مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون ۲ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال برای پنج طرح در حال اجرای این شرکت در بخش فاضلاب هزینه شده و برای تکمیل کل طرح‌ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

علیرضا قاسمی در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت:در هر اجتماعی حدود ۷۰ درصد از آب مصرفی به فاضلاب تبدیل می‌شود بنابراین طرح جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب برای حفظ بهداشت و سلامت عموم ضروری است.

او  افزود: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، مدیریت فاضلاب شامل جمع‌آوری، تصفیه و استفاده مجدد از پساب تولیدی به عنوان یک منبع آب پایدار برای بخش کشاورزی و آبیاری فضای سبز می‌تواند از درجه اهمیت بالایی برخوردار باشد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: طرح‌های توسعه‌ای که پیامدهای آن می‌تواند نتایج مثبتی را بدین شکل بر جا گذارد از اولویت‌های کاری شرکت آب و فاضلاب است و در همین راستا در حال حاضر پنج طرح مهم بخش فاضلاب در مرکز استان و شهرهای زابل، زهک، کنارک و چابهار در حال اجرا است.

او با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی طرح‌ها به طور متوسط ۵۱ درصد است افزود: تاکنون دو هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل کل این طرح‌ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

قاسمی خاطرنشان کرد: تنگناهای اعتباری مانع افزایش بهره‌مندی استان از شبکه فاضلاب بوده اما با اتفاقات مطلوبی که با پیگیری های بسیار زیاد در بودجه ۱۴۰۰ در بخش فاضلاب رخ داد و رشد اعتباری قابل توجهی که صورت گرفت امیدواریم فاصله معناداری که استان در حوزه فاضلاب با متوسط کشوری دارد جبران شود و شاهد بهره‌مندی بیشتر از شبکه فاضلاب باشیم.

او  با اشاره به اهمیت دریافت اعتبارات لازم و ضرورت بکارگیری همه ظرفیت‌ها اعم از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و عمرانی بیان کرد: در صورت تکمیل این پنج طرح شاخص بهره‌مندی فاضلاب استان به حدود ۶۵ درصد خواهد رسید و از متوسط کشوری جلو می‌زند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بازنگری مطالعات شبکه، تاسیسات و تصفیه خانه فاضلاب زاهدان با توجه به الحاق بخش‌هایی از پهنه‌های شمالی و غربی زاهدان به محدوده مطالعاتی طرح شروع شده است.

او  افزود: سال گذشته ۱۵ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب زاهدان اجرا شده و اجرای ۱۳ کیلومتر از طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب زاهدان با اعتبار مورد نیاز ۱۴۰ میلیارد ریال در دستور کار امسال  است که با اتمام آن امکان واگذاری حدود ۴۰۰۰ فقره انشعاب مهیا می‌شود.

قاسمی ادامه داد: طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب مناطق جدید شهر زابل برنامه‌ریزی شده و در دستور کار شرکت قرار گرفت و اکنون ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد این طرح شامل احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر زابل با جمعیت بهره‌مند ۲۰۰ هزار نفر و به ظرفیت ۳۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز، اجرای ۸۸ کیلومتر خط فرعی و ۲۴ کیلومتر خط اصلی شبکه جمع‌آوری فاضلاب و ۶ کیلومتر خط انتقال و پنج باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب است.

او با بیان اینکه برای تکمیل این طرح ۳۲۰۰ میلیارد ریال بودجه مورد نیاز است افزود: تاکنون ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب زابل از ظرفیت ۱۲۰ هزار نفر به ۲۰۰ هزار نفر با پیشرفت ۶۵ درصد و تملک زمین دو ایستگاه پمپاژ، اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب به طول ۷۱ کیلومتر صورت گرفته و تعداد ۳۰ هزار و ۵۰۰ فقره انشعابات فاضلاب واگذار شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: طرح فاضلاب زهک شامل احداث تصفیه‌خانه فاضلاب با جمعیت ۳۰ هزار نفر و با ظرفیت ۴۵۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز، اجرای ۳۸ کیلومتر خط فرعی و ۶ کیلومتر خط اصلی شبکه جمع‌آوری فاضلاب و دو کیلومتر خط انتقال و چهار باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب است.

او تصریح کرد: تاکنون برای ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب زهک در قالب تسهیلات ماده ۵۶ و استفاده از بخش خصوصی چند مرتبه مناقصه برگزار شده ولی سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه مشارکت نکرده که پیشنهاد شرکت اجرای پروژه‌های این طرح در قالب مناقصات سه عاملی و بر اساس اعتبارات سالیانه است.

قاسمی افزود: این طرح ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تملک زمین تصفیه‌خانه و ایستگاه پمپاژ اصلی و اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب به طول ۲۱ کیلومتر انجام شده و جهت تکمیل به ۱۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

او  با بیان اینکه دو پروژه حیاتی دیگر در بخش فاضلاب در شهر های کنارک و چابهار به دلیل قرار گرفتن در نوار ساحلی و نیاز فوری که احساس می‌شد در دست اجراست تصریح کرد: مناقصه پمپاژ فاضلاب D به همراه بخشی از شبکه جمع‌آوری فاضلاب کنارک با پیشرفت ۲۰ درصدی به نتیجه رسیده و پیمانکار انتخاب شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان بیان کرد: انعقاد قرارداد تصفیه خانه اضطراری و ابلاغ به پیمانکار و خدمات مهندسی موضوع قرارداد انجام و عملیات اجرایی ساخت و نصب شروع شده تهیه اسناد مناقصه اجرای بخشی از شبکه باقی مانده شهر کنارک و نصب حدود ۱۵۰۰ فقره انشعاب در دست پیگیری است.

او  افزود:پروژه فاضلاب چابهار با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و برای تکمیل طرح دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که با تکمیل خطوط انتقال و شبکه توزیع پیش‌بینی شده حدود پنج هزار فقره انشعاب واگذار شود.

قاسمی خاطرنشان کرد: پیگیری‌ها برای ارتقا تصفیه‌خانه فاضلاب چابهار نیز نتیجه بخش بوده و به تصویب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسیده است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.