاه خونه داره برای چی باید ارزان کنه اونوقت مظلوم خونه دار بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسکن دست دلال و دزد و اختلاصگراست و گرنه خودتون بگید با دوزار وام بانک مسکن با 100 تا ضمانت و حقوق ماهی چهار میلیون چطور میشه خونه خرید؟
این ظلم نیست شما متولد شهری باشید و نتونید بعد از 40 سال خونه تو شهر و منطقه خودتون بخرید و اونوقت یکی از شهرستان بیاد تو محله شما 20 تا 20 تا خونه بخره؟
طرح مالیات بر مسکن خالی عوامفریبی است، راست می گویید مالیات بر افرادی که ده ها مسکن پر اجاره دادن و نشستند وماهی 40 میلیون از اجاره کاسبند و مسکن هم خالی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
یعنی می شه دوباره به سال هایی بر گردیم که می شد خونه خرید و خونه فروخت؟؟؟ یعنی می شه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسکن خیلی مهمه. همه حق دارند خانه داشته باشند. باید قیمتش خیلی پایین بیاد
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۰۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
همه بانکها و اکثر دولتمردان و مجلس نشینان و حتی شهرداریها و پزشکان که همگی در کار انبوه سازی هستند و گاهی تا دوهزار واحد مسکونی لوکس و خالی دارند .مافیای قیمت مسکن رو به وجود آوردن.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۴۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
عامل اصلی افزایش قیمت مسکن بانک مرکزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
همه چیر دست دولت است
خیلی ها نمیدانند چون مثل صف مرغ نیست که همه احتیاج داشته باشند ولی باید بدونید که سیمان گیر نمیاد و گران هم شده لطفا پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
؟
۱۱:۴۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
حالا که حدود ۳ سال هست بازار مسکن در رکود است ، تکلیف خانه های نیمه کار چیه ؟
مسئولیتش با کیه ؟ تو کوچه ها خانه های نیمه کاره رها شده اند و هیچ کسی هم پیگیرشان نیست ؟
-
امیر
۱۱:۳۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسکن در دست ثروتمندان است نه بی پولها
-
امیر
۱۱:۳۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسکن در دست ثروتمندان است نه بی پولها
United Arab Emirates
محسن
۱۱:۳۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دست دلالان ک کمر مردمو شکوندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دلال بزرگ دولت
Luxembourg
احمد
۱۱:۰۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا همه متوجه شدن که بانک مرکزی عامل تورم در همه اجناس است مخصوصا مسکن چون به نفع خودشه وام میده به مردم تا آخر عمر بدهکار بانک بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
کارمندان وزارتخانه ها و دلالان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دردست برج پولداران ، دفتر املاک،...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
بابا کم مردمو سیاه کنید کل بازار دست خودتونه احتکار کننده خودتونید مردم همه میدانند دست بردارید مردمی که تو سال نودوشش پول نداشتن خونه بخرن الان با این بازار اصلا خوابشم نمیبینند صاحب خانه بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
قیمت مسکن فاجعه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
در دست مسکن ملی ها و بنگاه ها
United States of America
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
تنها راه برای باثبات کردن بازار مسکن اینکه ساخت وساز گسترش پیدا کنه و فقط خونه بسازیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
اونوقت با مصالح میخای بسازیش یا با تف جفتو جورش کنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
شما بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
نمی دونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسکن شصت درصد حباب دارد، والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
قیمت مسکن و قیمت مرغ هردو در دست آمریکاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
محتکران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
خرید مسکن از دفتر آرزوهامون خط خورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
ارزوی بعدیت چیه؟ اونم خط بزن اصلا دفترت را خط خطی کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
به خدا دست من نیست
Iran (Islamic Republic of)
امین
۰۹:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
با برنامه ای که اداره مالیات برای بساز و بفروش ها چیده ، بزودی قیمت ها اوج میگیرد .
Germany
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
مسئولان کجان
Iran (Islamic Republic of)
رمضانی
۰۹:۰۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
سلام. فیلیمو بازهم حق عضویتش رو گرون کرد برای دومین بار طی چند وقت اخیر. لطفا انعکاس بدید و صدای اعتراض ما مردم به این وضعیت بدون نظارت باشید . تشکر
United States of America
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
دلالان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
متاسفم
آخرین اخبار