در گزارش زیر طرز تهیه کوکو پاغازه را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  کوکو پاغازه یکی از کوکو‌های مخصوص استان کرمانشاه است. این کوکو شباهت زیادی به کوکو سبزی‌های معروف دارد، اما سبزی که در آن به کار می‌رود متفاوت است و مخصوص استان کرمانشاه می‌باشد. این سبزی در واقع نوعی گیاه دارویی است که در فصل بهار رشد می‌کند. در فصل بهار در کرمانشاه تره‌های زیادی برای فروش به بازار می‌آیند که از جمله آن‌ها پاغازه است و برای تهیه بورانی، سبزی پلو و کوکو استفاده می‌شود. این سبزی برای کسانی که بیماری گوارشی مانند ناراحتی معده و روده دارند بسیار مناسب است. عصاره این گیاه التیام دهنده زخم پوستی بوده و همچنین اثرات محافظتی آن از مخاط معده در برابر مواد شیمیایی ایجاد کننده و زخم‌های گوارشی به اثبات رسیده است. این گیاه تقویت کننده قلب و گشاد کننده عروق قلب نیز است. این ‎گیاه به صورت موضعی در درد‌ها و التهابات مفاصل و نیز زخم‌های پوستی اثرات درمانی قابل توجهی دارد. در حال حاضر به صورت محلی جوشانده این گیاه به صورت خوراکی به منظور درمان التهاب روده و زخم‌معده و نیز التهابات گوارشی و کولیت روده مصرف می‌شود. خوردن آن چشم و گوش را تیز و حساس می‏کند، رنگ رخسار را درخشان مى ‏نماید، عمر را طولانى مى ‏کند، وزن بدن را کم و انسان را سبک مى ‏سازد. اگر خانمی هنگام وضع حمل از جوشانده آن بخورد وضع حمل برایش آسان می‌شود و درد کمتری را تحمل می‌کند. می‌توانید تازه آن را له کنید و با نمک و سرکه مخلوط کنید و چیزی شبیه به پماد به دست آورید و در محل سوختگی و زخم‌های بد و جراحت‌ها بگذارید.

مواد لازم

پاغازه پاک کرده:۸۰۰ گرم
تخم مرغ: ۴ عدد
پیاز متوسط: ۱ عدد
ماست: نصف لیوان
روغن مایع: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم


مراحل

نمک، فلفل، زردچوبه، ماست و تخم مرغ‌ها را کاملا مخلوط می‌کنیم.

پیاز را رنده کرده و پاغازه خرد شده را نیز اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

در پایان ترکیب تهیه شده را در اندازه‌های دلخواه و یا یک باره در روغن ریخته سرخ می‌کنیم. (همانند کوکو سبزی)

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.