به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی هفته گذشته در حوزه ادبیات روی داد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
آخرین خبرها از پیشنهاد تجمیع اساسنامه جوایز ادبی
مصطفی راضی جلالی مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تجمیع اساسنامههای جوایز ادبی گفت: پیش از تعطیلات عید تجمیع اساسنامههای جوایز ادبی را برای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردیم و هم اکنون بررسیهای حقوقی آن در این معاونت انجام میشود.
زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب مشخص نیست
محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: هنوز زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران مشخص نشده است. باید جلسهای برای مشخص کردن زمان دقیق آن برگزار شود.
درگذشت حسین الهی قمشهای تکذیب شد
افشین علاء داماد مهدیه الهی قمشهای (خواهر حسین الهی قمشهای)، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره خبر درگذشت حسین الهی قمشهای که در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: خبری که درباره فوت حسین الهی قمشهای منتشر شده است، صحت ندارد و در حال حاضر حالشان خوب است.
تعطیلی گالریها و کتابخانههای تهران
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی اعلام کرد که با توجه به قرمز شدن شهر تهران، گالریها باید به قواعد ستاد ملی کرونا توجه و از برگزاری نمایشگاههای هنری خودداری کنند. همچنین موج چهارم کرونا کتابخانههای تهران و شهرستانهای شمیرانات، پردیس، رباط کریم، فیروزکوه، پیشوا، شهر ری، پاکدشت، شهریار، دماوند، فیروزکوه را تعطیل کرد.
کتابخانه ملی ۲۲۶ نسخه خطی در سال ۹۹ خریداری کرد
سمیرا خسروی درخصوص خریدهای نسخ خطی کتابخانه ملی در سال ۱۳۹۹ گفت: کتابخانه ملی در این سال ۲۲۶ نسخه خطی خریداری کرد که نسبت به سال ۹۸ که ۱۸۰ نسخه خطی خریداری شده بود، شاهد رشد خرید نسخ خطی بودیم.
وی در تشریح مهمترین خرید این نسخ عنوان کرد: نسخه خطی «مثنوی» کتابت شده در سال ۹۷۷ هجری قمری به همراه نسخه خطی «مفاتیح الاعجاز - شرح گلشن راز» و نسخه خطی «برهان قاطع» از نفیسترین نسخ خطی خریداری شده در سال گذشته است.
فراخوان مسابقه ملی «طراحی کتابخانه عشایری» منتشر شد
کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است و کتابخوانی یکی ارزشهای بزرگ هر جامعه است. جامعه ایران با گوناگونی وسیعی که در الگوهای زندگی دارد، نیازمند الگوهای مختلف بسط کتابخوانی است. بیش از ۱.۵ درصد جمعیت ایران را عشایر میسازند؛ مردمانی سختکوش و قانع که در الگوی زیستی تنگاتنگی با طبیعت و بوم ایران هستند. اگرچه بسیاری از مشاهیر و مفاخر علم و ادب و هنر ایرانی از جامعهی عشایری هستند، اما زیرساختهای فرهنگی و خدمات عمومی آنطور که برای شهرها و روستاها تعریف مشخص دارد، در جامعه عشایری هنوز جای توسعه بسیار دارد. نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در نظر دارد طراحی کتابخانهای قابل حمل برای خدماترسانی به مردم شریف عشایر کشور را از طریق برگزاری یک مسابقه ملی به انجام برساند.
انتهای پیام/