به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اولین جلسه شورای برنامهریزی استان در سال ۱۴۰۰ امروز ۲۱ فروردین ماه در محل سالن شهید مرتضوی استانداری و برقراری ارتباط تصویری با ابتکار معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
علی زینیوند استاندار کرمان در این جلسه، سند ارتقای وضعیت زنان را هدفگذاری مناسبی دانست و گفت: جامعه زنان استان کرمان در حوزههای مختلف اجتماعی، کارآفرینی و سمنها پیشران و تاثیرگذار هستند.
او لزوم ارتقای سهم مدیریتی زنان در استان را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به نرخ مشارکت پایین و نرخ بیکاری بالا در بین زنان استان گفت: بافت قومیتی در استان بر این مسئله تاثیرگذار است، ضمن اینکه عمده اشتغال استان در حوزه صنعت و معادن است.
استاندار کرمان با بیان اینکه بخش کشاورزی استان به شیوه سنتی است و به نوعی مرد محور بوده تصریح کرد: تمرکز شورای برنامه ریزی استان در سال ۱۴۰۰ را بر فعال کردن ظرفیتهای نهفته استان در مشاغل خرد و خانگی، گردشگی و صنایع واسط قرار دادهایم و در صورتی که برنامهها مورد حمایت قرار گیرند، بخشی از خلاء اشتغال بانوان را میتوان پوشش داد.
ابتکار معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نیز در این جلسه برقراری عدالت جنسیتی در حوزههای کاری و مدیریتی را مورد اشاره قرار داد.
او همچنین بر اجرای طرحهای توانمندسازی زنان در گروههای مختلف با همراهی دستگاهها و نهادها طی سال جاری تاکید کرد.
حسینی مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری کرمان در این ارتباط، اجرای ۵۰ طرح و موافقت نامه در حوزه زنان استان را از مهمترین مباحث استان برشمرد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی خانوادهها در سال ۱۴۰۰ به صورت متمرکز باید اقدام کنیم اظهار داشت: مجلس اعتبارات خوبی برای کارآفرینی و خودشتغالی و توانمندسازی در نظر گرفته است.
او پیشنهاد داد تا با توجه به ظرفیت در اشتغال زنان و ماموریتهای ایجاد شده بین دستگاهها، برنامه مشخصی را به صورت پایلوت با رویکرد اشتغال کارآفرینی زنان در سال ۱۴۰۰ استان کرمان داشته باشیم.
جعفر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز نرخ مشارکت اقتصادی بانوان استان را ۱۱.۹ درصد اعلام کرد و گفت: براساس شاخصهای مرکز آمار ایران در پاییز سال گذشته، ۲.۲ واحد پایینتر است.
او ادامه داد: از مجموع اشتغال بانوان ۳۹ درصد آن در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد بخش صنعت و معدن و ۵۰ درصد در حوزه خدمت فعال هستند.
رودری افزود: نرخ بیکاری بانوان در استان کرمان نسبت به متوسط کشوری بالاتر و دو برابر است.
انتهای پیام/ی