به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، احد ظفری، رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: کاهش دما در روزهای ششم تا ۱۸ فروردین امسال یک هزار و ۸۱۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال به محصولات باغی و ۲۳۶ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال به محصولات زراعی استان همدان خسارت وارد کرد.
او میزان کل خسارت سرمازدگی در استان همدان را ۲ هزار و ۴۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: در این مدت ۲ هزار و ۶۶۵ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان دچار خسارت شد که هشت هزار و ۱۹۰ هکتار از سطح زیر کشت محصولات باغی و ۱۸ هزار و ۴۷۵ هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی استان همدان با کاهش دمای هوا به زیر صفر، دچار خسارت جدی شدند.
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: با کاهش دما در این مدت، سرمازدگی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد به محصولات زراعی و ۱۰ تا ۵۰ درصد به محصولات باغی شهرستانهای استان همدان خسارت وارد کرده است.
ظفری بیان کرد: بیشترین خسارت وارد شده به سطح زراعی استان شامل محصول چغندر، کلزا، جو و گندم و بیشترین خسارت وارد شده به محصولات باغی به محصولات شلیل، زردآلو، گردو و بادام است.
او بی توجهی کشاورزان به بیمه محصولات کشاورزی را از جمله مهمترین مشکلات این استان دانست و گفت: سطح زیر کشت باغهای بیمه شده ۹۳۸ هکتار و سطح زیر کشت زمینهای زراعی بیمه شده نیز ۱۴۹ هزار و ۳۶۵ هکتار است.
استان همدان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور محسوب میشود و با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی این استان ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی را دارد.
همچنین بخش کشاورزی همدان ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی این استان دارای ۱۱۷ هزار بهره بردار است، همدان دارای تولید سالانه در حدود ۴۰۶ هزار تن انگور، ۵۴ هزار تن گردو، ۹۲۰ هزار تن سیب زمینی، ۵۰ هزار تن سیر، ۳۴۰ هزار تن جو و ۱۵ هزار تن گیاهان دارویی است.
انتهای پیام/ب