به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کاخ باکینگهام ساعاتی پیش از مرگ «شاهزاده فیلیپ» همسر ۹۹ ساله ملکه انگلیس خبر داد. خبری که برای BBC بیش از یک خبر معمولی محسوب میشود. حتی پیش از اعلام رسمی این خبر دستور پوشش همه جانبه این خبر برای همه بخشهای خبری این بنگاه خبری صادر شد.
BBC فارسی که همواره سعی میکرد از او به عنوان «رسانه ملکه» نام برده نشود، مجبور به پوشش گسترده خبر فوت شاهزاده فیلیپ و ساخت کلیپهایی در حمایت از او پرداخت.
اما نکته قابل تامل درباره این رسانه انگلیسی مدعی آزادی بیان، بستن بخش نظرات مربوط به اخبار فوت فیلیپ در اینستاگرام است؛ موضوعی که با واکنش مخاطبان روبرو شده است.
در آخرین خبر پیش از خبر فوت فیلیپ، بخش نطرات بی بی سی باز است
البته نمونههای زیادی در BBC فارسی میتوان پیدا کرد که این رسانه فارغ از ارزشهای خبری یک موضوع فقط به دلیل عرض ارادت به ساحت ملکه اقدام به انتشار اخبار بی ارزش کرده است. در اخرین مورد بی بی سی فارسی خبری منتشر کرد که در آن پرنس ویلیام عنوان کچل جذاب را از آن خود کرده بود!
نمونهای از استفاده از تصویر مثبت در روزی که انگلیس بالاترین میزان کشته کرونایی در اروپا را به ثبت رسانده بود
استفاده از عکس خنثی برای کرونا گرفتن ولیعهد بریتانیا و عکس پریشان از ابتلای کرونای مسئولان ایرانی
از سوی دیگر درحالی که انتقادات زیادی به سیاستها و اختیارات ملکه انگلیس وارد است، اما BBC فارسی در طول این سالها کمترین اشارهای به آن نکرده است. به عنوان مثال در موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که ملکه، مجلس این کشور را به نفع جانسون معلق کرد تا بتواند برنامه خروج از اتحادیه اروپا را با آسودگی اجرا کند.
در موضوع توهینهای نژادپرستانه خانواده سلطنتی انگلیس به مِگان مارکل (عروس تیره پوست ملکه) هم خبری از میانداری BBC نبود. درحالی که اگر مشابه چنین اقدامی توسط یک ایرانی با هرجایگاه حقیقی یا حقوقی در هرکجای کشورمان اتفاق افتاده بود، باید منتظر آماج حملات BBC میبودیم.
مرور این برخوردهای غیرحرفهای نشان میدهد BBC فارسی آزادی بیان و مستقل بودن را تنها به عنوان نقابی بر چهره خود زده و در بزنگاههاست که این نقاب از چهرهاش میافتد.
منبع:فارس
انتهای پیام/