مستقر شدن دستگاه حفاری "فتح ۳۳" در ترکمن صحرا امید پیدا شدن نفت در منطقه کمتر توسعه یافته شمال گلستان را در دل مردم زنده کرده است.

 

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گلستان استانی است که به نگارستان ایران زمین و سرزمین طلای سفید شهره است، استانی که نقش صنعت در آن کمرنگ‌تر از دیگر استان‌های توسعه یافته و اقتصاد آن بر پایه زمین‌های حاصلخیز کشاورزی است.

این روز‌ها به هر نقطه از گلستان سفر کنید رنگ زرد گل‌های کلزا و سرسبزی گندم‌ها چشم هایتان را و رایحه خوش شکوفه‌های بهاری شامه تان نوازش می‌دهد، اما از شمال گلستان و قلب ترکمن صحرا بوی نفت به مشام می‌رسد، آری رایحه طلای سیاه در سرزمین شهره به طلای سفید.


به دنبال میدان مشترک نفت و گازی با همسایه

شهریور ماه سال گذشته بود که برای دومین بار در یک دهه گذشته موضوع اکتشاف نفت و گاز در شهرستان گمیشان مطرح شد. چراکه همجواری منطقه ترکمن صحرا در استان گلستان با میدان عظیم نفت و گاز ترکمنستان درمنطقه بَلخان‌آباد که از آن به " نبیت کوه" یا کوه نفت یاد می‌شود و فاصله‌ای حدود ۱۳۰ کیلومتری با گمیشان دارد احتمال وجود مخازن یا میدان مشترک نفتی را در این منطقه پررنگ کرده است.

در نهایت ۱۴ فروردین ماه امسال پس از مستقر شدن کامل دستگاه حفاری "فتح ۳۳" در منطقه و با حضور یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، اکتشاف نفت و گاز و حفر چاه " هیرکان یک" در منطقه سقرتپه گمیشان مجاور مرز شمال غربی این استان با ترکمنستان آغاز شد.

به گفته سیدصالح هندی عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران چاه هیرکان به عمق ۳ هزار متر و در مدت ۹ ماه و با مجموع اعتبار ۱۵ میلیون یورو و ۴۵ میلیارد تومان حفاری خواهد شد.

البته حفر نخستین چاه نفت در گلستان به سال ۱۳۳۰ بر می‌گردد و طی ۷۰ سال گذشته ۱۲ چاه نفت در این منطقه حفر شده که از این تعداد ۱۰ چاه خشک بوده و به گفته مسئولان در دو چاه دیگر ادامه حفاری مقرون به صرفه نبوده است.

هادی حق شناس استاندار گلستان در این رابطه گفت: چاه فعلی که در حال حفر است چاه ۱۳ ام بوده و طی چند روز گذشته بیش از ۱۵۶ متر حفر شده است.

حق شناس گفت: قطعا دانش و تجهیزاتی که امروز در اختیار ماست از دانش و تجهیزات دوره‌های قبل خیلی بیشتر است و امیدواریم به نتیجه برسیم و چنانچه در این چاه به نتیجه نرسیم دوچاه دیگر آماده حفاری است و تمام تمرکز ما بر این است که در این منطقه به نفت برسیم.


کشف ۳۷ تاقدیس نفت و گاز در گلستان

علی اصولی، مدیر اکتشاف شرکت نفت خزر در سال ۹۴ در سفر خود به گلستان از پیدا شدن ۳۷ تاقدیس نفت و گاز در استان خبر داده و گفته بود: از۱۲ حلقه چاه حفر شده در گلستان هشت چاه با هدف شناسایی تاقدیس‌های گازی بوده و از میان سه حلقه چاه‌ها گاز مشاهده شده است.

با ورود تجهیزات اکتشاف نفت به ترکمن صحرا و آغاز فعالیت آن‌ها امید توسعه در قلب گلستانی‌ها روشن شده است، آن هم در منطقه کمتر توسعه یافته گمیشان که جزو ۳۱ شهرستان محروم کشور است.

حالا چشم یک استان به سازه بلند قامتی دوخته شده که قرار است طی ۹ ماه آینده ما را به طلای سیاه برساند، شنیده‌ها حاکی از این است از زمان شروع فعالیت فتح ۳۳ در گمیشان روزانه تعدادی کارگر برای پیدا کردن کار به این منطقه می‌روند و همین امر نشان از چراغ امیدی است که در دل مردم منطقه روشن شده است.

دستمرد فرماندار گمیشان در این رابطه گفت: در حال حاضر کارگر‌های مورد نیاز از روستای مجاور محل اکتشاف نفت تامین می‌شود و برخی از مردم منطقه تصور می‌کنند کار استخراج نفت آغاز شده و به همین دلیل برای کار مراجعه می‌کنند.

او افزود:  احتمال پیدا شدن نفت در دنیا از هر سه چاه یک چاه است، اما در کشور ما از هر ۳ چاه ۲ چاه به نفت می‌رسد یعنی احتمال ۶۶ درصد، همین موضوع ما را هم به کشف نفت در این منطقه امیدوار کرده است.

استخراج نفت فرصتی است که اگر محقق شود استان گلستان را جدا از بخش کشاورزی به یکی از فرصت‌های بزرگ سرمایه گذاری در منطقه تبدیل می‌کند و چرخ خسته اقتصاد این استان را شتاب بیشتری می‌دهد.

گزارش از مونا محمدقاسمی

انتهای پیام/ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۲:۵۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
حالا این نفتی که داریم رو بفروشید بعد اگه میخرن همون چاههای مشترک رو بفروشید بسه اون نفتی که تو گلستان هستو بمونه بره آیندگان اگه راست میگید تو گلستان چند تا کارخونه بزنید بزارید یه عده برن سر کار
Hungary
یارین
۱۲:۲۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
واییییییی ترکمن ها هم بدبخت شدنننننن,مگه ماخوزستانی ها از نفت و گاز و آب کارون و خاک حاصلخیز و اونهمه باغات و فولاد و اون همه معادن عجیب و غریبمون چی دیدیم و چه خیری خوردیم که ترکمن های عزیز ببیننن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
اسم نفت رو نبرید بگید معدن همت و کارو درستکاری رو کجا میشه پیدا کرد
Iran (Islamic Republic of)
علی*
۱۱:۴۹ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
مثلا الان توی آبادان چاه نفت هست مردمش پیشرفت کردن ؟؟؟ همونه هر سال به یه بارون کوچیک کل منطقه رو سیل میبره ... یجور تیتر زدید امید توسعه را در دل مردم منطقه زنده کرد انگار به اون مردم چیزی میرسه ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
حال چه فرقی میکند به حال گلستان یا اهواز .... خوش بحال چین و مسئولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
حالا مثلا دردل مردم خوزستان که نفت از خانه هایشان بیرون میزند چه امیدی هست؟
Germany
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
هزار حلقه چاه باشه و مردم فقیر باشند چه فایده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
باش تا بهش سهم بدهند و باعث رونق بشوند همانطور که به خوزستان دادن به این هم می دهند. نکته جالب اینجاست حفاری داخلی دستگاه حفاری داخلی بهره بردار داخلی حفار داخلی بعد بودجه مربوطه 15 میلیون یورو و 45 میلیارد تومان این چجوری محاسبه مالی است
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا زارع
۱۱:۳۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
والله ما مردم هرمزگان که نفت و گاز داریم ، چه سودی بردیم؟ نه نیروی بومی سرکار هست نه امکاناتی داریم ، فقط گرانی هست، حتی گاز کشی هم نداریم.
تورو خدا ترکمن صحرا رو دیگه خراب نکنین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
پس قرار مردم اون خطه مثل ما مردم جنوب بدبختر از الان بشن چی گیر مردم اومده جز هزاران هزار آلودگی مریضی بدبختی مهاجرت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۲۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
تو رو خدا بیخیال شین محیط زیست جنوب رو ویران کردین ، شمال رو هم اینطوری نکنین ، اونم تو این وضع که فروش ندارین
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۰۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
الان توی مناطق نفت خیز نفت پیدا شد توسعه یافته شدن خیابون ها آسفالت نداره آب برای خوردن ندارن در عوض اصفهان و تهران و مشهد شیک و لوکس هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۰:۴۸ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
شهرستان کردکوی هم بسیار محرومه که حتی یک استخر عمومی هم نداره---با اینکه بیست کیلومتر از گرگان فاصله داریم اما تمام سرمایه به سمت گرگان و بندرگز رفته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
نفتی هم باشه چی به مردمش میرسه؟ منفعتش فقط واسه اون بالاییاست که میلیارد میلیارد پول ملت رو سرکیسه میکنند و مسئولین بی‌کفایت هم توان پیگیری و پس گرفتن پول مردم رو ندارند؛ نمردیم و آب و برق مجانیتون رو هم دیدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
مگه خوزستان و مسجد سلیمان که یک عمریه دارن سرمایه هاش رو استخراج میکنن برای مردم خودش خیری داشته؟
United States of America
علی محرابی لیشتر
۱۰:۱۴ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
خواهشا حرف از دل مردم نزنید....
-
اوغلن بخشی
۱۰:۰۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
اگه نفت یا گازی کشف بشه باعث خیر و برکت برای مردمان ترکمن و صاحبان اصلی این منطقه با برکت و اشتغال افرین باشه نه برای غیر بومی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
نیست اخه پولش به مردم میرسه الان از نفت خوزستان جز مریضی و آلودگی چی به مردم رسیده که این تیترو میزنی
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۰:۰۲ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
مگه مردم گلستان خوشحال میشن از پیدا شدن چاه نفت قراره پول نفت رو به اونا بدن؟ من که بعید میدونم. مردم استانهای جنوب با اینکه روی نفت خوابیدن باز در فقر هستن. حتی بهشون آب شرب هم نمیدن. الان گلستانیها بیخودی خوشحالن چون پول نفتشونو برای اونها خرج نخواهند کرد.
Iran (Islamic Republic of)
پیرمرد
۰۹:۳۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
""با ورود تجهیزات اکتشاف نفت به ترکمن صحرا و آغاز فعالیت آن‌ها امید توسعه در قلب گلستانی‌ها روشن شده است، آن هم در منطقه کمتر توسعه یافته گمیشان که جزو ۳۱ شهرستان محروم کشور است.""

شما اول آب مناطق نفت خیز جنوب کشور رو درست کن! بعد بیا بذر امید تو دل مردم عزیز این منطقه بکار!!!
جنوب با آن حجم از منابع نفتی، کلی مناطق محروم داره هنوز!
پول نفت و توسعه ناشی از اون برای از ما بهترون هست نه برای مردم محروم! از مردم محروم مایه نزارید لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
ایکاش تکلیف پتروشیمی گلستان هم معلوم شود پانزده سال سهام خریدیم حتی کارخانه هم تاسیس نشده معلوم نیست پولهای خریداران در کدام چاه افتاده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
نفت مایه بدبختی و فلاکت است چرا که ما مردم خوزستان هیچ خیر و برکتی از این نفت ندیدیم و خودش و پولش مستقیم به تهران میرود