به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ذبیح الله سیروسی با بیان اینکه آموزش و ترویج مسائل نوین کشاورزی از رسالتهای اصلی جهاد کشاورزی است که در تمامی شرایط به آن پایبندیم، گفت: در شرایط سخت کرونایی آموزشهای ویژه بهره برداران، آموزشهای مهارتی، بازدیدهای آموزشی از مزارع الگویی و آموزشهای مخصوص مدیران پهنه را به اجرا گذاشته ایم.
این مقام مسئول با بیان اینکه بیشترین آموزشها با بیش از ۷۸۰۰ نفرساعت مختص بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان بوده است، اظهار کرد: عمده این آموزشها شامل کارگاههای کشت غلات با دستگاه کف کار در اراضی شور، کشت گندم با دستگاه پشته کار عریض در اراضی غیر شور، چگونگی مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم، ترویج کشت دانههای روغنی، کاشت و داشت حبوبات، بهداشت جایگاه دام، ترویج توسعه پرورش و اصلاح نژاد گاو سمینتال و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی بوده است.
به گفته او؛ آموزشهای بهره برداران اجرا شده در شهرستان شیراز کوتاه مدت و برای تمامی ذی نفعان بخش کشاورزی مناسب است به نحوی که این کلاسها در ۲۶ موضوع مختلف برگزار و برای مخاطبان از طرف مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی گواهینامه صادر شده است.
سیروسی با تاکید بر اینکه تربیت نیروی انسانی ماهر در حرفههای مختلف بخش کشاورزی از مسائل مهم برای رونق این بخش و افزایش تولید محصولات غذایی است، ابراز کرد: با توجه به اهمیت موضوع مذکور در سال گذشته بیش از ۳۹۰۰ نفرساعت، آموزش مهارتی از جمله پرورش قارچ خوراکی، تربیت زنبوردار صنعتی درجه دو و مدیریت گلخانههای سبزی و صیفی در شهرستان شیراز به اجرا درآمد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اشاره به دورههای مهارتی دیگر همچون شناسایی و بهره برداری از گیاهان دارویی و مدیریت گلخانههای گلهای شاخه بریده، بیان کرد: برگزاری این دورههای مهارتی به دنبال شناسایی نیاز شهرستان به نیروی انسانی کارآمد در هر بخش، اجرا شده است و برای شرکت کنندگان پس از قبولی در آزمون ها، از طرف مرکز آموزش کشاورزی فارس گواهینامه صادر شده است.
این مقام مسئول با یاد آوری اینکه ۱۲۳۰ نفر از زنان روستایی در ۳۲ صندوق اعتبارات خرد شهرستان شیراز عضویت دارند، گفت: در سال ۱۳۹۹ به منظور افزایش دسترسی این زنان روستایی کم درآمد به تسهیلات، توانمند سازی آنان برای انجام فعالیتهای مشارکتی مرتبط با بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال و افزایش سطح درآمد آنها بیش از ۱۳۰۰ "نفرساعت" آموزش ویژه برگزار شد.
او به ضرورت مشاهده عینی نتایج توصیههای فنی در مزارع نیز گریزی زد و افزود: از این رو مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با تعامل خوب مدیران پهنههای مختلف با کشاورزان و بهره برداران پیشرو، پارسال موفق به ایجاد ۲۲ باغ و مزرعه الگویی و نمایشی شده است که بیش از ۵۰۰ "نفرساعت" بازدیدهای آموزشی از این مزارع برنامه ریزی و انجام شد.
او اضافه کرد: به منظور الگو سازی برای بهره برداران و تقدیر از تولید کنندگان برتر در زیر بخشهای مختلف کشاورزی، با یک اقدام منسجم و برنامه ریزی شده در سال گذشته موفق به شناسایی و معرفی ۱۹ نفر به عنوان کاندید شهرستان شیراز به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، به عنوان نمونه شده ایم.
با ترویج، آموزش کشاورزی و انتقال دانش با روشهای مختلف ترویجی همچون کلاسهای آموزشی، آموزش انفرادی، بازدید از مزارع و با کمک رسانههای سمعی و بصری مختلف میتوان توصیههای لازم را به کشاورزان رساند؛ با افزایش آگاهی و دانش در بالا رفتن میزان بهرهوری بخش کشاورزی نقش به سزایی داشت.
انتهای پیام/