به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پنیر لبنه یک محصول لبنی محبوب است که بدلیل طعم قوی و بافت نرم، هزاران سال است که مردم از مصرف آن لذت میبرند. این محصول اغلب در غذاهای خاورمیانهای یافت میشود و همچنین میتوان آن را به عنوان یک چاشنی، کره، پیشغذا یا دسر استفاده کرد.
پنیر لبنه یک محصول لبنی محبوب است که طعم غنی و بافت سبک دارد. بشر هزاران سال است که از طعم این پنیر برای بهبود مزه غذاها استفاده میکند. لبنه را غالباً در غذاهای خاورمیانه میتوانید پیدا کنید. البته برای تهیه شیرینی یا دسر نیز میتوانید از لبنه کم نمک استفاده کنید.
لاکتوز این محصول کم است، اما از نظر باکتریهای مفید، پروتئین و کلسیم بسیار غنی است. در این مقاله از مجله دلگرم به بررسی ارزش غذایی، فواید و معرفی غذاهایی که میتوانید با این محصول درست کنید میپردازیم همچنین روش تهیه لبنه را نیز توضیح خواهیم داد.
پنیر لبنه نوعی پنیر نرم است که توسط مخمر و ماست تولید میشود. بعد از اضافه کردن مخمر به ماست، آب پنیر گرفته میشود تا محصول غلیظ تری حاصل شود.
این محصول لبنی غالباً از کشت مخمر در محصولاتی مانند کفیر، ماست یونانی یا ماست پروبیوتیک تهیه میشود که همگی سرشار از باکتریهای مفیدی هستند و میتوانند به بهینه سازی سلامت روده کمک کنند.
بیشتر بخوانید:
این پنیر معمولا همراه با لیمو یا چاشنیهای گیاهی دیگر مصرف میشود تا طعم پنیر زیاد تغییر نکند.
پنیر لبنه مادهای بسیار محبوب است که بیشتر در دستور غذاهای خاورمیانهای میتوانید آن را پیدا کنید. البته در ایران لبنه را مانند دیگر پنیرها در وعده صبحانه و همراه با نان و گردو استفاده میکنند، اما غذاهای خاورمیانهای زیادی وجود دارد که از این پنیر درست میشوند.
به غیر پنیر لبنه بسته بندی شده و کارخانهای میتوانید این ماده را به کمک چند ماده اولیه ساده در خانه نیز تهیه کنید.
پنیر لبنه منبع خوبی از چندین ریز مغذی و درشت مغذی است
هر وعده پنیر لبنه حاوی مقادیر خوبی از پروتئین و چربی، به علاوه ریز مغذیهایی مانند کلسیم و ویتامین A است. این محصول لبنی مانند دیگر محصولات فرآوری شده، سدیم نسبتاً زیادی دارد. در هر اونس (۲۸ گرم) از این نوع پنیر ۵۳۰ میلی گرم سدیم وجود دارد.
این مقدار سدیم معادل ۲۳٪ از میزان سدیمی است که یک فرد سالم باید در روز استفاده کند.
یک اونس (۲۸ گرم) پنیر لبنه حاوی ارزش غذایی زیر است:
کالری: ۸۰
پروتئین: ۵ گرم
چربی: ۶ گرم
سدیم: ۵۳۰ میلی گرم ۲۳٪ از نیاز روزانه بدن
کلسیم: ۱۴٪ از نیاز روزانه بدن
ویتامین آ: ۶٪ از نیاز روزانه بدن
آهن: ۲٪ از نیاز روزانه بدن
لبنه همچنین مقدار کمی از چندین ویتامین و ماده معدنی دیگر از جمله فسفر، پتاسیم و منیزیم را در خود جای داده است. میزان پروتئین آن میتواند مزایای بسیاری برای بدن داشته باشد
مانند سایر انواع پنیر، لبنه نیز کم کالری است و حاوی پروتئین فراوان میباشد. به طوری که در هر یک اونس (۲۸ گرم) از این پنیر ۵ گرم پروتئین وجود دارد.
پروتئین برای بسیاری از بخشهای بدن از عملکرد سیستم ایمنی گرفته تا ترمیم بافتها و … ضروری است.
مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد پروتئین تامین شده از محصولات لبنی میتواند توده عضلانی بدن را در حین کاهش وزن حفظ کند، از سلامت سیستم متابولیک حمایت کند، قند خون را کنترل کند و از تراکم استخوان محافظت کند.
برخی تحقیقات نیز نشان داده اند که اضافه کردن محصولات لبنی پر از پروتئین به رژیم غذایی روزانه میتواند برای کنترل وزن بسیار مفید باشد.
در یک مطالعه که ۸،۵۱۶ بزرگسال سالم در آن شرکت کرده بودن مشخص شد که افزایش مصرف ماست با کاهش خطر ابتلا به اضافه وزن یا چاقی همراه است.
پیروی از یک رژیم غذایی پر از پروتئین میتواند احساس سلامتی را ارتقاء داده و سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. این رژیم به سوزاندن کالری بیشتر در طول روز کمک میکند و حاوی باکتریهای مفید است که برای ارتقاء سلامت روده ضروری هستند.
پنیر لبنه منبع خوبی از پروبیوتیک هاست. پروبیوتیکها نوعی باکتری مفید هستند که از سلامت روده حمایت میکنند.
پروبیوتیکها خواص زیادی برای بدن دارند. در یک بررسی مشخص شد که پروبیوتیکها میتوانند در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای گوارشی از جمله اسهال، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و عفونت کلستریدیوم دیفیسیلسیل موثر باشند.
پروبیوتیکها همچنین ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کرده و مدت زمان بروز برخی از انواع بیماریها و عفونتها را کاهش دهند.
اضافه کردن پنیر لبنه به رژیم غذایی کار سادهای است
لبنه علاوه بر این که بسیار مغذی است بسیار پر کاربرد نیز میباشد و اضافه کردن آن به رژیم غذایی کار سادهای است. میتوانید این محصول را مانند خامه درون مخلوط سبزیجات تفت داده شده بریزید و یا روی نان بمالید و به صورت ساده استفاده کنید.
از این گذشته بعضی اوقات این محصول را همراه با موادی مانند عسل، گردو و میوههای تازه مخلوط کرده و دسر تهیه میکنند. این ترکیب یک صبحانه پر از پروتئین و مغذی است.
میتوانید از این پنیر توپهای کوچکی درست کرده و درون دانه کنجد بغلتانید و به عنوان پیش غذا از آن استفاده کنید.
عوارض جانبی و احتمالی مصرف پنیر لبنه
درست است که این محصول طبیعی است و مصرف آن برای اکثر افراد ضرری ندارد، اما برخی از افراد باید با احتیاط از این نوع پنیر استفاده کنند.
همانطور که گفتیم لبنه سدیم زیادی دارد. به طوری که در هر ۱ اونس (۲۸ گرم) از این محصول تقریبا ۲۳ درصد از نیاز روزانه بدن به سدیم، نمک وجود دارد.
مطالعات نشان داده اند که قطع مصرف سدیم یکی از موثرترین راههای کاهش فشار خون است. به خصوص برای کسانی که سابقه این بیماری را دارند.
علاوه بر این مصرف زیاد سدیم ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد. به علاوه پنیر لبنی برای گیاهخواران، کسانی که به لبنیات حساسیت دارند یا کسانی که ممکن است به کازئین حساس باشند مناسب نیست.
کازئین یکی از پروتئینهای موجود در محصولات لبنی است. برای این افراد پنیرهای غیر لبنی مانند پنیر بادام، توفو و … ممکن است جایگزین بهتری باشد.
چطور میتوانیم در خانه پنیر لبنه تهیه کنیم؟
بسیاری از کارخانههای تولید کننده محصولات لبنی، پنیر لبنه نیز تولید میکنند. اما اگر میخواهید لبنه خانگی داشته باشید باید طبق دستور زیر آن را تهیه کنید.
درون یک کاسه تقریبا بزرگ یک صافی بگذارید و دورن صافی نیز چند لایه پارچه تنظیف قرار دهید.
برای تهیه هر ۱ فنجان (۲۲۴ گرم) پنیر لبنه، یک چهارم قاشق چایخوری آب لیمو و یک پیچ نمک به همراه ۱۲ اونس (۳۴۰ گرم) ماست یونانی ساده نیاز دارید.
مخلوط این مواد را دورن صافی که تهیه کرده اید بریزید و کاسه را ۱۲ تا ۲۴ ساعت دورن یخچال بگذارید. هر چقدر این زمان طولانیتر باشد، محصول نهایی غلیظتر میشود.
اگر میخواهید این محصول را برای پخت و پز و در کنار سالادها و غذاها استفاده کنید، پس از قوام آمدن پنیر، آن را در مقداری روغن زیتون و چاشنیهای مورد علاقه خود بخوابانید و بعد از چند روز آن را در کنار سبزیجات تازه یا پیتا سرد سرو کنید.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/